Seriály a filmy

20. června 2023 07:00

petra.jarosevska@iprima.cz

Připravujeme speciál Prostřeno! food truck

Nenechte si ujít Prostřeno! v tomto týdnu, které bude hodně o fast foodu. Tedy truck foodu. Protože se představí ti, kdo objíždějí nejrůznější letní akce a prezentují svou kuchyni mezi vámi. Pro vás tedy bude skvělým bonusem mrknout profíkům pod ruku, něco nového se přiučit a případně hodnotit podle toho, jak vám při poslední návštěvě jejich trucku chutnalo.

Inspirujte se srdcaři, kteří dokážou na minimálním prostoru předvést neuvěřitelné představení a přesvědčit vás, že kuchyně nemusí být velká. Záleží na velikosti vášně, s jakou vaříte. Jak se podaří všem soutěžícím do svého menu nenápadně zahrnout úkol týdne, kterým je příprava drůbežího masa na grilu, či jeho zakomponování do menu tak, aby nikdo nepoznal, že se jedná o bonusový chod?

Kdo si představení v kuchyni užije a komu se moc dařit nebude? Zradí někoho některé potraviny, případně nápoje? Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak bude těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví Eva. Jejím největším koníčkem je vaření a cestování. Sama o sobě tvrdí, že je pozitivní, extrovertní introvert se smyslem pro humor. Tuto výzvu přijala, aby podpořila food truck Cirkus burger, kde je spolumajitelkou a vymýšlí pro něj recepty. Těší se, že bude mít možnost poznat lidi z branže a užijí si společeně týden u dobrého jídla a zábavy. Co bude podávat? Na talíři se objeví: 1) jamón krokety se salátkem, 2) tomatová polévka s bazalkovým pestem, 3) trio mini burgerů: Economy, Business, Hindenburg, 4) nepečený pistáciový cheesecake.

Úterní večer bude patřit Davidovi. Výzvu přijal, protože rád pozná další kolegy a jejich jídla. Jako zábavu si pro své hosty připraví pétanque. Do menu zařadil oblíbená jídla vyzkoušená na akcích – ta, která mají největší úspěch. Rád sportuje – jednou týdně hraje hokej, anebo chodí na tenis. Má rád dobré jídlo a zábavu. Sám si o sobě myslí, že je sympaťák. Výzvu přijal, protože rád pozná další kolegy a jejich jídla. Těší se na možnost naučit se něco nového, na nové lidi a s chutí získá další životní zkušenosti. Na talířích se objeví: 1) lehký salátek s kozím sýrem, 2) ostrá mrkvová polévka, 3) chef burger, cibulové kroužky a salát coleslaw, 4) lívance s javorovým sirupem a lesním ovocem.

Středeční hostitel Tomáš se věnuje korejskému street foodu. Menu si vybral, jelikož se snaží přinést lidem japonsko-korejský street food. A protože japonská kuchyně nemá tak výrazné chutě, vydal se směrem fúze s korejskou a sichuan kuchyní. Navíc chce lidem ukázat, že kupovat nudle za 60 korun je nesmysl, když si doma uděláte vlastní, lepší a mnohem levnější. A také vybral iakaya, malá jídla vhodná k odpočinku. Výzvu přijal, protože by rád ukázal, že kvalitní asijská kuchyně se dá dělat za rozumnou cenu i v našich podmínkách. Podávat se budou: 1) knedlíčky Gyoza, plněné mletým vepřovým bokem, marinovaným se zázvorem, česnekem, cibulkou, shoyu omáčkou, podávané se sezamem, jarní cibulkou a omáčkami Tonkatsu a Gochujang, 2) Dan Dan Mian domácí nudle: vlastní udon nudle, hovězí maso, hořčičná semínka, vývar, koriandr, chilli olej, tahini, sójová pasta, sezónní zelenina, 3) salát Daikon Yasai, mrkev, ředkev, červené zelí, rajčata, pražený sezam, mizikan ocet, shoyu, wakame řasa, ponzu omáčka, saké, mandarinková šťáva, 4) zmrzlina: zelený čaj Matcha, rýžové koláčky Mochi, sladké fazole adzuki, Miso Shiro: červené miso, dashi, hijiky a wakame řasy, surimi, tmavá treska, shitake houby, mirin, saké.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Jan. Je svobodný. Byl osloven a nabídku přijal, protože se mu to zdálo jako dobrá možnost. Jako zábavu si pro své hosty připraví točení zmrzliny. Příběh street foodu je pro něj propojením retra s dneškem, propojením klasického retro street foodu v podobě tradičního langoše od stánku do podoby moderního street foodu. Očekává převážně dobré promo a možnost ukázat, co a jak dělá. Podávat se bude: 1) langoš, 2) „Berounka“ chowder – krémová rybí polévka s mušlemi, 3) hovězí burger, 4) churros s višňovou čokoládou a domácí zmrzlinou.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Radek. Nabídku přijal, protože chce prezentovat foodtruckovou zónu. Jako zábavu si pro hosty připraví hudební vystoupení. Menu poskládal z mexických jídel, protože provozuje mexický food truck. Jeho největším koníčkem je cestování. Zajímá ho vše kolem gastronomie, má rád živou hudbu, kávu a dobré drinky. Sám o sobě tvrdí, že je punk pohodář a požitkář. Jak mu to u sporáku půjde a co se bude podávat? 1) Amis busche, Un pequeňo bocado (něco malého na začátek), 2) studený předkrm Aguachile Camarón (krevety naložené v limetové šťávě, podávané s marinovanou okurkou, koriandrem a jalapeňos), 3) teplý předkrm Tacos Azules Pulpo, Ceviche, guacamole, Chimichurri, pico de gallo (tacos z modré mouky s grilovanou chobotnicí, guacamole, jihoamerickou bylinkovou pastou, salát z rajčat, koriandru a mladé cibulky), 4) hlavní chod Pollo Tinga con cítricos, Frijoles dela Olla, arroz rojo (kuře marinované v citrusech z prudka opečený, voňavé fazole s čerstvým sýrem, červená rýže), 5) dezert Nanas Frit Noc Coco, Sorbete (smažený banán v kokosu, agávový karamel).

Sledujte Prostřeno! on-line v našem ARCHIVU a na prima+

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.