2. května 2017 19:00
Prostřeno! Radek naservíruje odvážné menu o pěti chodech!
Hořčice v polévce - Prostřeno!
Šachista Radomil (48), fanoušek Komety Brno, se považuje za všestranného kuchaře a hodně kritizuje.
Radek si v kuchyni věří, zvolil si ambiciózní menu o pěti chodech a spoustě chutí. Třetí hostitel je vášnivý šachista, muž mnoha profesí, momentálně na volné noze. Rád o jídle mluví a prý moc rád vaří, jako hostitel je pozorný. Někteří berou Radomila jako silného soupeře a už předem ho tipují na vítěze, Ale přestože je Radek se svým výkonem spokojený, soupeři nacházejí chyby a Suzane Radkovo aromatické menu ani moc nechutná. Až moc chutí obsahují oba předkrmy, Radek přidává dijonskou hořčici i do dýňové polévky.
Radek je zvědavý
Panenka na hlavní chod je měkká a růžová, ta většině vyhovuje, ale zelenina na španělský způsob není naopak osolená a slánky jedou naplno. Radek stihne udělat i úkol týdne, opět v podobě výslužky, takže Karla zmate. Ten si myslí, že úkolem týdne je „svačina domů“. Jsme v malém bytě v Ivančicích a za zábavou se jde do místního muzea, které je poctou dvěma významným rodákům – Vladimíru Menšíkovi a Alfonsi Muchovi. Radek kritiku soupeřů moc nebere, je se svým výkonem spokojený, a proto naštvaný na Renatu, která žertuje, je jí slyšet nejvíce a kritizuje otevřeně. I dezert na toskánský způsob, který je prý přeslazený. Přesto je legrace, při čekání na hlavní chod si hosté krátí chvíli imaginárním fanděním Radkovu oblíbenému klubu Kometě Brno.
Sledujte od 17.35 na Primě.
Pepř v dezertu Pepř v dezertu