Připravujeme premiérové Prostřeno! z Prahy a středních Čech!

Příště se s pořadem Prostřeno! vrátíme po krátkém čase do Prahy a středních Čech. A opět budou muži v převaze.

Protože se blíží vánoční svátky, úkol týdne bude tematický i poměrně náročný. Je to vánočka... Jakou (a zdali vůbec) vánočku stihnou uplést a upéct tři muži a dvě ženy? A jak si spolu středočeská parta sedne? Kdo si odnese šedesát tisíc korun a bude si moci dopřát opravdu bohatého ježíška? Sledujte Prostřeno i příště a nezapomeňte hlasovat! Vždyť deset tisíc korun může vyhrát nejen váš favorit, ale také vy!

První soutěžní večeři nachystá módní návrhář Pavel (31). Slovák, který v Praze vystudoval, se pochlubí svými módními výtvory a úspěchy. Pavel se netají svou orientací ani bohémským stylem života. Ale jak to má s vařením? Poradí si i v kuchyni? Návrhářova kreativita i cit pro módu se v kuchyni projeví. Každé jídlo načančá, jenomže tenhle food design také chvilku trvá. Čeká se, a to se některým soupeřům nebude líbit. Na druhou stranu se říká, že se jí i očima. Co rozhodne? Estetický zážitek, nebo hlad? Pondělní menu má dva předkrmy i polévku: 1) Domácí grissini tyčinky s rukolou, česnekový dip a krokety z kozího sýra, salát z červené řepy 2) Zeleninová polévka z domácího suga, pancetta, parmazán 3) Kachní stehno, gratinované brambory, fíková omáčka 4) Větrník, karamelový přeliv.

V úterý hosty na večeři pozve mladý číšník Petr (20) z Benešova. Jenomže soupeři nebudou večeřet u Petra, protože tam probíhá rekonstrukce. Prý… Hostům se to ale moc nezdá. Co se týká menu má druhý hostitel velké plány. Nabízí jídelníček moderní, dokonce velmi moderní. A také něco navíc: sorbetto. To aby si hosté vyladili chutě mezi dvěma hlavními chody. Tolik jich Petr udělá. A to je kámen úrazu. Všeho je tak nějak moc, i když hostitel vaření rozumí a dbá na to, aby všechno bylo dokonalé. A právě to se některým nelíbí, necítí se uvolněně. Petr si z toho ale nic moc nedělá a neláme si hlavu ani s úkolem týdne. Na vánočku nedojde… Úterní menu: 1) Žlutý meloun à la San Daniele 2) Dýňovo-cuketový krém se zakysanou smetanou 3) Candát na másle se zelenými fazolkami a krůtí steak na barevném pepři, mrkvové pyré 4) OrchiDea.

Ve středu předvede, co v kuchyni dovede, Pavla (44). Rozvedená matka dvou synů a vyučená prodavačka pracuje jako obsluha čerpací stanice. Hosty přivítá v panelákovém bytě v Libuši, kde návštěvu během šmejdění překvapí had. Pavla vaří moc ráda, vařit ji učila babička. Třetí hostitelka vsadí na českou kuchyni. Po dvou dnech moderní gastronomie může obložené vajíčko způsobit docela rozruch. Ale nejde jen o názvy, také o provedení. Pavla se bujonových kostek nebojí, budou ve vývaru i v omáčce. Poznají to hosté? Jak se Pavle její česká večeře povede? A jak si zkušená hostitelka poradí s vánočkou? Třetí menu: 1) Obložené vajíčko se šunkou a opečený toustový chléb 2) Hovězí vývar s domácími nudlemi 3) Hovězí ragú se šťouchanými bramborami a orestovanými žampiony 4) Piškotová roláda plněná banánem a čokoládovým krémem, ozdobená šlehačkou.

Čtvrteční soutěžní večeři připraví paní Květoslava (36), která pracovala jako pomocná síla v kuchyni a nyní je v domácnosti. I ta vsadí na tradiční kuchyni. A příprava jí dá dostatečně zabrat. Prostě smůla se Květě lepí na paty. Co se může, to se pokazí. A nakonec bude muset pomáhat i rodina. Nejdříve vyzvednou dceru ze školy, pak ji zapojí do práce. Jak ty stresy hostitelka zvládne? Květa hosty přivítá v útulném, ale malém bytě v Kamýku. Kolegové se budou cítit trochu stísněně. Dokáže jim paní domu udělat dobrou náladu? A jak si poradí ze zvídavými otázkami hostů? Hodně se budou zajímat o jejího partnera; je to muslim, mladší než hostitelka. To bude otázek…. Čtvrté menu: 1) Rajčata plněná tuňákem a vejcem 2) Hovězí vývar 3) Plněný zelný list se šťouchanými bramborami 4) Jablečný koláč s tvarohem a čokoládou.

Jako poslední se k plotně postaví šéfmontér Karel (40). Sympaťák Karel má rád svou rodinu a udělal by pro ni první poslední. Je ženatý, má dvě dcery a bydlí v rodinném domě. Karel se nebojí ani vaření. A ukáže se, že v kuchyni si ví rady. Rozhodně tam nestojí poprvé. Troufne si i na líčka se šípkovou omáčkou. To je výzva! Poslední večeře se ponese v moderním duchu, bude to ale stačit na vítězství? V pražské a středočeské partě se bude ve finále hledat taktik. A Karel je jedním z podezřelých… Menu poslední večeře: 1) Avokádový dip s tousty 2) Mrkvová polévka se zázvorem a pomerančem 3) Telecí líčka na šípkové omáčce, šťouchané brambory 4) Borůvkový cheesecake.

Téma taktika se bude náležitě probírat a dojde na zajímavé rozuzlení. A jak příští týden dopadne? Kdo nakonec v Praze a Středočeském kraji vyhraje? Zda to bude výhra zasloužená, to uvidíte už příště!

Sledujte Prostřeno! také online v našem archivu.

Sdílejte článek
Štítky Prostřeno!

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 2. 2024

Berany možná čekají krušné chvíle. Dobrá zpráva je, že se to zlepší. Pokud jste rodiče, děti budou každých pět minut něco chtít a vy můžete cítit tlak ze všech stran. Ani váš milostný život není imunní vůči pochybnostem, které jako by se vám vznášely nad hlavou. Žádný kompromis pro vás není možný, Berani. Jen vydržte a vězte, že přicházejí klidnější dny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.