Prostřeno! Přítel Báře nedovolil psa, vyřešila to po svém
Laborantka Barbora (20) vsadí na italské menu, kde je všechno domácí. Hosty ale její v potu tváře připravená večeře nezaujme…
Benjamínek týdne Barbora pracuje jako laborantka v papírnách ve Štětí a žije s přítelem v útulném bytečku. Vtipná a přímá Barča by si moc ráda pořídila pejska, ale její přítel si to nepřeje, tak si koupila alespoň látkového Azora, který bude mladou hostitelku v jejím kulinářsko-hostitelském snažení provázet. Barbora si vybrala italsko-francouzské menu a téměř všechno je domácí.
Domácí noky
Tomatový salát s fetou je na domácí bruschettě, která jí dala hodně práce a na výsledek je hostitelka pyšná. Polévka bude již podruhé opět hrášková, logicky se tudíž nabízí možnost srovnání s pondělním krémem u Míši. Bára do polévky přidala vlastní poctivý kuřecí bujon, ale zdá se, že to nikdo neocení; hosté spíš kritizují, že krém s krutony a osmaženou slaninou není dost jemný, přepasírovaný. Ve středu se vůbec hodně kritizuje, nejvíce poznámek má asi Lenka, která pak ale neumí svůj názor obhájit. To Julian na to jde z jiného konce. Pochválí hostitelce i hlavní chod, což jsou gnocchi s vepřovou panenkou a smetanovou omáčkou z červené cibule a hořčice, přestože noky z bramborového těsta se při výrobě úplně nepovedly. Slepily se, Bára je musela znovu uválet, ty první se v hrnci až rozvařily, zato poslední várka zůstala ještě syrová. Škoda…
Bára nestíhá
Kromě delšího čekání na jídlo ani vepřová panenka nedopadla stoprocentně, větší kusy masa byly tuhé. Ale sladkou tečku ocení nakonec všichni, a to se Bára bála, že svůj crme brlée přesladila. A sladce bonbonová bude i zábava se špejlemi a marshmallow…
Sledujte Prostřeno! každý všední den v 17.50 na Primě.