Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Rodina

Sacher dort plný čokolády. Navíc bez lepku!

Sacher dort je původem od našich rakouských sousedů a od nich jej pak převzal celý svět tedy i my Češi. Originální receptura Sachru je stále držená zcela v tajnosti, ale i tento neoriginální recept jen výborný. A zaručeně vás pohladí na duši.
Vydáno: 21.12.2015
Sacher dort - Originální receptura
Sacher dort - Originální receptura Autor: www.uhelna.com
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Navíc tým bezlepkové restaurace UHELNA, kterou naleznete na pražském Smíchově, si pro vás připravil recept, ve kterém nenaleznete ani památku po ingrediencích s obsahem lepku. Tudíž je tento recept na výtečný Sachr vhodný i pro milovníky sladkostí, kteří mají problém s alergií na lepek a celiaky. V poslední době ale také stále více i pro ty, kteří prokázanou alergií na lepek netrpí.

Vzhledem k špatnému životnímu stylu většiny dnešních lidí, únavě a nedostatku odpočinku dochází i u silnějších jedinců ke zvýšené krátkodobé intoleranci na lepek. Vysoce k tomu přispívá i moderní systémy hospodaření na našich polích a trvalé šlechtění obilnin k vysokému podílu lepku. Vysoký podíl lepku je benefitem pro následnu práci s těstem během pečení. Protože má se to přesně tak, jak si myslíme – lepek, je od slova lepivý. Těsto připravené z mouky s vysokým obsahem lepku se dokonale tvaruje a lepí na sebe.

Všichni máme možnost vyrobit si doma pekařské a cukrářské výrobky vysoké kvality. Touto zdánlivou kvalitou, ale následně trpí i náš zažívací systém. Který prostestuje obvyklými symptomy. Zažívacími obtížemi, zácpu, průjmem, nevolností, bolestmi hlavy, vyrážkou, nechutenstvím a mnoho dalšímy. Vyrobit si doma bezlepkové dezerty je to přitom tak snadné. Nepotřebujete k tomu být ani žádní velcí cukráři. Stačí vám k tomu váš zdravý rozum, všechny potřebné ingredience a úvaha nad tím, jak jednoduše udělat něco sám pro sebe. Garantujeme vám, že rozdíl od toho s obsahem lepku nepoznáte!

Sacher dort - Obrázek 1 Foto:

Na bezlepkový Sachr budeme potřebovat:

  • 7 vajec
  • 220 g cukru krupice
  • 170 g bezlepkové mouky ( Jizerka zelená , Schär Mix Patisserie C)
  • 90 g oleje
  • 50 g kakaa
  • 9 g prášku do pečiva
  • meruňková marmeláda
  • hořká čokoláda na polití

Postup:

Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přisypeme prosátou mouku, kakao, prášek do pečiva a opatrně promícháme. Za stálého míchání tenkým pramínkem vlijeme olej. Nakonec přimícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 180°C asi 45 minut.

Upečený korpus necháme vychladnout a potom podélně rozkrojíme na 3 části. Každou část promažeme meruňkovou marmeládou. Pomažeme i celý korpus z vrchu i ze stran. Na půl hodiny dáme do ledničky a poté polijeme rozpuštěnou čokoládou.

Sacher dort - Obrázek 2 Foto:

Recept pro vás připravil tým bezlepkové restaurace UHELNA a cukrářka Veronika Znamenáčková.

Pokud nemáte náladu vařit navštivte naši bezlepkovou resturaci UHELNA na pražském Andělu.

Více informací na www.uhelna.com nebo na facebooku https://www.facebook.com/uhelnaclub/

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Další výborný recept z UHELNY:

Bezlepkové domácí tiramisu

Bezlepkové domácí tiramisu


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama