Šéfem za pár minut. S recepty na kuře s hořčičným semínkem a čokobábovku
Podle videonávodů a rozepsaných receptů přímo od Zdeňka Pohlreicha a cukrářky Ivety Fabešové z pořadu Šéfem za pár minut zvládnete přípravu obou lahůdek hravě! Křehkému kuřeti a na jazyku rozplývající se bábovce z mléčné čokolády neodolá nikdo.
Šéfem za pár minut se s kulinární novinkou televize Prima může stát skutečně každý! Vyzkoušejte dva skvělé recepty od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha a cukrářky Ivety Fabešové na rodinné vaření ze surovin, které stoprocentně máte doma.
Kuře s hořčičným semínkem
Suroviny:
- celé kuře
- sůl
- pepř
- badyán
- hořčičné semínko
- celá skořice
- fenykl
- hřebíček
- sójová omáčka
- worcestrová omáčka
- rostlinný olej
- chilli paprička
- brambory
- jarní cibulka
Postup:
Kuře rozřízněte na zádech a rozevřete ho, abyste urychlili jeho pečení. Důkladně ho osolte a opepřete a dejte do mísy, kde ho budete marinovat. Na suchou pánev dejte zahřát hvězdičku badyánu, kousek celé skořice, hořčičné semínko, fenykl a několik hřebíčků. Než se koření rozvoní, kuře v míse zakapejte sójovou omáčkou, worcestrovou omáčkou a olejem. Pak k němu přisypte opečené koření a podle chuti jednu nasekanou čerstvou chilli papričku. Kuře propracujte s marinádou a nechte ho chvíli odležet. Do pekáče kápněte trochu oleje a kuře do něj položte prsy dolů. Navrh nalijte zbylou marinádu. Rozpalte troubu na 180 °C a nechte péct. Po dvaceti minutách kuře otočte a přidejte do pekáče omyté neloupané a posolené brambory. Než bude kuře s bramborami hotové, opečte na pánvi s trochou oleje osolenou a opepřenou celou jarní cibulku. Kuře naporcujte, přidejte opečenou cibulku a podávejte.
Čokobábovka z mléčné čokolády
Suroviny:
- 270 g bílků
- 90 g cukru krupice
- 130 g másla + na vymazání formy
- 60 g rostlinného oleje
- 300 g mléčné čokolády
- 180 g cukru krupice
- 180 g žloutků
- 165 g hladké mouky + na vysypání
- 10 g kypřicího prášku
Postup:
Nejprve si z bílků a menší části cukru vyšlehejte tuhý sníh. Bílky na sníh by měly mít ideálně pokojovou teplotu. Mléčnou čokoládu rozehřejte spolu s máslem, olejem a cukrem. Nezapomeňte směs průběžně míchat, aby se nespálila. K teplé, ale ne horké čokoládové směsi přimíchejte žloutky, část hladké mouky s kypřicím práškem a promíchejte vše do hustého těsta. Pak směs vysypte do sněhu a promíchejte stěrkou. Přisypte zbytek mouky a opatrně vymíchejte. Formu na bábovku vymažte máslem nebo olejem a vysypte hladkou moukou. Nalijte do ní těsto a dejte do trouby vyhřáté na 150 °C. Bábovku pečte hodinu a půl a ještě horkou ji vyklopte. Zhruba po půl hodině, když bábovka trochu vychladne, ji pocukrujte a můžete servírovat.