8. ledna 2014 15:05
Martina ČerňanskáCitrusové vločkové sušenky
Až ochutnáte naše citrusové vločkové sušenky a budou se vám dělat boule za ušima, vzpomeňte si na bratry Kelloggovi, kteří ovesné vločky a kukuřičné lupínky v 19. století vynalezli. Vsázeli na ně jako na zbraň proti masturbaci :)
Na cca 80 sušenek budeme potřebovat:
130 ml rozpuštěného másla120 g jemných vloček80 g špaldové mouky40 g hladké mouky60 g třtinového cukrušťáva z 1 šťavnatého citrónušťáva z 1 šťavnatého pomeranče60 g kandované pomerančové kůry50 g slunečnicových semínek1 lžíce tekutého medu1 zarovnaná lžička jedlé sodyšpetka soli
Postup:
Máslo odvážíme do plecháčku a rozpustíme ve vodní lázni. Z citrónu a pomeranče vymačkáme šťávu. Do misky odvážíme vločky, mouku, slunečnici, kandovanou kůru, cukr, jedlou sodu, sůl a promícháme. Přilijeme směs rozpuštěného másla s medem a citrusovou šťávou. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme z těsta pomocí dvou lžiček malé hromádky, které lžičkou ještě uhladíme a rozmáčkneme na placičky.
Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C po dobu cca 8 minut dozlatova.
Snědeno.cz
Blog snědeno.cz je plný skvělého jídla, tipů a receptů. A co o o něm řekla přímo autorka?
"Nepřináším nic převratného. Jsem pracující žena s rodinou, se spoustou koníčků a přátel. Miluji jídlo a vaření, ale nemíním tomu podřizovat veškerý volný čas. Prošla jsem směry jako je vegetariánství a makrobiotika a projedla jsem se do různorodé, barevné a jednoduché stravy, i když je oběma směry zčásti formovaná.
V naší moderní době, kdy si můžeme koupit téměř cokoliv, avšak překombinované polotovary postrádají vitamíny a výživné látky, nabízím Vám inspiraci na rychlá a chutná jídla. Jestli je vyhodnotíte také jako zdravá, záleží na stylu stravy, ve kterém zrovna „jedete“ :)".