17. října 2021 23:50
Aneta GretzováMyslivecké menu, variace halušek a expertka na Prostřeno! již v tomto týdnu
Prostřeno! (46) - upoutávka
Prostřeno! bude i v tomto týdnu stát za to. Muži sice budou v mírné přesile nad ženami, ty se ale přesto nevzdají a u ploten vydají to nejlepší, co v nich je. Boj o čest hostitele a výhru k tomu bude nelítostný. Komu se zadaří a s jakým menu?
Vařit se bude především česká kuchyně, na tu mezinárodní si troufnou jen někteří soutěžící. A to ještě nevědí, jak ostatním bude chutnat něco neobvyklého. Vyplatí se v této soutěži risk, nebo ne? Koho uchvátí česká klasika a bude se srovnávat chuťová vyrovnanost jednotlivých pokrmů? Zvítězí ambice, moudrost, nebo chuť experimentovat? Kdo si poradí s úkolem týdne, kterým je tentokrát příprava halušek? A jak se k takovému úkolu kdo postaví? Zapomene na něj nakonec někdo? To je, oč tu běží, ale pozor! Právě úkol týdne mnohdy rozhoduje celkové hodnocení. Zkrátka – všichni soutěžící předvedou, kdo zvládne neočekávané situace, a kdo si jede podle svých pravidel a úkolem se rozhodit nenechá.
Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moct těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!
Pondělí: Manažer restaurace David (25) prošel mnoha profesemi, než zakotvil v kuchyni.
David Vybíhal Zdroj: FTV Prima
Rád by při přípravě využil místní suroviny, považuje se za flegmatika, ale bude tomu tak i během jeho večera v kuchyni? Naučil se jako malý kluk vařit sám, později holky balil na své kuchařské umění, protože zjistil, že láska prochází žaludkem. Ovšem nemůže připravit rajskou či koprovku, protože je nemá rád. Takže je zřejmé, že v jeho menu se tato česká klasika rozhodně neobjeví. V životě se řídí mottem: „Když projdu – projdu, neprojdu – neprojdu.“ Projde k vítězným bodům v pondělí, nebo ne? A pozná se už během pondělí taktik u stolu? Nějaké tipy jsou, ale je tomu opravdu tak? Co koho překvapí, zjistíte už v pondělí.
Úterý: Student Ondřej (20) přijal výzvu svých kamarádů.
Ondřej Tomšů Zdroj: FTV Prima
Ondřeje do pořadu přihlásili jeho kamarádi, protože jsou přesvědčeni, že skvěle vaří, a na výhru tedy s přehledem má. Pokud by vyhrál, tak by pozval spolubydlící na večeři a koupil by společnou dodávku. Jako zábavu si pro své hosty připraví koncert kapely. Jídla, která si zvolil do menu, vybral z jednoduchého důvodu. Ostatním chutnají a on je přesvědčený, že dohromady ladí. Komu u Ondřeje zachutná, a kdo najde na menu aktivního studenta mouchy? Poletí za takovou chybku body dolů? Sledujte už v úterý, jak tohle dopadne!
Středa: Servírka Tereza (25) tak dlouho mluvila o tom, že by ráda účast v Prostřeno! zkusila, až ji její nejlepší kamarádka přihlásila.
Tereza Gargošová Zdroj: FTV Prima
Vaření patří mezi její koníčky a chce poznat nové lidi a ochutnat nová jídla. Pokud by vyhrála, tak by peníze investovala do vybavení bytu a jela by s přítelem na dovolenou. Jako zábavu si pro své hosty připraví poznávání aroma bylinek. Menu si připravila z jídel, která často a ráda připravuje. Ráda připravuje polévky, omáčky, baví ji pečení dortů a příprava masa na různé způsoby. V životě se řídí mottem: „Nelituji ničeho, co jsem udělala. Lituji pouze toho, co jsem neudělala, když jsem měla šanci.“ Bude své účasti litovat, nebo ne? Jak se strefí do chutí svých kolegů a kolik bodů si odnese, zjistíte už ve středu.
Čtvrtek: Gymnazistka Klára (16) vyhledává adrenalin, proto se do pořadu přihlásila.
