zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

Středočeši tápou v Prostřeno! ve slovenštině. Opravdu je špargľa párek?

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Aneta Hradecká , Vydáno: 13.09.2021
Bratrské vztahy Čechů a Slováků už nejsou, co bývaly. Hosté Prostřeno! budou při čtení menu ve slovenštině bojovat s jazykovou bariérou.

reklama

V pondělí se k plotně postaví akční a temperamentní Bibiána pocházející z východního Slovenska. Na svůj původ je patřičně hrdá. Svým hostům se tak rozhodla předvést menu nabité chutěmi, které připomíná její rodnou zem. Přestože by se na první pohled mohlo zdát, že o našich východních sousedech toho víme hodně, soutěžící z Prahy a středních Čech nás vyvedou z omylu. Žaneta bude kritizovat, že její pirohy jsou suché, Karolína punkový styl bydlení. S tím si Bibi ale vůbec nic nedělá, je totiž svoje... Jak si Bibi poradí s předkrmem a jak ho propojí s úkolem týdne? Bude to trochu divočina, ale hostům zachutná.

Podívejte se, jak budou hostům chutnat brynzové pirohy:

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Prostřeno! XXIV (21) - Sluníčka

Co je to špargľa

Jako první zádrhel při čtení slovenského menu se ukáže hned předkrm. Pod slovem „špargľa“ si totiž hosté představí všechno možné, jen ne chřest. „Špargľa v lístkovom ceste? To by mohly být párky v listovém těstě,“ hádá chybně Jirka. A ani ostatní nebudou v hádání o moc úspěšnější. Další nevydařeným tipem budou například závitky plněné masovou směsí.

Vyzkoušejte nejlepší recepty z chřestu podle magazínu Prima FRESH

Podívejte se, jak Bibi zakomponuje úkol týdne do chřestového předkrmu:

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Prostřeno! XXIV (21) - Improvizovaný předkrm

Kapusta nebo zelí

Nedorozumění pokračuje i s polévkou. Oblíbená kapustnica neodmyslitelně patří ke štědrovečerní večeři všech slovenských rodin. Vědí ale Češi správně, co je její hlavní přísadou, které vděčí za jméno? „Kapustnica je klasická slovenská polévka. Její hlavní ingrediencí je kapusta,“ tvrdí sebejistě Karolína. Plete se. Kapusta v Česku skutečně není to samé, co kapusta na Slovensku. Kapusta se slovensky řekne kel, kdežto slovensky kapusta znamená česky zelí.

Prostřeno! XXIV (21): Bibiána
Autor: FTV Prima Prostřeno! XXIV (21): Bibiána

Jak se bude hostům líbit první večer u temperamentní Bibiány? Dívejte se v pondělí od 17:50 na Primě!

Dívejte se každý všední den v 17:50 na Primě.

SLEDUJTE PROSTŘENO! ON-LINE 

reklama

Související témata: Prostřeno! , Prostřeno! online , premiérové díly Prostřeno! , FTV Prima , slovenská kuchyně , chřest

reklama

Přečtěte si také

reklama