Seriály a filmy

22. září 2017 19:00

Lucie Gretzová

Prostřeno! Benjamínek uvede hosty v omyl hned několikrát!

Prostřeno! bude tentokrát ve Středočeském kraji a jednou se zastavíme v Praze. Pořád se hraje o pořádný balík.

Nejen o hlavní výhru 60 tisíc, ale i dalších 30 tisíc od diváků. Ti, stejně jako soutěžící u stolu, mohou každý den bodovat hostitele a ten, který získá nejvíc diváckých bodů, získá kromě finanční odměny i řád zlaté vařečky. Diváci si tak mohou zvolit svého vlastního vítěze a ještě za svůj hlas získat 5 tisíc korun. Kdo se jím stane?

Bude to hodně o surovinách

Kromě regionu hosty spojuje zčásti profese i láska ke sportu a zdravému stravování. Muži jsou v mírné přesile a část z nich pracuje ve skladu nebo v gastronomii, obě ženy jsou zase nadšené milovnice pohybu a racionální stravy. Tentokrát to bude hodně i o surovinách, pravých či falešných, úkol týdne je svěží a lehký jak peříčko, ale stejně se někdo na svůj pohár vykašle. Kdo to bude? A co na to řeknou diváci? Třikrát se podíváme do Kladna, kde se odehraje první i poslední večer středočeského Prostřeno! Dívejte se a hlasujte od pondělí do pátku na http://prima.iprima.cz/prostreno/hlasovani.

Pondělí: Benjamínek Luboš (19) letos absolvoval gastronomický obor, kde se prý nic moc nenaučil, ale asi to nebude tak zlé, jak říká

Čerstvý absolvent a momentálně skladník Luboš zahájí celý středočeský týden, který se z velké části odehraje na Kladně, kde v hezkém domku Lubošových rodičů začínáme. První a nejmladší hostitel odmaturoval na gastronomickém oboru střední školy, ale během studia prý o hodně iluzí i o zájem o kulinářství přišel, a prakticky se prý nic moc nenaučil. Luboš vůbec vypadá, že je v pořadu, kam ho přihlásila jeho přítelkyně, skoro omylem. Nakonec to ale vůbec nebude tak zlé a zdá se, že přece jen někdy dával na praxi pozor. A pokud něco hapruje, mladý hostitel si vypomůže nějakou tou smyšlenkou nebo klidně uvede hosty v omyl. To se týká hlavně surovin, při přípravě žampionové polévky podle receptu kamarádky Zuzky si prý připadá jako chemik. Odhadnou to starší a zkušenější soupeři? Poznají bujonové kostky? Richard ucítí neprovařenou mouku z instantní jíšky. Velký úspěch má předkrm guacamole a hlavně domácí cibulový chléb, ten má Luboš v malíčku ještě z hotelové praxe. Jinak prý ale vaří a peče většinu jídel poprvé: panenku s omáčkou demi glace (i ta je koupená) se šťouchanými bramborami a závěrečné brownies. Moučník je možná maličko přeslazený, ale prý velmi povedený. Luboš svým dezertem soupeře až zaskočí... Na zábavu je pozve na zahradu, kde má fotbálek. A v tom je podle množství pohárů a medailí ve svém pokoji opravdu zdatný. V tom si věří. Medaile si vystavil, ale zadání úkolu týdne měl doma lépe schovat. Kdo to objeví při šmejdění?

Úterý: Terezie (28) je vzácně normální nutriční terapeutka a v úterý chce, aby jejím hostům hlavně chutnalo

Druhá hostitelka, sympatická mladá žena, pozve své hosty do malé garsonky v Praze, kde bude jejím soupeřům poněkud těsno. Může za to horko a málo metrů čtverečních, jinak je ale atmosféra uvolněná a večer ještě zábavnější než včera u Luboše. Lektorka angličtiny a nutriční terapeutka dbá na správný životní styl, ale na druhou stranu to se zdravou stravou nijak nepřehání, to prý si raději dá více do těla. Potvrdí to při svém vaření, dokonce použije i glutamát v polévkovém koření. Svoji večeři začne celkem netypicky pizzou ze dvou druhů vlastních těst, pokračuje bramborovým krémem, což je polévka, na kterou se nikdo moc netěšil a nic zvláštního od ní nečekal, je to ale příjemné překvapení, Miluše si dokonce řekne o recept a Richard prý už bude vařit jen tuhle „luxusní“ bramboračku. Ani kuře na hlavní chod není přehnaně dietní. Žádný prsní plátek, ale křupavé kuřátko upečené na tymiánovém másle a s opečeným bramborem a zelenými fazolkami na cibuli a slanině. Nejméně kalorií má asi fitness jablečný koláč, ten se ale povede až na druhý pokus. Proč? Hostitelka si při pečení odskočí nakoupit, a to se, jak víme, nemá dělat. Komu bude vláčný moučník chutnat nejvíce? S jídlem souvisí i hravá zábava a hostitelka stihne také úkol týdne. Přizná se Luboš k tomu, že se na svůj pohár včera vykašlal?

