Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Reklama
Reklama

Vegetariánská houbová sekaná s kešu oříšky

Dobrá zpráva, houby rostou! A pokud se chystáte o víkendu do lesa, právě teď pro vás máme ověřený recept na houbovou sekanou, která se jistě stane stálicí na vašem podzimním kuchařském repertoáru.
Vydáno: 28.10.2016
Houbová sekaná
Houbová sekaná Autor: snedeno.cz/ Miriam
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Na sekanou o velikosti biskupského chlebíčku budete potřebovat:

330 g hub (např. kozáků a hlívy ústřičné)
50 g kešu oříšků
cca 50 g jemných vloček
30 g másla
3 stroužky česneku
2 rohlíky
2 vejce
1 cibule
cca 1 dl mléka
hrst kadeřávku nebo špenátu
sypké bio polévkové koření
kmín
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup:

Rohlíky nalámeme do misky a pokropíme mlékem. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky.

Do vyšší pánve dáme 2/3 odměřeného másla a orestujeme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme houby, sůl, pepř, kmín a restujeme. Po pár minutkách přidáme prolisovaný česnek, posekané kešu a kadeřávek. Ještě dvě minuty restujeme a stáhneme z ohně. Přidáme vymačkané rohlíky (nejlépe přes cedník) a vejce. Pořádně promícháme, zahustíme vločkami a přelijeme do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme vyložili pečícím papírem (nebo vymastili máslem a vysypali hrubou moukou). Navrch poklademe na plátky rozkrájený zbytek másla.

Pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 45-50 minut.

Podáváme s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.

Snědeno.cz

snedeno.cz Foto:

Blog snědeno.cz je plný skvělého jídla, tipů a receptů. A co o něm a o sobě řekla přímo autorka?

"Byla jsem vegetariánkou i makrobiotičkou, abych zjistila, že do pohody se projím pestrou stravou. Vaření je pro mě vášeň a zábava. I když mě baví vymýšlet a zkoušet nové recepty, mnohdy netradiční, čerpám také z pokladnice našich předků.

Moje kuchyně je jednoduchá a rychlá. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás bude Snědeno s chutí" :)

 

Podívejte se také na: 

Článek je zařazen v: houby, snedeno.cz, snědeno, houbová sekaná, podzimní recept, houbové recepty, kešu oříšky, sekaná
Reklama