V Prostřeno! je foodblogerka s tisíci sledujícími
Maminka na mateřské Eliška (29), pro kterou je gastronomie vášnivým koníčkem, vzbuzuje velká očekávání.
Na finále k Elišce, která má vaření jako svoje hobby, dokonce o něm píše na internetu, se všichni těší. A oprávněně předpokládají, že poslední hostitelka dotáhne svoji soutěžní večeři k dokonalosti. Mladá maminka potěší návštěvu hezkým mezonetovým bytem v Kralupech a také svým menu, které inspirovaly stálice světové kuchyně. Prvním chodem je quiche lorraine, který se skrývá pod nenápadným názvem „slaný koláč“. Jediné, co by se francouzskému předkrmu mohlo vytknout, je tvrdší spodek, ale není to žádné koupené listové těsto, to si připravila Eliška sama.
Podívejte se, kvůli čemu vznikla hádka:
Jako polévka bude další krém, tentokrát z mnoha druhů zeleniny a s krutony. Druhý chod je prý výborně dochucený a Damiánovi moc zachutná. Sandra a paní Matilda jsou spíš na vývary, ale kluci jsou z polévky nadšení, dokonce ji hodnotí jako nejlepší polévku týdne. I s hlavním chodem si hostitelka vyhraje; vepřová panenka pečená v troubě je dvojí a masa je opravdu pořádná porce. Jednou je to panenka Wellington, podruhé bude se sýrem a slaninou, zajímavou přílohou jsou cuketové nudle, na jejichž přípravu má Eliška rychlou pomůcku, ostatně takových kuchyňských šikovných vychytávek jsme v tomto týdnu viděli více.
Podívejte se, jak hostům chutná dezert:
Jako nejvydařenější moučník týdne je také ohodnocena Eliščina sladká tečka Mini Pavlova, ta chutná dokonce i paní Matildě. Přesto se u stolu skoro rozhoří hádka – kvůli úkolu týdne. Zvládne Eliška nějakou masopustní specialitu podle zadání, nebo to ponechá osudu a ulehčí si to jako ostatní? Matilda věří, že aspoň pečlivá Eliška, stejně jako ona, připraví něco skutečného. A má pravdu, i když kiwi se u stolu nakonec také objeví…
A kdo to celé v Praze a středních Čechách nakonec vyhraje? Nejlepší večeře, nebo převáží jiné pohnutky? Sledujte další Prostřeno! a dozvíte se to!
SLEDUJTE PROSTŘENO! ONLINE