Příběhy ze života na Love: Počet únosů dětí stále roste

Počty únosy dětí se i v České republice neustále zvyšují. Minulý rok bylo pohřešováno 5564 dětí do osmnácti let. A výrazně se zvyšují počty dětí unesených do ciziny. Prima love ve svých příbězích ze života ukazuje, jak takový únos dítěte vypadá a co může být jeho příčinou.

Stejně jako se zvyšuje počet týraných dětí, které odkrývají úřady, počet unesených dětí do ciziny roste ještě o něco výrazněji.

Důvody vysokých počtů únosů jsou smíšená manželství

Hlavním důvodem proč tomu tak je, jsou smíšená manželství Čecha nebo Češky s cizinci. V minulém roce bylo z ciziny do České republiky uneseno 19 dětí, z ČR do ciziny 24. Za tato čísla může podle odborníků globalizace a s ní spojený volný pohyb osob po celé Evropské unii. Díky všudypřítomné multikulturnosti vznikají smíšená partnersví, a když pak zanikají, často dochází k únosu dítěte do rodné země partnera.

Jedním z dalších důvodů je i fakt, že muži se stále častěji hlásí ke svým právům biologického otcovství. Na celém území Evropské unie tak probíhá nespočet mezinárodních právnických případů boje o dítě.

Únos dítěte na Prima love

Prima love vám jako každou sobotu přinese příběh, který se zabývá právě únosem dítěte. Malého Buddyho zakope únosce v železném válci v zasněženém lese. Jeho matka se zapovídá v obchodě a Buddy jde domů sám. Doma ho však nikdo nenajde, malý klučina beze stopy zmizí. Nešťastná matka ho hledá a nakonec se rozbíhá i policejní pátrání. Zanedlouho dostane Sam dopis od únosce, který žádá výkupné 50 000 dolarů. Za Sam přijíždí její bohatý otec, který chce výkupné zaplatit, i když spolu nemají právě dobré vztahy.

Zatímco se ve městě rozbíhá policejní akce, malého chlapce v lese najde poustevník. Únosce ale vypátrá, že úkryt je prázdný a nemilosrdně se rozhodne oba dva vyhledat...

Jak dopadne útěk malého chlapce? Co v tu chvíli dělají rodiče?

Podívejte se na příběh ze života, který vám ukáže film Únos dítěte v sobotu ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.