Středa: Ondřej (35) uvaří dobrou večeři, předvede špičkovou barmanskou show a shodí vousy

Takové evropské menu připraví barman Ondřej z Kralup nad Vltavou, který díky své profesi procestoval doslova celý svět. Hosty přivítá v havajské košili, je to suvenýr z cest, nebo spíš pyžamko? Nyní žije už chvíli sám, protože se nedávno rozešel s přítelkyní, která ho do pořadu přihlásila. U svého vaření se docela fyzicky zapotí, ale skoro všechno se mu nakonec povede. Předkrm je taková moderní mezinárodní specialita s marinovanými kachními prsíčky na studeném salátu nevšedních chutí. Pečivo ale není domácí, jak hlásá menu, a Luboš, ač má sám máslo na hlavě, si toho hned všimne a hostitele nachytá. Bageta je koupená a jen rozpečená. Řecká polévka je pro většinu velká neznámá, a přestože je v ní i citron, většině chutná. A stejně tak se hostiteli povedou i italská kuřecí prsa na smetaně s žampiony a parmazánem. Šťouchané brambory má Ondřej prý lepší než Luboš, který to sám jen nerad uzná. A hostitel se vytáhne i krásně nazdobeným a výborným úkolem týdne, jako vlastní dezert si naplánoval smaženou zmrzlinu, se kterou si také dost vyhraje. Sladkou tečku s jahodovým pyré podává v prostředí baru, kde předvede barmanskou show a namíchá koktejly. Lubošovi jen vadí, že všechno tak dlouho trvá. Čekalo se mezi jídly, hlavně na kuře, náročná je i příprava zmrzliny, prostě celý večer se mu zdá už moc dlouhý. Šel by radši na kutě? Je to taktika? Ale ostatní to chápou a dobře se baví. I nad hostitelem, který se na výzvu pánů musel doma ještě oholit. Jak to bude Ondrovi bez vousů slušet?

Čtvrtek: U Richarda (35) v podkroví se všichni dobře pomějí a hostitel si to rozhodně neulehčí

Skladový operátor rád skládá papírové puzzle a modely a vyhraje si i ve čtvrtek ve své kuchyni v podkrovním kladenském bytě, kde žije s přítelkyní a kocourem. Bojuje se sporákem, který se rozbil, a musí improvizovat na zapůjčených ploténkách. Variace dortíků mu dá taky pěkně zabrat, protože si připravil pěkně náročný dezert a k tomu se ani nevykašle na úkol týdne, který také neodbyde. Během jeho večera vyplavou na povrch všelijaké podvůdky, jakých se v pondělí dopustil Štěpán, a holkám to docela zkazí náladu, hlavně Terka nevěří svým uším. To Richard je naopak poctivka a žádnou bujonovou kostku v hloubi kredence snad ani neschovává. Čtvrteční předkrm je dost podobný tomu včerejšímu, jen v hezky naservírovaném zeleninovém salátu kuře nahradilo kachnu. Děvčata by mohla být spokojená s brokolicovým krémem, který je chutný, ale zároveň v něm není žádná chemie, jen smetana a domácí vývar. Hlavní chod – bůčková roláda s bramborovými špalíčky a se špenátem – je poměrně kalorická, ale také moc dobrá, hostiteli se nakonec všechno povede a hosté si pochutnají až k prasknutí. Richardova tuplovaná sladká tečka je i díky úkolu týdne naprosto bombastická. Během zábavy si o sobě Středočeši ještě leccos řeknou, Luboš si to zčásti vypije, ale dobrá nálada naštěstí převládá. A on to bere stejně celkem flegmaticky. Možná si dokonce myslí, že klidně vyhraje…

Pátek: Miluše (39) miluje sport a zdravou stravu, protože se jí podařilo shodit hned několik konfekčních velikostí

Paní Miluše byla v pátek docela nervózní a během svého večera uronila dokonce několik slz. Co poslední hostitelku tak rozlítostnilo? Byl to Luboš, který zkritizoval její polévku z červené čočky, kam kuchařka přidala kari. Jistě se do polévky indického střihu hodí, jenže Luboš a také Richard kari nesnášejí. Luboš si to nenechá pro sebe, ovšem Miluše se po celý týden Luboše i s jeho úlety zastávala, a proto se jí to docela dotklo. Ještě předtím milovnice zdravé a nízkokalorické stravy zaboduje se svým důvtipně naservírovaným předkrmem z grilované mozzarelly s rajčaty a parmskou šunkou s dipem, ke kterému vyučená pekařka upeče domácí celozrnné houstičky. S hlavním chodem si hostitelka dá hodně práce, ale kuřecí prsíčka v jogurtové marinádě s rajčaty a paprikou chutnají všem spíš jako obyčejné lečo, pokrmu chyběla dobrá omáčka, která by jídlo lépe spojila a lépe by se hodila i k povedeným bramborovým nokům s petrželkou. Co ale není vůbec dietní, to jsou závěrečné nepečené mléčné řezy s pudinkem, do kterých hostitelka dala celou kostku másla, smetanu a hořkou čokoládu. Ani na úkol týdne Miluše při vší té práci nezapomněla, má prostě sportovního ducha a vůli, takže nakonec byl Luboš jediný, kdo se na svůj pohár vykašlal. Při zábavě s jídelními hůlkami bylo třeba prokázat trpělivost, té se ale Středočechům, zvědavým už hlavně na to, kdo ve finále najde pod poklicemi hlavní výhru 60 000 korun, pochopitelně poněkud nedostávalo. Kdo bude ten šťastný? A komu dají nejvíce bodů diváci? Dívejte se na Protřeno! od pondělí do pátku v 17.50 a hlasujte!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 12. 2024

Pokud jde o práci, můžete být emotivnější než obvykle. Snažte se oddělit svůj citový život od každodenních povinností. Pokud se cítíte určitou prací zahlceni do té míry, že ji již nedokážete efektivně vykonávat, může to být znamení, že je třeba provést nějaké změny. Je to období zvýšené citlivosti. Udělejte vše pro to, abyste se udrželi nad vodou.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.