Skupina Jelen připravuje nové album. Představuje svůj první singl a videoklip

V letošním roce slaví skupina Jelen své desáté narozeniny. S těmi se bude pojit vystoupení kapely 2.12. v pražské O2 areně a především vydání nového alba. Užijte si první hudební ochutnávku i s videoklipem.

Vydání v pořadí sedmého alba bude v diskografii skupiny zaujímat speciální místo. Bude tradičně obsahovat autorské nezaměnitelné písně kapely, ale zároveň na nahrávkách představí řadu gratulantů –⁠ hostů. Přátel, které váže ke skupině Jelen nějaký vztah. Ať už přátelský, profesní nebo dokonce rodinný. Můžeme prozradit, že půjde například o Roberta Křesťana a Druhou Trávu nebo skupinu Rybičky 48.

Touha a pláč

První singl Touha a pláč je⁠ píseň o základních lidských emocích, které jsou věčné. Kapela ho vydává přesně šest měsíců před narozeninovým koncertem v O2 areně. Režie videoklipu se ujal renomovaný režisér Ondřej Kudyn, kterého spojuje se skupinou spolupráce v dobách, kdy Jelen i Ondřej byli na začátcích svých uměleckých cest.

„S Ondrou jsme se poprvé setkali při natáčení videoklipu k písni Spím v obilí. V té době ještě neměl na kontě zdaleka tolik úspěšných projektů jako dnes, ale hned od začátku nás uchvátil jeho vrozený cit pro detail i celek, od první chvíle to byla ryzí filmařina,“ říká Jindra Polák ze skupiny Jelen.

„Jsem moc rád, že jsme se po několika letech dohodli na další spolupráci. Atmosféra při natáčení nás všechny vtáhla a cítili jsme se spíš jako na rozjetém klubovém koncertě než ve studiu. A když jsem potom viděl výsledek, včetně příběhových částí, vyrazilo nám to dech. Výběrem herců i vystavěním jejich osudů totiž Ondra instinktivně vystihl základní motto naší tvorby - že ať se děje cokoli, na konci tunelu je vždycky světlo,“ dodává s nadšením.

Poslední album skupiny Jelen –⁠ Věci a sny (2021) bylo nadšeně přijato jak hudební kritikou, tak i posluchači. Písně, které vznikaly během covidové pandemie, dostaly nový čerstvý sound a rychle se zabydlely v éteru českých rádií. Někde kolem, V oblacích, Jediný, co chci, Ještě jednu noc se staly zároveň novými hity i na pověstných jeleních živých vystoupení.

Vstupenky na 10. narozeniny kapely Jelen jsou v prodeji na Ticketmaster nebo Ticketportal.

Sdílejte článek
Štítky jelen koncert videoklip hudební skupina Rybičky 48 Robert Křesťan singl Jindra Polák O₂ arena Druhá tráva

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.