Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Dýňové kouzlení v kuchyni: Připravte si domácí džemy

Jestli něco k podzimu neodmyslitelně patří, pak jsou to dýně. Jedna z jejich mnoha výhod je, že se dají připravovat na mnoho způsobů, např. si z nich můžete doma připravit skvělé marmelády.
Vydáno: 02.11.2018, Martina Hrušková
Dýňový džem
Dýňový džem Autor: Labeta
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Džem z pečené dýně s muškátovým oříškem

Co budete potřebovat:

  • 1 kg upečené dýně
  • šťávu z 1 citronu
  • kůru z 1 citronu
  • 2 g muškátového oříšku
  • želírovací cukr 2:1

Postup:

Dýni oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na menší kousky. Pečeme v troubě na pečicím papíru dozlatova (v horkovzdušné troubě na 170 °C, v elektrické na 180 °C). Upečenou dýni rozmixujeme, přidáme najemno nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, muškátový oříšek, želírovací cukr 2:1 Labeta a vše důkladně promícháme. Směs za stálého míchaní přivedeme k varu. Vaříme 3–5 minut. Hotovým džemem plníme čisté sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme při pokojové teplotě zchladnout.

Džem z pečené dýně s muškátovým oříškem
Džem z pečené dýně s muškátovým oříškem
archiv Labeta

Dýňový džem se skořicí

Co budete potřebovat:

  • 1 kg dýně
  • skořicový cukr
  • želírovací cukr 2:1 (např. Labeta)
  • citronovou šťávu podle chuti

Postup:

Dýni oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na menší kousky, které povaříme ve vodě několik minut do změknutí. Rozvařené kousky dýně rozmixujeme, přidáme skořicový cukr Labeta, želírovací cukr 2:1 Labeta a citronovou šťávu podle chuti. Směs důkladně promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 3–5 minut. Hotovým džemem plníme čisté sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme při pokojové teplotě zchladnout.

Dýňový džem
Dýňový džem
Labeta

zdroj: TZ 

Článek je zařazen v: džem, marmeláda, dýně, vaření, recept
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama