Recepty

29. října 2020 22:50

Zuzana Schneidewind

Šéfem za pár minut. S recepty na kuře s hořčičným semínkem a čokobábovku

Podle videonávodů a rozepsaných receptů přímo od Zdeňka Pohlreicha a cukrářky Ivety Fabešové z pořadu Šéfem za pár minut zvládnete přípravu obou lahůdek hravě! Křehkému kuřeti a na jazyku rozplývající se bábovce z mléčné čokolády neodolá nikdo.

Šéfem za pár minut se s kulinární novinkou televize Prima může stát skutečně každý! Vyzkoušejte dva skvělé recepty od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha a cukrářky Ivety Fabešové na rodinné vaření ze surovin, které stoprocentně máte doma.

Kuře s hořčičným semínkem

Suroviny:

  • celé kuře
  • sůl
  • pepř
  • badyán
  • hořčičné semínko
  • celá skořice
  • fenykl
  • hřebíček
  • sójová omáčka
  • worcestrová omáčka
  • rostlinný olej
  • chilli paprička
  • brambory
  • jarní cibulka

Postup:

Kuře rozřízněte na zádech a rozevřete ho, abyste urychlili jeho pečení. Důkladně ho osolte a opepřete a dejte do mísy, kde ho budete marinovat. Na suchou pánev dejte zahřát hvězdičku badyánu, kousek celé skořice, hořčičné semínko, fenykl a několik hřebíčků. Než se koření rozvoní, kuře v míse zakapejte sójovou omáčkou, worcestrovou omáčkou a olejem. Pak k němu přisypte opečené koření a podle chuti jednu nasekanou čerstvou chilli papričku. Kuře propracujte s marinádou a nechte ho chvíli odležet. Do pekáče kápněte trochu oleje a kuře do něj položte prsy dolů. Navrh nalijte zbylou marinádu. Rozpalte troubu na 180 °C a nechte péct. Po dvaceti minutách kuře otočte a přidejte do pekáče omyté neloupané a posolené brambory. Než bude kuře s bramborami hotové, opečte na pánvi s trochou oleje osolenou a opepřenou celou jarní cibulku. Kuře naporcujte, přidejte opečenou cibulku a podávejte.

Čokobábovka z mléčné čokolády

Suroviny:

  • 270 g bílků
  • 90 g cukru krupice
  • 130 g másla + na vymazání formy
  • 60 g rostlinného oleje
  • 300 g mléčné čokolády
  • 180 g cukru krupice
  • 180 g žloutků
  • 165 g hladké mouky + na vysypání
  • 10 g kypřicího prášku

Postup:

Nejprve si z bílků a menší části cukru vyšlehejte tuhý sníh. Bílky na sníh by měly mít ideálně pokojovou teplotu. Mléčnou čokoládu rozehřejte spolu s máslem, olejem a cukrem. Nezapomeňte směs průběžně míchat, aby se nespálila. K teplé, ale ne horké čokoládové směsi přimíchejte žloutky, část hladké mouky s kypřicím práškem a promíchejte vše do hustého těsta. Pak směs vysypte do sněhu a promíchejte stěrkou. Přisypte zbytek mouky a opatrně vymíchejte. Formu na bábovku vymažte máslem nebo olejem a vysypte hladkou moukou. Nalijte do ní těsto a dejte do trouby vyhřáté na 150 °C. Bábovku pečte hodinu a půl a ještě horkou ji vyklopte. Zhruba po půl hodině, když bábovka trochu vychladne, ji pocukrujte a můžete servírovat.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 11. 2024

Dnes nebudete zklamáni. V následujících dnech odložíte svůj analytický způsob myšlení a necháte se vést svými pocity. Budete pozorní k lidem, které máte rádi. Pokud někdo bude potřebovat vaši pomoc, může se spolehnout, že přijdete. Ušetřte je ale poučování o tom, co udělali špatně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.