Klára Zatloukalová Zdroj: FTV Prima
Pokud by vyhrála, peníze by věnovala na rodinnou dovolenou. Jako zábavu si pro své hosty připraví kvíz o jídle. Menu poskládala ze svých oblíbených jídel, která snadno zvládá připravit, má je natrénovaná. Jejím největším koníčkem je hudba. Sedmým rokem hraje na bicí nástroje. Sama se učí na klávesy a občas zpívá. Hudbu má nejraději rockovou. S tatínkem někdy jezdí na koncerty. Volný čas ráda tráví četbou nebo s rodinou. Mezi její oblíbená jídla patří roastbeef s pepřovou omáčkou a bramborovým dauphionoise, který vaří v jedné restauraci. Také má ráda kuře po kanadsku nebo dušené maso se znojemskou omáčkou. Nejí rajčata, olivy a červené zelí. Nikdy by nesnědla vnitřnosti (játra jen v podobě knedlíčků a paštiky) nebo hmyz. Čím se bude šikovná studentka snažit zaujmout? To zjistíte už ve čtvrtek.
Pátek: Personalista Petr (44) se do pořadu přihlásil sám.
Petr Vepřek Zdroj: FTV Prima
Má rád výzvy. Chtěl by vyzkoušet, jestli je opravdu tak dobrý kuchař, jak si o něm myslí jeho okolí. Pokud by vyhrál, tak by peníze investoval do oprav domu. Jako zábavu si pro své hosty připraví podle počasí buď tenis, nebo golf. Jídla pro menu si vybral, protože patří v poslední době mezi jeho oblíbená. Rád připravuje maso – on je masožravec a maso miluje. Má švagra vegana, a tak se musel naučit vařit i jídla vhodná pro vegany. Nejí vnitřnosti a nikdy by nesnědl balut (zárodek v ptačím vejci – pochoutka na Filipínách). V životě se řídí mottem: „Jaké si to uděláš, takové to máš.“ Jak ostatní hosté nakonec jeho menu ocení, to se dozvíte v pátek.
Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!
Lokše připravené na kančím sádle, plněné domácím uzeným a kysaným zelím s opečenou cibulkou Zdroj: FTV Prima
Bažantí vývar s domácími nudlemi Zdroj: FTV Prima
Kančí z místních honiteb se šípkovou omáčkou společně s perníkovým knedlíkem Zdroj: FTV Prima
Mrkvový dort s krémem z mascarpone a pomerančovým máslem Zdroj: FTV Prima
Salát s domácím pečivem Zdroj: FTV Prima
Dýňová polévka Zdroj: FTV Prima
Vepřová panenka se šťouchanými bramborami a houbovou omáčkou Zdroj: FTV Prima
Brownies se zmrzlinou a lesními plody Zdroj: FTV Prima
Pomazánka z avokáda Zdroj: FTV Prima
Dýňová polévka Zdroj: FTV Prima
Plněná vepřová panenka, šťouchaný brambor Zdroj: FTV Prima
Mecháček Zdroj: FTV Prima
Salát s balkánským sýrem a bagetkou Zdroj: FTV Prima
Kuřecí vývar s kapáním Zdroj: FTV Prima
Vepřová panenka s pepřovou omáčkou a šťouchanými bramborami Zdroj: FTV Prima
Jablečný závin Zdroj: FTV Prima
Paštika z husích jater a vepřového boku s piniovými oříšky zalitá portským vínem, nakládané cibulky, bílé pečivo Zdroj: FTV Prima
Hovězí vývar se zeleninou, masem a nudlemi Zdroj: FTV Prima
Kuřecí prso supreme, špikované Vránovou domácí slaninou, restovaná zelenina na másle a opečené batáty ve slupce s domácí tatarskou omáčkou Zdroj: FTV Prima
Piškotovo-sněhový řez plněný krémem ze šlehačky, zakysané smetany a mandarinkami Zdroj: FTV Prima
Lokše připravené na kančím sádle, plněné domácím uzeným a kysaným zelím s opečenou cibulkou Zdroj: FTV Prima
Paštika z husích jater a vepřového boku s piniovými oříšky zalitá portským vínem, nakládané cibulky, bílé pečivo Zdroj: FTV Prima
Dívejte se každý všední den v 17:50 na Primě.
Prostřeno! a filmové a seriálové pecky na iPrima.cz nyní s novými vychytávkami