18. dubna 2016 08:12
Martina ČerňanskáSexuálně nabité Prostřeno! i zhroucená hostitelka – tento týden z Ústeckého kraje
Sexuálně nabité Prostřeno! i zhroucená hostitelka – tento týden z Ústeckého kraje
Nezapomeňte se dívat každý všední den v 17.50 na Prostřeno!
Po krátké době se s pořadem Prostřeno! vracíme do Ústeckého kraje. Divákům se představí dva mladí chlapíci jako řemen a tři mladé ženy. U stolu se bude nejčastěji podávat kuřecí maso a obligátní šťouchané brambory, také vývarů se dočkáme, ale i oblíbené italské kuchyně. Celý týden je pro amatérské kuchaře takový zkušební, v mnohém premiérový. A to se týká i úkolu týdne – tataráku ve všemožných podobách. Dočkáme se tataráku hovězího, z uzeného lososa, kořenové zeleniny a sýra, tataráku falešného z brambor a dokonce i tataráku ovocného! U stolu se budou řešit vztahová témata: Prochází láska žaludkem? Je důležité mít ve vztahu ještě něco, co máte radši než partnera, aby byl vztah úspěšný? Jan, který je momentálně sám, si myslí, že by na tom mohlo něco být. Byl by některý z mužů ochotný zůstat doma na rodičovské dovolené, jako to má Veronika? A kdo bude upovídanější, ženy, nebo muži? „V pondělí táhli hovor spíše muži,“ říká Honza, „tak doufám, že se to změní a holky budou sdílnější.“ Budou, protože až v pondělí odvaří nejmladší Zuzana, projeví svůj komediální talent, který by chtěla brzy rozvíjet na herecké škole. A finále bude díky Zuzaně i hostiteli Láďovi opravdu zábavné – a pěkně dvojsmyslné. Myslí Zuzana jen na sex, jak ji podezírá Petra? „Jsme dobrá parta. Nepřipadám si ani jako v soutěži, ale spíš že jsem s kamarády na nějaké párty,“ tvrdí Veronika. Pravda je, že je to parta docela férová a dost vyrovnaná, někdo to ale nakonec přece jen vyhraje. Kdo si odnese krásných 50 000 korun?
Pondělí: Ztřeštěná Zuzana (20) chce studovat herectví a prý myslí jen na sex
„Upřímnost, to je takový moje druhý moje jméno,“ charakterizuje se první a nejmladší účastnice z Ústeckého kraje, která by jednou chtěla být herečkou. Zuzanino menu je italské a v italštině. Předkrmy jsou dva: poněkud nafouklé mini pizzy z již hotového těsta připomínají spíš buchtu než pizzu, těsto chtělo více vyválet. A k tomu budou ještě jehly s melounem a parmskou šunkou nebo s rajčetem a mozzarellou. Hostitelka z Mostu totiž podává chodů pět! Veronika najde v předkrmu vlas, ale moc to neřeší. A jak hosté hodnotí nejen Zuzčino kuchařské umění, ale i plány na hereckou kariéru? „Je docela trémistka, proto by s povoláním herečky mohla mít problém,“ myslí si. Ale u Zuzany jim chutná. „Polévka ze záhonku“ je zeleninová a trochu podobná minestrone, s výraznou chutí vývaru z fazolí a přidaného vývaru. Do špaget s kuřecím masem by někdo dal více česneku. Během stolní hry se mohou hráči lépe seznámit. Nezadaná Zuzka koketuje a celý týden se prý točí kolem jednoho tématu – a to je sex, alespoň Petra si to myslí. Na první hostitelku vyjde ten nejoblíbenější a nejslavnější tatarák z hovězího masa, které má naštěstí v mrazáku. I česko-italský dezert tvaroháček je přijat kladně.
Průběh Petřiny večeře by se dal ve zkratce shrnout takto: úvod a závěr katastrofa, stať v pořádku. Petra je trochu nervák a moc se jí nedaří. Dokonce bude chtít večírek předčasně ukončit. Ale nepředbíhejme... Paštika, což je předkrm, by se dala srkat brčkem, nebylo dost času, aby ztuhla, nebo ji kuchařka prostě umíchala moc řídkou? Tekutá hmota v miskách vzbudí rozpaky, je to premiéra, Petra asi měla více trénovat. Kuchařka má hosty ve svém malém ústeckém bytě hned za zády, to jí také nepřidá. Při servírování dobré, ale nedosolené hovězí polévky zapomene na lžíce, takže následují další omluvy, i když to se dá rychle napravit. V přestávce mezi jídly se dozvíme, kdo už v životě ochutnal psa. Přejde někoho chuť k jídlu? U stolu při tvořivé zábavě se budou řešit i partnerské vztahy a jak moc důležitý je vzhled. Hlavnímu a vydatnému chodu – konfitu z kachny s červeným zelím a bramborovým knedlíkem – není co vytknout, přesto má hostitelka chuť se na „všechno vykašlat a odejít“. Proč? Z linky se zřítí použité nádobí a Petra se cítí ponížená před lidmi, kteří to spatří v televizi a kterým chtěla dokázat opak. „Uvidí to i lidé, kteří si o mně budou myslet, že jsem naprosto neschopná… A momentálně se mi nepovedla i čokoládová poleva, takže já prostě s dnešním večerem končím!“ má chuť hodit ručník do ringu. Jak tohle dopadne? Dočkají se soupeři ještě perníku a losového tataráku? Nebo odejdou bez moučníku? Proč se labilní hostitelka více stará o to, co o ní řekne okolí, než aby se soustředila na vlastní výkon? To jí podráží nohy…
