Prostřeno!: Svobodný konstruktér Jakub v kuchyni zaválí
Svobodný konstruktér Jakub (28) cvičí jógu, stihne spoustu dalších koníčků a v kuchyni zaválí.
Nejmladší hostitel vystudoval vysokou školu a po rozchodu s partnerkou bydlí sám, ale má tolik zájmů, že by mu na nějaký vztah snad ani nezbyl čas. A vaření patří také k Jakubovým koníčkům, protože v kulinářství se vyzná a jako sportovec také dbá na správné stravování. Ale žádná vegetariánská kuchyně se u jogína Kuby podávat nebude, jeho menu je zajímavé, nevšední i pracné.
Jméno bývalé přítelkyně zdobí Jakubův zvonek ještě rok a půl po rozchodu:
Co by snad mohli Jakubovi jeho soupeři vytknout, tak to je chvíle čekání. Čekalo se už i včera u Petra, ve čtvrtek kvůli příloze z brambor a batátů chvíli mešká hlavní chod – svíčková Wellington, kam kuchař originálně přidá medvědí česnek. Svíčková není z hovězího, ale z vepřové panenky, k tomu ještě bude kromě již zmíněného pyré i zelenina na másle a bernská omáčka.
Jakub zvolil velice netradiční polévku, podívejte se na videu:
Trend, který ve středu začal Petr, Jakub ještě umocní. I on připraví hodně věcí z domácích surovin, na úkol týdne podává dokonce domácí sýr s domácím pita chlebem. Všichni jsou zvědaví na chuť velké neznámé – kaštanové polévky. Bohužel jde ale o nejslabší chod Kubovy jinak výborné večeře. Polévka nevýrazné chuti se sušenými hřiby od babičky je hustá jako omáčka.
Napraví to sladká tečka? Konec sladký, všechno sladké? Jakub se odvážně pustí do čokoládového suflé, které lahodí oku a kde nechybí jako kyselejší kontrast zmrzlina s lesním ovocem. A protože dalším hostitelovým hobby je hudba, bude muzicírování na různé nástroje součástí zábavy u Jakuba, kde se hosté cítí báječně.
Dívejte se na Prostřeno! každý všední den od 17.50 a hlasujte!
SLEDUJTE PROSTŘENO ONLINE