Gnocchi quattro formaggi podle Zdeňka Pohlreicha
Vyzkoušejte recept na velice chutné a přitom nenáročné bramborové gnocchi se čtyřmi druhy sýrů a staňte se Šéfem za pár minut. Takto je vaří Zdeněk Pohlreich.
Gnocchi quattro formaggi
Suroviny:
- brambory
- hrubá sůl
- pepř
- hladká mouka
- žloutky
- šalotka
- máslo
- cheddar
- modrý sýr
- parmazán
- oregano
- tymián
- česnek
- smetana
- muškátový ořech
Postup:
Do zapékací misky nasypte vrstvu hrubé soli a do ní posaďte brambory, které upečte v troubě na 180 °C. Nakrájejte šalotku a nechte ji změknout v kastrůlku na másle. Přidejte bylinky a nadrobno nasekaný stroužek česneku a zalijte trochou smetany. Pak do směsi postupně vmíchejte všechen sýr, buď nastrouhaný, nebo nakrájený, a rozpusťte ho. Brambory za tepla oloupejte a nastrouhejte. Osolte je, trochu opepřete a přisypejte mouku.
Do těsta přidejte několik žloutků a rychle ho propracujte. Na pomoučněném vále udělejte z těsta tenký váleček a nakrájejte ho na gnocchi. Do každého obtiskněte vidličku, aby na nich lépe držela omáčka. Vhoďte všechny do vroucí osolené vody a jakmile vyplavou nahoru, můžete je vyndat. Na pánev nalijte omáčku, nastrouhejte do ní trochu muškátového oříšku a přidejte hotové gnocchi. Přilijte trochu vody, ve které se těstoviny vařily a promíchejte. Můžete servírovat.
Šéfovy praktické tipy na rodinné vaření ze surovin, které stoprocentně máte doma, sledujte ve čtvrtek ve 22:55 nebo v repríze v neděli od 10:20 na Primě.