Prostřeno! Renáta potěší svým bydlením i moderní večeří
Fotografka Renáta (24) potěší svým bydlením a moderní večeří, která dostane i Jaroslava.
Sympatická a mladá hostitelka má velkou oporu i inspiraci ve svém partnerovi, který je špičkový kuchař. Renátu vaření také evidentně baví, sleduje trendy, dokonce s přítelem jezdí kempovat a vařit na otevřeném ohni do přírody. V prostorném bytě s vysokými stropy jí v hladké přípravě menu s italským hlavním chodem nic nebrání, hodně investovala do surovin. To platí i o profesionálně připraveném a servírovaném sushi, úkolu týdne. Jardu jistě potěší Renátin předkrm obsahující dvojí tatarák. Jednou bude z hovězí svíčkové a smutná nezůstane ani Monika, protože druhou variací je tatarák z řepy. Prohodí si to spolu?
Večeře u Renáty
Květákový krém je pěkně našlehaný a pokapaný lanýžovým olejem. Zvláštní, ale moc dobré. Jen Pepovi se polévka zdá jako dětská krupička. Jediná Monika tuší, co skrývá hlavní chod ossobuco s milánským rizotem. To je tekuté, žluté po šafránu a pěkně na skus, Renátě se daří, nic nepodcenila. A to se Jardovi moc líbí, imponuje mu, jak hostitelce všechno pěkně odsýpá od ruky, jak je k hostům pozorná a zajímá se o ně, jak nezmatkuje. Že by ty ženské nakonec nebyly tak neschopné? Nebo dokonce šikovnější než muži? A Jarda si slíbí, že si musí najít nějaký normální vztah s takovou schopnou ženou, která ho srovná. Podobnou třeba Monice, ta se mu hodně líbí…
Ossobuco
A úplná lahoda je prý i bezlepkový čokoládový dort s maracujovým přelivem, sladká tečka chutná všem. Kromě Josefa, ten nemá rád čokoládu. A potěší i zábava – hosté si napěchují a do sklenic naloží hermelín, který si mohou jako pozornost odvézt domů.
Sledujte Prostřeno! každý všední den v 17.50 a hlasujte!