Prostřeno! Someliér Honza nabídne poklady ze své vinotéky!
Finále u someliéra Honzy (32) je důstojným vyvrcholením týdne. Vinotéka nezahálí a k tomu bude spousta masa. Vydrží pohoda až do konce?
Jan působí tak trochu jako drsňák, ale hosty přivítá v útulném a naklizeném domečku v Kladně-Švermově, kde žije se svou rodinou, manželkou Helenou a patnáctiměsíčním synkem. Vystudovaný báňský inženýr se dnes živí jako someliér, doma má vinotéku a ze své chlouby samozřejmě nabídne pití i svým hostům. A to je velký rozdíl proti pár předchozím večerům, kdy pití poněkud vázlo. Že se Jan vyzná ve víně a ví, jaké se hodí ke kterému jídlu, to se jaksi předpokládá, jaký to ale bude kuchař? „Povinného“ tuňáka už má ve svém předkrmu s pečenou paprikou, tuňákovou majonézou a domácím pečivem, ještě ale musí improvizovat, aby splnil i úkol týdne.
Názor na BIO
Honzův předkrm hosty úplně nenadchne, proto se těší na dýňovou polévku, kterou ještě všichni v životě neochutnali. Krém je pikantní po zázvoru a chilli, v hlavním chodu hostitel spoléhá na tři druhy masa. Hovězí, vepřové a kuřecí míní udělat jako steaky, což v tomto množství úplně nejde provést v ideální teplotě a kvalitě. Zejména hovězí maso je poněkud vyschlé a podle soupeřů ani ostatní minutky nejsou dochucené. I Jan často cvičí a myslí na linii, proto jako přílohu podává jen salát z kořenové zeleniny s hořčičným dresinkem, díky němuž má příloha aspoň trochu říz. Chutný a neotřelý je poslední „tvarohový dort s marakujovou omáčkou“. Je povedený moučník dort, nebo spíš cheesecake, jak si myslí Petra? A jaký je v tom rozdíl? Pokud je tohle hlavní spor pátečního večera, je jasné, že nálada je stále dobrá, dokonce výborná. A je velmi pravděpodobné, že tahle partička se ještě někdy sejde.
Tuňáková majonéza
Ale co je hlavní? Jak tenhle týden dopadne? A kdo to v pátek vyhraje? Hostitel Honza, nebo někdo úplně jiný? Ten nejlepší kuchař, nebo taktik?
Dívejte se v pátek 23. 2. v 17.50 na Primě a hlasujte!