Hovězí plec se zeleninou. Ideální oběd s pořadem Šéfem za pár minut
„Tohle jestli neni dobrej oběd, tak ať visim.“ Hlásí Zdeněk Pohlreich o šťavnaté pleci se zeleninou v dalším dílu pořadu Šéfem za pár minut. A vy si právě tento Šéfův recept můžete hned začít zkoušet v exkluzivní předpremiéře.
Takto připravená hovězí plec a s troškou piva, vás nikdy nezklame. Maso díky pár fíglům Šéfa Pohlreicha zůstane krásně mekké, šťavnaté a zelenina svěží. Ve čtvrtém dílu pořadu Šéfem za pár minut si dále ukážeme přípravu dortu Fraisier, recept na jednoduchý, leč luxusně chutnající hovězí parmentier a rychlovku ze zbytků z lednice – Peperonatu s klobásou, chorizem a vejcem.
Pořad Šéfem za pár minut sledujte ve čtvrtek ve 22:45 nebo v neděli v 10:20 na Primě.
Hovězí plec se zeleninou podle Zdeňka Pohlreicha
Suroviny:
- hovězí plec
- sůl
- pepř
- olej
- česnek
- cibule
- muškátová dýně
- brokolice
- mrkev
- bobkový list
- pórek
- třtinový cukr
- pivo
Postup:
Nařízněte tuk na mase a celý špalek řádně osolte a opepřete. Na rozpálené pánvi s olejem ho ze všech stran opečte. Přendejte maso do pekáče, přelejte výpekem a vložte do trouby rozehřáté na 180 °C.
Do pánve dejte pár stroužků neloupaného česneku, nahrubo nasekanou cibuli a pórek, na větší kousky nakrájenou mrkev a půlku dýně a růžičky brokolice. Zeleninu osolte a opepřete a přidejte tři bobkové listy. Směs posypte cukrem a zalijte pivem. Maso na chvíli vyndejte z trouby i z pekáče.
Do pekáče nasypte zeleninu, navrch položte maso a vraťte do trouby. Pečte ještě asi hodinu a půl, aby bylo maso měkké. Na talíř nandejte zeleninu, maso nakrájené na plátky, polijte šťávou z výpeku a můžete podávat.