V Prostřeno! z Prahy bude tento týden pomáhat vařit smrtka!
Ani další předvánoční týden nepřijdete o svou pravidelnou dávku psychologie, sociologie, gastronomie, adrenalinu a dobré zábavy s pořadem Prostřeno!
Praha bude tentokrát dějištěm souboje o výhru 50 000 Kč, a i když bude vše na první pohled na pohodu a na úrovni, budete se divit, v čem je možné vidět problém a jak se pod záminkou porušení pravidel berou body soupeřům, kteří mohou ohrozit… Kromě toho se ale podíváte s úkolem týdne do nejrůznějších koutů světa – soutěžící budou totiž připravovat světové vánoční speciality!
Dívejte se od pondělí do pátku vždy od 18 hodin na Primě na Prostřeno!
Pondělí: Monice (16) se nepovede zapnout troubu!
Pondělní vaření u mladičké hostitelky Moniky se ponese v duchu jejího sice velmi milého úsměvu, ale po té kuchařské stránce… Moničino mládí vyjde najevo u přípitku, kdy ostatním vysvětlí, proč si nemůže dát alkohol. Její věk není v našem pořadu ani této skupině soutěžících žádnou překážkou, nikdo nemá zbytečné předsudky. Nicméně hostitelčina nezkušenost se projeví hned při prvním chodu – předkrmu. Zapečená plněná rajčata s nivou nebo hermelínem nebudou pečená, ale podávaná zastudena. Monice se totiž nepodaří zapnout troubu! Na to, že je pouze aktivní dětská pojistka, přijde až Ludva, kterému závada vrtá v hlavě. Předkrm sice nikomu náladu nezkazil, ale body za něj příliš vysoké nebudou. Polévka byla celkem v pořádku, hlavní chod úplné nadšení nesklidil, zato panna cotta s ovocem, ta ano! A z vtipkování Ludvíka vzejde nakonec velmi humorná situace na adresu Moniky a jejího přítele – ale dívejte se sami!
Úterý: Luďkův večer (32) bude show a pomáhat mu bude smrtka!
Luděk je showman, a to skvělý! Že umí ale kromě vtípků a předvádění se (které je mu vlastní, a protože je DJ, bylo by divné, kdyby byl nějaký tichošlápek) také vařit, vám předvede hned v úterý. Jako předkrm bude podávat uzeného lososa s medovo-hořčičnou zálivkou, reakce budou rozpačité, zejména ale bude vadit kopr, který nejí hned Monika a Ivana. K minestrone bude mít každý něco, ale tato tradiční italská zeleninová polévka má mnoho podob – jde jen o to strefit se do chuti svým hostům. Podle Lucie by měla být část zeleniny rozmixovaná, podle Ivany nikoli. Kdo má pravdu? Úkol týdne podá hostům smrtka, která se postará o zábavu – na Ludvův hudební mix se divoce roztančí a hosté budou křičet nadšením i leknutím zároveň! A téma večera? Dozvíme se od Moniky, že nezná jméno svého přítele. Prý jí ho jednou říkal, ale ona jméno zapomněla a styděla se znovu zeptat – a tak se k tomu přizná před televizními kamerami. Nebylo by bývalo lepší se zeptat přímo jeho?
Středa: Antonín (23) vyvaří polévku tak, že jí bude pro všechny skoro málo!
Tonda pohostí své kuchařské soupeře v Domě na půli cesty, kde po odchodu z dětského domova prozatím bydlí – výhra by mu pomohla k novému bydlení, ale bude jeho výkon tím nejlepším celého týdne? Rozhodně se na něm podepíše jeho velká nervozita. A protože si Tonda bude výsledků svého vaření vědom (vyvaří polévku, svíčkovou připálí), bude se neustále omlouvat – což je škoda, protože tím ostatním začne lézt malinko na nervy, a hlavně tak na všechny nedostatky svého vaření zbytečně upozorní. Například úkol týdne – maďarský makový vánoční štrúdl – Tonda připraví tak, že těsto bude příliš vysoké, málo rozválené, a uvnitř tedy i syrové. „Čím jsi to válel, hasičákem?“ neodpustí si poznámku Ludva a zábava bude ve středu asi o něco výš než gastronomické zážitky.
Čtvrtek: Ivana (24) bude mít všechno speciální!
Čtvrteční hostitelka Ivana je milá mladá dáma, která se od začátku týdne projevuje tak, že nikdo nepochybuje, že vaření a jídlo je oblastí, ve které se vyzná a která ji baví. Nebudou však její speciální suroviny, speciální názvy a vše tak trochu příliš na úrovni pro hosty moc velkým soustem? Když u předkrmu začne Ivana vysvětlovat, že i rajčata jsou speciální kvality a speciální odrůdy, bude to už na někoho moc. Ale co víc – Ivana celý týden odmítá jíst syrová rajčata, a přitom z nich udělá tataráček?! Hostům to bude vrtat hlavou, nebude se jim to ani moc líbit, ale rozhodně se zachovají fér, což se o situaci, která nastane v pátek, naopak prohlásit nedá. Ivana je rozhodně skvělá kuchařka a hostitelka, ale hostům budou vadit strojené názvy, záměrně originální a odborné. Jako zábavu si Ivana připraví kurz sushi pod vedením profesionála a jako dezert bude už podruhé tento týden panna cotta, tentokrát s karamelem, a na hosty to bude příliš sladké.
Pátek: Lucie (25) nebude mít ani tušení, jak se věci mají!
V pátek zažijí diváci i hosté večer u sympatické Lucie, která připraví jako předkrm paštiku z kachních jater s cibulovou marmeládou – a všem bude velmi chutnat. Lucie u vaření postupuje s jistotou a elegancí, sem tam přidá zajímavou radu a je zjevné, že o gastronomii už něco ví. Do krémové česnečky, kterou připraví z pečeného česneku, přidá nok ze šťouchaných brambor, a ten všem chutnat nebude. Téma večera ovšem udělá Ivana z toho, že Lucie místo hovězích líček, která měla uvedená na menu, připraví líčka telecí. Ta jsou samozřejmě měkčí a příprava netrvá tak dlouho, což ovšem Ivana považuje za podraz ze strany Lucie, která zjevně ani netuší, co se jí děje za zády a kdo řeší věc, nad kterou by ji nejspíš ani nenapadlo se pozastavit. Líčka jinak budou skvělá dle reakcí ostatních a stejně tak i další chody. Prostě Lucie je silný soupeř!
Kdo si nakonec výhru odnese? A zaslouží si ji? Posuďte sami v dalším týdnu s pořadem Prostřeno!