zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.

reklama

návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

reklama

Dýňové kouzlení v kuchyni: Připravte si domácí džemy

Dýňový džem
Autor: Labeta Dýňový džem
cernanm , Vydáno: 02.11.2018
Jestli něco k podzimu neodmyslitelně patří, pak jsou to dýně. Jedna z jejich mnoha výhod je, že se dají připravovat na mnoho způsobů, např. si z nich můžete doma připravit skvělé marmelády.

reklama

Džem z pečené dýně s muškátovým oříškem

Co budete potřebovat:

  • 1 kg upečené dýně
  • šťávu z 1 citronu
  • kůru z 1 citronu
  • 2 g muškátového oříšku
  • želírovací cukr 2:1

Postup:

Dýni oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na menší kousky. Pečeme v troubě na pečicím papíru dozlatova (v horkovzdušné troubě na 170 °C, v elektrické na 180 °C). Upečenou dýni rozmixujeme, přidáme najemno nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, muškátový oříšek, želírovací cukr 2:1 Labeta a vše důkladně promícháme. Směs za stálého míchaní přivedeme k varu. Vaříme 3–5 minut. Hotovým džemem plníme čisté sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme při pokojové teplotě zchladnout.

Džem z pečené dýně s muškátovým oříškem
Autor: archiv Labeta Džem z pečené dýně s muškátovým oříškem

Dýňový džem se skořicí

Co budete potřebovat:

  • 1 kg dýně
  • skořicový cukr
  • želírovací cukr 2:1 (např. Labeta)
  • citronovou šťávu podle chuti

Postup:

Dýni oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na menší kousky, které povaříme ve vodě několik minut do změknutí. Rozvařené kousky dýně rozmixujeme, přidáme skořicový cukr Labeta, želírovací cukr 2:1 Labeta a citronovou šťávu podle chuti. Směs důkladně promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 3–5 minut. Hotovým džemem plníme čisté sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme při pokojové teplotě zchladnout.

Dýňový džem
Autor: Labeta Dýňový džem

zdroj: TZ 

reklama

Související témata: džem , marmeláda , dýně , vaření , recept

reklama

Přečtěte si také

reklama