Prostřeno!: Lída opět dorazí v papučích
Jana (58) zkouší podnikat v gastronomii a ve své zimní zahradě servíruje své degustační „menu de luxe“. Bude mít větší úspěch než minule?
V tento speciální týden se hodně cestuje. „Včil Brno,“ zavelí Martin k hromadnému nočnímu přesunu do města, kde bydlí další legenda, ekonomka Jana. Ta se do povědomí diváků zapsala svým přesvědčením, že jídlu opravdu rozumí. A pokud někomu její výtvory nechutnají, pravděpodobně není na patřičné výši, aby takovou kvalitu ocenil.
Jana vsadí na „menu de luxe“:
Jana si vzala dovolenou, aby si to své repete náležitě užila. Působí mnohem vstřícněji a uvolněněji než minule a po roce a se prý na to překvapivé opáčko moc těší i ona. Lída už má konečně svůj kufr s oblečením, ale zapomněla na bačkory, které si půjčila od Martina. Proč ale v bačkorách dorazila i na Janinu hostinu?
Lídě chybí řízek:
Ital Giorgio je v Brně úplně poprvé a ještě netuší, že na úvod budou opět mušle sv. Jakuba. Jana hosty zase usadí v zimní zahradě. Polévku vynechá, raději udělá více předkrmů najednou. Začne se drůbeží paštikou, následuje losos, hostitelka začátek večeře pojala jako degustační předkrm. Jak Giorgio správně předpokládá, Lída bude postrádat v menu polévku. Masové závitky jsou vlastně španělské ptáčky, českou klasiku ještě předchází teplý předkrm – asijské zeleninové závitky, menu je podle Martina dost rozlítané. Sladkou tečkou je jednoduchý čokoládový dezert, ale způsobem servírování skoro až překombinovaný, protože i dezertů bude více.
Podívejte se, Lída sní v nevědomosti mušle:
Tentokrát je hostitelka v pohodě, šťastná, že je u ní veselo. Mušle sní i Lída a děsí se až pak, chutnají jí hlavně hovězí závitky. A Zlatka lituje, že se před večeří už docela najedla a na degustační menu se u Jany servírují docela velké porce. Před hlavním chodem návštěvu čeká ochutnávka pálenek, jsme na Moravě. Snaží se Jana soupeře opít?
Dívejte se na Prostřeno! každý všední den od 17.50 a hlasujte!
SLEDUJTE PROSTŘENO ONLINE