zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

Recepty od Zdeňka Pohlreicha a Ivety Faběšové na gril: Trhané vepřové maso a jablečný koláč Galette

Zdeněk Pohlreich s Ivetou Fabešovou.
Autor: FTV Prima Zdeněk Pohlreich s Ivetou Fabešovou.
Zdeněk Pohlreich, Iveta Fabešová , Vydáno: 21.06.2021
Neotřelé kombinace a jejich jednoduché zpracování opět nabídli Zdeněk Pohlreich s cukrářkou Ivetou Fabešovou při jedné z grilovaček. Vyzkoušejte jejich recepty na grilování z pořadu Rozpal to, šéfe!

reklama

Trhané vepřové maso se salátem

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Rozpal to, šéfe! VII (8): Trhané vepřové maso se salátem

Suroviny:

  • trhané vepřové
  • vepřová plec
  • pepř
  • sůl
  • hořčičný prášek
  • chilli mleté
  • česnek
  • houska
  • čerstvá zelenina dle chuti

na omáčku:

  • rajský protlak
  • hnědý cukr
  • worcesterská omáčka
  • sladká chilli omáčka
  • ocet
  • pepř
  • sůl
  • česnek
  • tymián

na salát:

  • bílé zelí
  • čekanka
  • sůl
  • pepř
  • hnědý cukr
  • jablečný ocet
  • olivový olej

Postup:

Maso ze všech stran řádně osolte a opepřete. Posypte hořčičným práškem a mletým chilli.  Vmasírujte do plecka nastrouhaný česnek a vložte do udírny.  Pečte pomalu na 120 °C. Mezitím si připravte omáčku a salát.

Do rendlíku dejte rajský protlak, hnědý cukr, trochu worcesterské a sladké chilli omáčky. Promíchejte a přilijte trochu octa. Okořeňte čerstvě mletým černým pepřem, solí a nasekaným česnekem. Na závěr přidejte čerstvý tymián a nechte povařit.

Bílé zelí a čekanku nakrájejte na tenké nudličky. V míse zasypte solí, pepřem a cukrem a pokapejte jablečným octem. Salát promačkejte a zakápněte olivovým olejem.

Hotové maso natrhejte vidličkou. Housku rozpulte a poklaďte nakrájeným rajčetem, nebo čerstvou zeleninou dle chuti. Zeleninu osolte a opepřete, zakápněte omáčkou a zasypte trhaným masem. Opět zalijte omáčkou, přiklopte a podávejte se salátem.

Jablečný koláč Galette

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Rozpal to, šéfe! VII (8): Jablečný koláč Galette

Suroviny:

na těsto:

  • 160g hladké mouky
  • 10g cukru krupice
  • špetka soli
  • 115g studeného másla
  • 65g vody
  • vejce na potření

na náplň:

  • 300g jablek nakrájených na plátky
  • 50g cukru krupice
  • lžíce citronové šťávy
  • lžíce škrobu
  • vlašské ořechy nasekané

na karamel:

  • 200g cukru krupice
  • 125g smetany ke šlehání
  • 100g másla
  • 2g maldonské soli

Postup:

Mouku smíchejte s máslem, cukrem a vypracujte drobenku. Přilijte vodu a rychle vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v lednici dvě hodiny odležet.

Cukr zkaramelizujte na ohni a zalijte ho horkou smetanou. Přisypte maldonskou sůl a nechte v karamelu rozpustit máslo.

Neoloupaná jablka nakrájejte na tenké plátky. V míse je posypte cukrem, škrobem a pokapejte citronovou šťávou.

Těsto vyválejte do kruhu a přendejte ho na pečící papír na plech.  Hustě ho poklaďte jablky, jen okraje nechte prázdné. Přehrňte je přes jablka a pomašlujte rozšlehaným vejcem. Jablka posypte ořechy a polijte částí karamelu.

Pečte zhruba půl hodiny na 200 °C. Na závěr koláč polijte zbylým karamelem a můžete podávat.

reklama

Související témata: Rozpal to, šéfe! , Zdeněk Pohlreich , Iveta Fabešová , recepty na gril , trhané věpřové maso

reklama

Přečtěte si také

reklama