28. října 2016 04:30
Martina ČerňanskáVegetariánská houbová sekaná s kešu oříšky
Dobrá zpráva, houby rostou! A pokud se chystáte o víkendu do lesa, právě teď pro vás máme ověřený recept na houbovou sekanou, která se jistě stane stálicí na vašem podzimním kuchařském repertoáru.
Na sekanou o velikosti biskupského chlebíčku budete potřebovat:
330 g hub (např. kozáků a hlívy ústřičné)50 g kešu oříškůcca 50 g jemných vloček30 g másla3 stroužky česneku2 rohlíky2 vejce1 cibulecca 1 dl mlékahrst kadeřávku nebo špenátusypké bio polévkové kořeníkmínsůlčerstvě mletý pepř
Postup:
Rohlíky nalámeme do misky a pokropíme mlékem. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky.
Do vyšší pánve dáme 2/3 odměřeného másla a orestujeme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme houby, sůl, pepř, kmín a restujeme. Po pár minutkách přidáme prolisovaný česnek, posekané kešu a kadeřávek. Ještě dvě minuty restujeme a stáhneme z ohně. Přidáme vymačkané rohlíky (nejlépe přes cedník) a vejce. Pořádně promícháme, zahustíme vločkami a přelijeme do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme vyložili pečícím papírem (nebo vymastili máslem a vysypali hrubou moukou). Navrch poklademe na plátky rozkrájený zbytek másla.
Pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 45-50 minut.
Podáváme s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.
Snědeno.cz
Blog snědeno.cz je plný skvělého jídla, tipů a receptů. A co o něm a o sobě řekla přímo autorka?
"Byla jsem vegetariánkou i makrobiotičkou, abych zjistila, že do pohody se projím pestrou stravou. Vaření je pro mě vášeň a zábava. I když mě baví vymýšlet a zkoušet nové recepty, mnohdy netradiční, čerpám také z pokladnice našich předků.
Moje kuchyně je jednoduchá a rychlá. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás bude Snědeno s chutí" :)