Topmodelky ve filmech? Hrají, ale moc jim to nejde...

Byly to ikony modelingu. Dlouhé vlasy, plné rty a postava, která brala dech nejen mužům. Topmodelky byly v devadesátých letech obrovským fenoménem. A většina z nich nestála jen před foťákem, ale i před kamerou.

Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Christie Turlington nebo bruneta s výrazným znaménkem na tváři Cindy Crawford. To byly topmodelky, které na začátku devadesátých let ovládaly nejen titulky časopisů, televizní reklamy, ale hlavně fantazie mužů po celém světě. Protože pózování během focení je i o tom vyjádřit do objektivu jakoukoliv emoci, hodně z nich si začalo myslet, že mají na to stát se i herečkami. Málokteré se to ale opravdu povedlo.

Cindy Crawford

Cindy Crawford a Alec Baldwin. Foto: archiv Prima

Zvláštní bruneta, který proslula dokonalým tělem, začínala už v osmnácti letech a společně s Claudií Schiffer a Naomi Campbell se zařadila do modelingové svaté trojice. V roce 1988 se stala první top modelkou, která pózuje nahá pro pánský časopis Playboy.

Rok poté už měla vlastní show na MTV o módě. V prosinci 1991 si vzala tehdejší hollywoodský idol Richarda Gera a o čtyři roky později během jejich rozvodu natočila film s Alekem Baldwinem Jako štvaná zvěř. Film, který stál 50 milionů a vydělal jen 11 miliónů, se stal propadákem. Cindina první velká filmová role byla i rolí poslední. Objevila se sice potom ještě v dalších snímcích, ale většinou tam hrála samu sebe.

Jedna z jejích posledních rolí byla ve filmu Tajemství mé matky, kterou můžete vidět na Prima love v sobotu ve 20.15. Nepropásněte to, protože Cindy je pořád krásná a schopná žena.

Elle Macpherson "The Body"

Siréna Elle. Foto: archiv Prima

Vysoká svalnatá blondýnka okouzlovala v plavkách v prestižním časopisu Sports Illustrated. Ne nadarmo se jí přezdívalo "The Body" (tělo). Brzy následovala herecká kariéra, v roce 1994 si zahrála s Hughem Grantem ve filmu Sirens (Sirény). V roce 1999 figurovala jako přítelkyně Joeyho v televizním seriálu Přátelé.

Eva Herzigová

Eva s Gerardem Depardieu. Foto: archiv Prima

Eva Herzigová si stejně jako její kolegyně zahrála v několika filmech. V roce 2014 se dokonce objeví i v českém snímku Pohádkář. V roce 1995 si zahrála s Gérardem Depardieum ve filmu Strážní andělé. Později také ztvárnila roli manželky největšího rivala Pabla Picasa malíře Modigliana ve stejnojmenném filmu.

Claudia Schiffer

Claudia se objevila i v úspěšné Lásce nebeské. Foto: archiv Prima

Německá topmodelka připomínající blonďatého anděla si zahrála dohromady ve čtrnácti filmech. Začínala v roce 1994 a z poslední doby si ji můžete pamatovat jako svůdnou maminku v britské romantické komedii Láska nebeská. Objevila se ale i v Zoolanderovi a v dalších filmech, kde hrála samu sebe.

Topmodelku Cindy Crawford uvidíte na Prima love ve filmu Tajemstvé mé matky v sobotu ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.