Prostřeno! David má neuvěřitelnou vychytávku na výrobu čokoládových mističek!
Student David (19) své hosty pozve do hezkého rodinného domu v Horoměřicích a příjemně překvapí.
David, nejmladší hostitel pražského a středočeského týdne, studuje vysokou hotelovou školu. Všichni jsou zvědaví, jak si se svou soutěžní večeří poradí mladý sportovec, milovník moderního vaření a ctitel Zdeňka Pohlreicha. I když receptů svého gurua se při předkrmu zuby nehty nedrží. Caesar salát si David klidně upraví po svém, protože mu nechutnají ančovičky a taky se tak trochu obává zálivky ze syrových žloutků. Po trochu rozpačitém startu už ale hosty zaujme chřestový krém s lososovým tataráčkem, pro jistotu z lososa uzeného, jen krutony se Davidovi bohužel poněkud připálí. Hovězí líčka na červeném víně s bramborovou kaší a restovanou zeleninou uvaří už podle mistra a téměř všem Davidův hlavní chod chutná. Snad jen ta líčka vzbudí pochyby, výsledek ale přesvědčí. Jako nejkonzervativnější strávníci se jeví Petra a Rudolf, ti nebývají z novinek moc nadšeni.
Domácí čokoládové košíčky
Student hotelovky logicky nepodcení ani přípitek či servis, a přestože je i David samozřejmě trošku nervózní, zábava z předešlého večera pokračuje i ve čtvrtek. Benjamínek týdne prostě příjemně překvapí. Na zábavu si pro hosty také připraví ochutnávku, tentokrát půjde o exotické ovoce. Čím ale dámám vyrazí dech, to je dezert, „čokoládový košíček s ovocem“. Se sladkou tečkou si hostitel hodně vyhraje – jde o trik s nafukovacím balónkem a rozpuštěnou čokoládou, který jsme už v Prostřeno! také kdysi viděli. Davidovy košíčky jsou určitě lepší než ty od Táni.
Chřestová polévka
Dívejte se ve čtvrtek 22. 2. v 17.50 na Primě a hlasujte!