zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.

reklama

návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

reklama

Hovězí plec se zeleninou. Ideální oběd s pořadem Šéfem za pár minut

Hovězí plec se zeleninou podle Zdeňka Pohlreicha.
Autor: archiv FTV Prima/ Šéfem za pár minut Hovězí plec se zeleninou podle Zdeňka Pohlreicha.
schneiz , Vydáno: 16.11.2020
„Tohle jestli neni dobrej oběd, tak ať visim.“ Hlásí Zdeněk Pohlreich o šťavnaté pleci se zeleninou v dalším dílu pořadu Šéfem za pár minut. A vy si právě tento Šéfův recept můžete hned začít zkoušet v exkluzivní předpremiéře.

reklama

Takto připravená hovězí plec a s troškou piva, vás nikdy nezklame. Maso díky pár fíglům Šéfa Pohlreicha zůstane krásně mekké, šťavnaté a zelenina svěží. Ve čtvrtém dílu pořadu Šéfem za pár minut si dále ukážeme přípravu dortu Fraisier, recept na jednoduchý, leč luxusně chutnající hovězí parmentier a rychlovku ze zbytků z lednice – Peperonatu s klobásou, chorizem a vejcem.

Pořad Šéfem za pár minut sledujte ve čtvrtek ve 22:45 nebo v neděli v 10:20 na Primě.

Hovězí plec se zeleninou podle Zdeňka Pohlreicha

Šéfem za pár minut (4): Hovězí plec se zeleninou
Šéfem za pár minut (4): Hovězí plec se zeleninou

Suroviny:

  • hovězí plec
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • česnek
  • cibule
  • muškátová dýně
  • brokolice
  • mrkev
  • bobkový list
  • pórek
  • třtinový cukr
  • pivo

Postup:

Nařízněte tuk na mase a celý špalek řádně osolte a opepřete. Na rozpálené pánvi s olejem ho ze všech stran opečte. Přendejte maso do pekáče, přelejte výpekem a vložte do trouby rozehřáté na 180 °C.

Do pánve dejte pár stroužků neloupaného česneku, nahrubo nasekanou cibuli a pórek, na větší kousky nakrájenou mrkev a půlku dýně a růžičky brokolice. Zeleninu osolte a opepřete a přidejte tři bobkové listy. Směs posypte cukrem a zalijte pivem. Maso na chvíli vyndejte z trouby i z pekáče.

Do pekáče nasypte zeleninu, navrch položte maso a vraťte do trouby. Pečte ještě asi hodinu a půl, aby bylo maso měkké. Na talíř nandejte zeleninu, maso nakrájené na plátky, polijte šťávou z výpeku a můžete podávat.

reklama

Související témata: Šéfem za pár minut , hovězí plec , hovězí plec se zeleninou , recept Zdeňka Pohlreicha , hlavní jídlo , hovězí maso , Šéfem za pár minut

reklama

Přečtěte si také

reklama