zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

Utkání cukrářů již tento týden v Prostřeno!

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

AG, foto: FTV Prima , Vydáno: 22.11.2021
Jeden muž a čtyři ženy. Cukráři, milovníci tvorby dortů a sladkostí. Přitom ale ti, kdo sladké moc nemusí. Jaké bude tento týden Prostřeno!? Plné taktiky, nebo sladkého spříznění duší? Už v pondělí se začne soutěžit o to, komu to jde v kuchyni lépe, a také o peníze, které se hodí vždy. Menu budou servírovaná různorodá. A dezerty přepestré.

reklama

Jak se do celodenního shonu vejde úkol týdne, kterým je tentokrát příprava cukrářské vychytávky? Komu na ní nepřijde nic podivného? A budou se u stolu řešit jen sladkosti, nebo také život a jeho aspekty?

Cukráři to opravdu nebudou mít jednoduché, i když to na první pohled nevypadá. Prostřeno! tohoto týdne bude plné výzev i překvapení.

Pondělí: Markéta (43) se cukrařině věnuje dvanáct let.

Markéta Krajčovičová
Autor: FTV Prima Markéta Krajčovičová

Prvním impulzem byl dort pro dceru. Baví ji dělat dorty, které nevypadají jako dort, ale jako skutečné věci – kufr apod. Sama o sobě tvrdí, že je perfekcionistka. Má ráda funkční a technické věci a moderní architekturu. Nabídku účastnit se Prostřeno! přijala, protože ráda vaří, hostí ostatní a setkává se s lidmi, kteří rozumí svému řemeslu. V kuchyni ji baví experimentovat s kořením.

Pamatujete si na Božské dorty od Markéty? Připomeňte si všechny s rozepsanými recepty.

Má ráda českou kuchyni, ale u nich doma je nejoblíbenější maso s grilovanou zeleninou. Jak se popasuje s úkolem týdne a bude mít chuť vše vzdát, nebo se o každý bod opravdu porve? Sledujte už v pondělí, jak tohle dopadne!

Úterý: Andrea (43) změnila obor, po odchodu z médií se postavila k plotně.

Andrea Burešová Lišková
Autor: FTV Prima Andrea Burešová Lišková

A nyní se živí jako cukrářka. Cukrařině se věnuje asi osm let. První impuls byli její synové – vždy jim vyráběla různé věci, pekla a modelovala. Na její práci ji baví kreativita a časová svoboda. Nabídku účastnit se tohoto speciálu přijala s nadšením, i když neví proč. Ráda zažije pěkný týden. Zatím nad výhrou nepřemýšlela, ale asi by část věnovala na dobročinné účely a také by někam vyrazila s rodinou. Sama sebe neumí moc popsat. Řekla by o sobě, že je nekonfliktní a normální ženská, ale podle jejího okolí spíš nenormální. Snaží se žít podle toho, že s úsměvem jde vše lépe. V životě ji jen tak něco nerozhodí. Už v úterý zjistíme, jak se jí bude dařit.

Středa: Helena (33) je majitelkou HF Pastry Academy.

Helena Fléglová
Autor: FTV Prima Helena Fléglová

Cukrařině se věnuje asi 10 let. V cukrářském světě se ocitla již v 16 letech na brigádě. Zlomový okamžik pro ni byla stáž v cukrárně Bubo Barcelona, kterou zaštiťoval světově známý Carles Mampel. Baví ji neuvěřitelná variabilita, kreativita a rychlá zpětná vazba od zákazníka, ať už po ochutnání dortu, nebo po absolvovaném kurzu. A zážitek z pečení? Jednou připravovala velký kastrol karamelu a přišla jí návštěva. Na karamel zapomněla a akademii pak větrala ještě týden. Dále to nepřežil karamel a ani indukce. Těší se na příjemně strávených pět dní s cukrářskými profíky. Menu sestavila z jídel, která má ráda, některé chody mají blízko k cukrařině. Opravdu si zvolila šťastnou kombinaci jídel? To uvidíte už ve středu, tak se dívejte!

Čtvrtek: Jan (29) se živí především jako kadeřník.

Jan Jirka
Autor: FTV Prima Jan Jirka

Cukrařina a pečení je pro něj koníček, který se stále prohlubuje. Miluje sladké a rád ho připravuje a jí. Jako dítě nechodil do školky, ale byl doma s babičkou a vždy společně pekli. Intenzivně se pečení věnuje až od účasti v soutěží Peče celá země. Když v lockdownu zavřeli salon a on se nemohl věnovat profesi kadeřníka, tak začal péct na objednávku. Na Vánoce napekl 470 kilogramů cukroví.

Pátek: Adéla (39) pracovala v gastronomii, jako malířka, sochařka a nyní i jako umělecká cukrářka.

Adéla Tas Marková
Autor: FTV Prima Adéla Tas Marková

Cukrařině se věnuje 7 let. První impuls byl upéct dort pro syna k prvním narozeninám. Nic, co bylo na trhu k mání, jí nechutnalo a ani se jí nelíbilo, a tak vznikl její první dort. Postupem času se přidávaly kamarádky, které měly zájem o dorty pro své děti, a zájemci se kupili, až se z toho pro Adélu stalo podnikání na plný úvazek. Nejvíc ji baví experimentovat v příchutích a nejvíc ji těší radost lidí, když vidí její dorty. Adéle se stává, že se nevěsta rozbrečí štěstím, když vidí svůj svatební dort. Také vídává dětskou radost při narozeninových oslavách. Jak se jí povede pohostit své soupeře, zjistíte už v pátek.

Dívejte se na Prostřeno! každý všední den v 17:50 na Primě.

Prostřeno! a filmové a seriálové pecky na iPrima.cz nyní s novými vychytávkami

Prostřeno! XXIV (71): Speciál cukráři
Autor: FTV Prima Prostřeno! XXIV (71): Speciál cukráři

reklama

Související témata: Prostřeno! , Prostřeno! online , recepty , premiérové díly , Prostřeno! , premiérové díly Prostřeno! , FTV Prima , speciál , cukráři

reklama

Přečtěte si také

reklama