Prima love uvede Dallas, protože bez Bobbyho a Džejára to není ono!

Už je to pár let, co jsme všichni sedali před naše první barevné obrazovky a poslouchali znělku, kterou umíme zabroukat ještě teď. Prima love vás přivede do časů, kdy J. R. Ewing neboli Džejár byl ten největší padouch vůbec. Seriál Dallas uvede již 25. dubna od 16.20 hod.

Dallas to je nepochybně Džejár a jeho intriky. Naivní krasavec Bobby, zaprášený Texas a rozlehlý ranč Southfork, kterému na první pohled vládne syrový Jock Ewing a dobrácká Miss Ellie.

Pevné otěže ovšem drží úplně někdo jiný...

Znáte rodinný strom klanu Ewingů?

Dallas určuje pravidla

Dallas je fenomén, jemuž osud předurčoval stát se jen další mýdlovou operou, během které si americké ženušky odpoledne můžou vyžehlit veškeré prádlo. Prvních pět dílů ale překvapilo silným příběhem okořeněným intrikami a pozlátkem. Dallas ukázal to, co se jinému seriálu do té doby nepovedlo. Dal každému možnost nahlédnout do světa bohatých. A že nebyl pouze růžový, o tom už se mohl přesvědčit kdekdo.

Dallas sledoval každý třetí Američan

Mimo jiné i proto, že Dallas se jako první mýdlová opera vysílal v hlavním vysílacím čase, což se žádné „soap“ opeře zatím nikdy nepovedlo. Už nebyl psán jen pro americké manželky. Od té chvíle se na Dallas dívali všichni. Nevěříte?

Na podzim roku 1980 viděl díl Who done it? (v překladu: Kdo to udělal?) každý třetí Američan. Díl, který měl objasnit, kdo postřelil Džejára, sledovalo 83 miliónů diváků, což bylo 76 % diváků u televizních obrazovek.

Seriál začal v roce 1978 a na třináct let ovládl americkou televizi. Příběhy rodiny Ewingů konečně v 90. letech zhypnotizovaly i Česko.

Zavzpomínejte si s námi na úžasnou znělku:

Od té doby je Dallas nezapomenutelný i pro nás. Každý je ještě teď schopný zapívat jeho znělku, každý si pamatuje chvíli, kdy se Bobby konečně vrátil (respektive vstal z mrtvých). Úspěch Dallasu neohrozila ani konkurenční Dynastie, která se ve vysílání udržela daleko kratší dobu. Bobby a J. R. Ewing jsou věčné ikony dobra a zla, protože Dallas je věčný.

Nezapomeňte se podívat na Prima love každý den od 16.20 na příběhy intrik, peněz a lidských osudů pod vlivem Džejára!

Vztahy mezi klanem Ewingů a jejich nepřítelem Diggerem Bartsem jsme pro vás připravili tady.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.