Středa: Jan (29) se dal na sport a zdravou stravu, soupeřům ale skrytě naservíruje i konzervu
Jan říká, že relativně donedávna se moc nestaral o to, co a jak jí. V tomto směru prý vedl neukázněný život, už se sám sobě nelíbil, ale sport mu otevřel oči a on na sobě začal pracovat. Čeká nás u Honzy zdravá večeře? Ta se odehraje na stísněném prostoru jeho malého bytu ve Střekově, kde ale určitě udrží nervy na uzdě, jak si předsevzal. Jemu se něco takového jako včera Petře prostě nestane! Vařit bude v šátku, s klidem, nakonec ale venku předvede pěkně ohnivou show. První dva chody budou laděné dočervena. Na předkrm je „červené kuře“ po asijsku, a překvapením polévky z řepy je, že tento vyznavač zdravé stravy přidá do své polévky i vepřovou konzervu. Co na to soupeři? Přijdou na to? Dozví se to? Možná je to i tou konzervou, ale soupeři mají po včerejšku uvolněnou a dobrou náladu, což platí též o Petře, ze které to už všechno spadlo. Hlavní chod – panenská svíčková s bramborovým kloboučkem – je na kořenové zelenině. Jídlo je chutné, ale bohužel studené. Proč si Láďa myslí, že panenka není vepřová, ale z hovězího? Ale kromě debat o jídle se budou opět probírat vztahy. Je jasné, že s moučníkem, který má zajímavý druhý název „pičky“, ještě bude hodně legrace. S těstem, které nevykynulo, jak má, sice musí poradit „přítel na telefonu“, ale je to smažený dezert a tak to ani moc nevadí. A jak se z „božích milostí“ staly „pičky“? Prozradí nám to sympatický hostitel?
Čtvrtek: Hostina u dvojnásobné maminky Veroniky (27) je trochu jako večírek ve Zverimexu
Jak bude hostům chutnat v obklíčení akvárií, která jsou v bytě všudypřítomná? Jedno stojí dokonce v kuchyni, kde bude vařit Veronika. Proč má doma tolik zvířátek? Chov užovky červené je její hobby a kdysi pracovala v obchodu se zvířaty. Něco u ní soupeřům chutná, něco méně. To platí i o předkrmu. Kdyby se rajčata plněná masem zapékala o něco déle, byla by chutnější. Dalším minusem předkrmu je to, že je přesolený a příliš mastný, z jídla je cítit olej. Proč „zimní bramboračka“? Protože polévka je hutná, se spoustou pestré zeleniny, sušenými houbami a přidávají se do ní kroupy. Těch a majoránky by prý klidně snesla i více. Nálada u Veroniky má k té včerejší dost daleko, je spíš pod mrakem, ve vzduchu je už cítit nervozita ze zítřejšího finále, i když ústecká parta je stále soudržná. Na hlavní chod se hosté opět trochu načekají, hostitelka dodělává šťávu k masu, ale té mohlo být o něco více, protože prsa jsou lehce vysušená. Ať si kdo chce co chce říká, vizitkou hlavního chodu je ale to, že talíře zůstanou úplně prázdné… Protože Veroničin partner je na mateřské dovolené, hostitelka vznese provokativní otázku: „Tak co, kluci, šli byste na mateřskou?“ Zábava bude trošku jako ze školní družiny. U výroby včeličky, kdy hostitelka jen radí, se o ní ještě něco dozvíme. Poslední čokoládová hruška se šlehačkou by si zasloužila více čokolády a pro někoho i méně cukru. A jak dopadne Veroničin falešný tatarák z brambor? Předstihne ten hovězí nebo lososový? Těžko…
Pátek: U řidiče kamionu Ladislava (34) bude ve finále veselo
Na poslední večeři se soupeři vydají za nejstarším Ladislavem až na sever do Varnsdorfu. Očekávání jsou veliká. Na přípitek je světlé portské. Bude krevetový tatarák? Kdepak, ten poslední by se mohl k dezertu konečně hodit, protože hostitel si vymyslel tatarák ovocný. A co by si hosté po celém týdnu už nedali? Kuřecí! A to právě dostanou, dokonce opět plněné a k tomu – světe div se – šťouchané brambory. Ladislavovo menu s vývarem, italským předkrmem i moučníkem (tiramisu) se tedy od ostatních nijak výrazně neliší. Bude tudíž velký prostor k porovnávání, uvědomuje si většina těch, co již odvařili. Lišit by se ale mohlo – chutí a kvalitou. A právě na to se ve finále poslední hostitel soustředí. Dokonce dosud mlčenlivý, mluví jako o život, všimla si Zuzana, která se ale možná i pod vlivem vína rozjíždí také… Hostitel sice straší, že se mu prsa plněná sušenými rajčaty moc nepovedla. Je to strategický tah, nebo to dopadne na jedničku, jak Láďa doufá? A protože jsou prsa opravdu obří, vtipný rozhovor se točí právě kolem tohoto tématu. Ve finále je opravdu veselo. Vtipné je i stavění pyramidy z kostek. Pár karambolů se nevyhne ani poslednímu hostiteli. Omylem mu shoří recept položený na sporáku, snad to zvládne i bez něj. A za chvíli mu spadne již hotový pohár s tiramisu, ale bere to sportovně – prý střepy přinášejí štěstí. Bude to tak? Potvrdí se v pátek známé pravidlo?