Slavné kurtizány v dějinách. Královská milenka, pařížská hvězda i slavná Marylin

Místo činu: Stuttgart – Galina uvidíte ve čtvrtek ve 20:15 na Prima love.

Do přepychového penthousu tentokrát zavítají komisaři Lannert a Bootz. Je zde totiž zavražděná zahraniční prostitutka. Zabil ji klient, nebo někdo jiný? Než případ rozlousknete, seznamte s třemi společnicemi, které se vepsaly do dějin.

Královská milenka

Jedna z prvních ženských hereček, dlouholetá milenka anglického krále Karla II. a matka jeho dvou synů – to byla Nell Gwyn, která se v 17. století z nízkých kruhů, kde působila jako prostitutka a prodavačka zeleniny, dostala až do těch nejvyšších. Krále přežila o pouhé dva roky, zemřela roku 1687 v 37 letech v důsledku mrtvice, na níž měla patrně podíl i syfilida.

Nell Gwyn. Foto: Peter Lely [Public domain]

Hvězda 19. století

V Paříži to v druhé polovině 19. století žilo. A jednou z největších hvězd tohoto období, alespoň mezi úspěšnými a bohatými muži, byla kurtizána s přezdívkou Cora Pearl, ve skutečnosti Angličanka Emma Elizabeth Crouch. Mezi její milence patřili princové i vévodové – například od prince Oranžského získala náhrdelník z černých perel, s nímž se často nechávala fotografovat. Byla sexy, měla úzký pas, krásná ňadra a spontánní povahu. Traduje se, že když host na večírku omylem rozbil drahý kus nádobí, Cora zničila zbytek setu, aby se dotyčný necítil tak hloupě. Také tančila nahá a koupala se v šampaňském.

Těžké začátky

Jako placená společnice, především producentů a režisérů, údajně zpočátku pracovala také slavná Marilyn Monroe. Občas prý působila také jako dívka na telefonu – takzvaná call girl. Nakonec ji však nejvíc proslavilo její herectví a krása. A díky snímkům Někdo to rád horké nebo Páni mají radši blondýnky se stala jednou z největších hvězd všech dob.

Místo činu: Stuttgart – Galina uvidíte ve čtvrtek ve 20:15 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.