Na mejdan i k televizi: Plněný hermelín 7x jinak
Na mejdan i k televizi: Plněný hermelín 7x jinak
Je to rychlé, dobré, jednoduché a Hermelín tím rázem posunete na vyšší level.
Jak na to?
Hermelín rozkrojte na polovinu, potřete náplní, opět spojte k sobě, zabalte do fólie a nechte v chladu alespoň 2 hodiny ztuhnout. Pak ho nakrájejte ostrým tenkým nožem na osminky, případně ozdobte podle vlastní fantazie a podávejte samožné nebo s pečivem.
Rozpis surovin u každé varianty vystačí na naplnění jednoho hermelínu. Takže pokud chystáte tuhle lahůdku pro více zájemců, vynásobte podle toho množství surovin.
Uložit
Čerstvé bylinky
hermelín bylinky Zdroj: Yummy Image
Co budete potřebovat:
• 60 g lučiny
• 40 g změklého másla
• nakrájené čerstvé bylinky (1 lžíci zelené petrželky, 1 lžíci pažitky, 1 lžičku bazalky, 1 lžičku řeřichy)
• 1 stroužek česneku
• sůl
V misce smíchejte lučinu se změklým máslem. Přimíchejte nakrájené čerstvé bylinky a rozetřený česnek a lehce osolte.
Ořechy a hruška
hermelín ořechy Zdroj: Yummy Image
Co budete potřebovat:
• 50 g nahrubo nakrájených vlašských ořechů
• 1 lžičku olivového oleje
• 1/6 hrušky
• 1 lžíci hruškovice
• 50 g lučiny
• 20 g změklého másla
• sůl
Ořechy zvolna opražte na olivovém oleji a nechte vychladnout.
Hrušku nakrájejte na kostičky a promíchejte s hruškovicí.
V misce vymíchejte dohladka lučinu se změklým máslem. Přidejte hrušku a ořechy, promíchejte a podle chuti přisolte.
Uzený losos a rukola
hermelín losos Zdroj: Yummy Image
Co budete potřebovat:
• 6 lístků rukoly
• 1 lžičku olivového oleje
• sůl
• 50 g lučiny
• 20 g změklého másla
• špetku strouhané citronové kůry a mletého bílého pepře
• 50 g uzeného lososa
Rukolu opláchněte, překrájejte, krátce osmahněte na olivovém oleji se špetkou soli a dejte do misky. Přidejte lučinu, máslo, citronovou kůru a pepř a míchejte, dokud se směs nespojí. Nakonec vmíchejte drobně nakrájeného lososa.
Olivy a sušená rajčata
Hermelín rajčata Zdroj: Yummy Image
Co budete potřebovat:
• 3 sušená rajčata v oleji
• 8 zelených oliv bez pecek
• 50 g lučiny
• 1 lžíci změklého másla
• 1 malý stroužek česneku
• sůl
Rajčata i olivy na chvilku rozložte na talíř s papírovou utěrkou, aby se do ní vsákl nálev.
V misce smíchejte lučinu se změklým máslem, přidejte drobně nakrájená rajčata s olivami a česnek utřený se solí.
Pepře a kari
hermelín pepř Zdroj: Yummy Image
Co budete potřebovat:
• 70 g lučiny
• 30 g změklého másla
• 1 lžičku červeného nakládaného pepře
• 1 lžičku zeleného nakládaného pepře
• 1/2 lžičky čerstvě drceného černého pepře
• 1 lžičku mletého kari
• sůl
V misce smíchejte lučinu se změklým máslem. Přimíchejte kuličky červeného a zeleného pepře, drcený černý pepř a kari a podle chuti přisolte.
Chorizo, paprika a chilli
hermelín chorizo Zdroj: Yummy Image
Co budete potřebovat:
• 40 g lučiny
• 20 g změklého másla
• 1/2 lžičky mleté sladké papriky
• 1/2 chilli papričky
• sůl
• 50 g jemně nakrájeného salámu chorizo (nebo pikantní paprikové klobásy)
V misce smíchejte lučinu se změklým máslem, přidejte mletou papriku, drobně nakrájenou očištěnou chilli papričku a podle chuti přisolte. Nakonec vmíchejte na nudličky nakrájený salám.
Niva a rozinky
hermelín niva Zdroj: Yummy Image
Co budete potřebovat:
• 30 g rozinek
• 1 lžičku brandy
• 30 g lučiny
• 20 g změklého másla
• 60 g nivy
Rozinky smíchejte s brandy a nechte chvíli macerovat.
V misce smíchejte lučinu se změklým máslem, přidejte na kostičky nakrájenou nivu a namočené rozinky a opatrně promíchejte.