24. července 2021 10:00
Aneta GretzováHubnoucí speciál již tento týden v Prostřeno!
REPRÍZA: Prostřeno! bude i v tomto týdnu stát za to. Bude totiž plné zdravého životního stylu a k tomu jako úkol týdne oblíbené guilty pleasure každého ze soutěžících.
Jak hřeší vegan a jak lektorka zdravého životního stylu? U stolu se sejdou čtyři ženy a jeden muž. Kdo bude vítězem a kdo předá nejvíc relevantních informací o zdravém životním stylu? Objeví se i mezi zdravě se stravujícími pohodáři nějaký taktik?
Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moct těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!
Pondělí: Bývalá herečka, nyní lektorka angličtiny Lenka (64) je proslulá systémem stravování, který uvedla v život.
Vyvinula ojedinělý způsob stravování, díky kterému pomohla vyřešit tisícům lidí nadváhu a mnohé zdravotní problémy. Napsala několik knih nejen o stravování, ale také román a dvě autobiografie. Volný čas tráví nejraději studiem principů metafyziky, psychosomatiky a vlivu kombinací planet a znamení na individualitu jedince. Také vytváří „selskorozumové“ poučky pro srozumitelné objasnění angličtiny… Jídlo je pro ni stále důležité – Lenka se nadále věnuje tomu, jak stravou ovlivňovat a řídit fyzickou a psychickou stránku člověka. Je vegetariánka, upřednostňuje stravu bez lepku a laktózy. Mezi její oblíbená jídla patří asijská kuchyně a nejraději má zeleninu a ovoce, které tvoří zhruba 70 % její každodenní stravy. Jak se popere se svým večerem? Sledujte už v pondělí.
Úterý: Dýdžejka Linda (44) zvládá mnoho profesí.
Mezi její záliby patří hudba, celostní medicína, nutriční výživa, kadeřnictví a holičství (barber). Ráda cestuje, surfuje a zajímá se o módu. Věnuje se zdravé stravě, ráda vaří pro svou rodinu i své hosty. Nejí vnitřnosti, tatarák, dršťky, kapary, ústřice a přesolené jídlo. Mezi její oblíbená jídla patří polévka Pho Bo. Pracuje celý život v kreativních profesích a věří, že se její přístup k životu promítne také do vaření. Uspěje v úterý její vyladěné menu, které připravuje proto, že chutná jí i jejím přátelům? Zaujme také neznámé hosty? Sledujte už v úterý!
Středa: Výživová poradkyně Helena dostala nabídku předvést před kamerami své umění – a přijala ji.
Má ráda pohyb a sport – cvičí pilates, jógu, chodí běhat a v zimě lyžuje. Mezi její koníčky patří i práce poradkyně a trenérky. Má ráda otužování. Jezdí na detox pobyty do Thajska. Ráda čte a zajímá se o detox, bylinky, přírodní kosmetiku a ráda sleduje pořady o zvířatech. Pro Helenu je zdravé a vyvážené jídlo základem zdravého fungování. Pokud chce někdo zhubnout, měl by si udržet štíhlost po celý život, střídmě se stravovat a nemít váhové a jídelní výkyvy. Nejvíc důležité je podle ní nad jídlem přemýšlet, plánovat ho a vybírat si co nejvíc „nechemicky“ zpracovaných potravin. Sledujte velice zajímavé setkání už ve středu. O hostech zjistíte víc, než jste si mysleli.
Čtvrtek: Specialistka podpory prodeje Kamila (34) zdravému životnímu stylu propadla.
Jejím velkým koníčkem je sport a pohyb – chodí běhat, cvičí fitness, HIIT i skupinový bodypump, pilates, jógu a stretching. S dcerou a pejskem chodí ráda na procházky. Společně jezdí na kole a objevují památky. Baví ji pečení. Do pořadu ji doporučila kamarádka, protože ví o Kamile, že se zajímá o zdravá jídla a cvičení. Pro Kamilu je to výzva a ráda pozná, jak probíhá natáčení. Ráda se také potká s novými lidmi, kteří mají podobné zájmy jako ona, a bude ráda, když od nich nabere inspiraci. Sledujte už ve čtvrtek, co se bude dít nad plnými talíři. Bude to i o tom, že zdravá výživa nemusí být nudná. A zábava? Ta už vůbec ne.
Pátek: Podnikatel Libor (32) se zdravému životnímu stylu věnuje naplno.
Po letech strávených v korporátech v obchodně-konzultantských rolích toužil dělat něco smysluplného a s obchodním partnerem založil a rozjel rostlinný catering a spoluvlastnil restauraci. V posledních letech si z koníčka udělal profesi, začal se věnovat fitness a poradenství v oblasti rostlinné kuchyně a stal se osobním trenérem zaměřeným na silově-kondiční trénink. Vedle toho pracuje jako konzultant v neziskovém projektu Rostlinně, který povzbuzuje majitele restaurací k rozšíření nabídky rostlinné kuchyně a pomáhá výrobcům potravin a supermarketům při uvádění nových produktů na trh. Někdy s kolegou působí na kurzech vaření, kde jako první větu říká, že on je ten, co neumí vařit, a bude radit. Podle Libora je nejdůležitější najít si styl, který je dlouhodobě udržitelný. Udržitelnost se týká nejen jeho návyků ve stravování, ale také planety a přírody. Snaží se kombinovat potraviny správně tak, aby měl dostatek energie pro aktivity, kterým se chce věnovat, a byl dlouhodobě zdravý. Velké části civilizačních nemocí se podle Libora může předcházet jídlem a správným výběrem potravin. Jak to tedy je s jeho schopnostmi v kuchyni? Zvládne své menu na jedničku? Uvidíte už v pátek.
Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!
Dívejte se každý všední den v 17:50 na Primě.
Prostřeno! a filmové a seriálové pecky na iPrima.cz nyní s novými vychytávkami