27. prosince 2021 05:00
Aneta GretzováNejvětší přešlapy Prostřeno! 2021: Těsto bez mouky, domácí korbáčiky i záludné počty
Prostřeno! XXIII (7) - Chleboráčky
Přípravu na Prostřeno! není radno zanedbávat. Někteří účastnící to dobře vědí, a proto si doma zkouší celé menu „nanečisto“ klidně i několikrát. Netýká se to ale zdaleka všech, kteří se do Prostřeno! přihlásí. Často se najdou i tací hazardéři, kteří vaří neznámé recepty poprvé až před zapnutou kamerou. Když se pak k tomu přidá nervozita, neposlušné spotřebiče a časová tíseň, pohroma na sebe nenechá dlouho čekat. Připomeňte si ta největší fias
Někdy se zdálo, že s jednoduše vypadajícím receptem člověk nemůže udělat chybu. Na první pohled snadný postup ale není vždy zárukou úspěchu. Své o tom ví Zdeňka, která se pokusila o domácí korbáčiky podle krále vychytávek Ládi Hrušky. Mozzarellové kuličky stačilo položit do vroucí vody a následně natáhnout na provázky připomínající oblíbený slovenský sýr. „Korbáčiky dělám poprvé. To je hodně velký risk a také blbý risk,“ okomentovala trefně situaci Zdeňka. Výsledek Zdeňčina snažení měl od korbáčiků, jak je známe z obchodu, nakonec hodně daleko.
Podívejte se, jak se Zdeňce povedly domácí korbáčiky podle receptu Ládi Hrušky:
Královna chaosu Karol
Horké chvilky během vaření zažila také Karol z teenagerského speciálu. Při přípravě dezertu ji nejvíce potrápila cizí váha, kvůli které musela počítat správné množství horko těžko z hlavy. Na chaotický večer u Karol doma ostatní jen tak nezapomenou i díky řadě dalších výjimečných momentů. Afrodiziakální čaj místo předkrmu, kamarádka schovaná ve sklepě a grilování tuňáka z konzervy na balkoně. Snaha šokovat okolí neznala meze a Karol si tak přímo od hostů vyslechla ostrou kritiku svého chování.
Podívejte se, jak Karol zápasí s počítáním:
Největší smolař roku
Asi největším smolařem tohoto roku byl Michal, kterého do Prostřeno! přihlásila jeho kamarádka. Ta přihlášku s jeho jménem podala údajně ze škodolibosti, aby se mu pomstila. Každý, kdo tento díl viděl, musí uznat, že se jí to podařilo. Příprava všech chodů, včetně úkolu týdne, byla pro mladého svářeče z Vysočiny těžký boj. Jeho kuchařská nezkušenost si vybrala svou daň, a hosté tak na talíři dostávali jídla podivných tvarů, chutí i konzistencí. Na domácí krtkův dort měl Michal dokonce dva pokusy, ani jednou se mu bohužel nepodařilo do těsta přidat mouku.
Podívejte se, jak se Michal pokoušel o krtkův dort: