Advertoriál

11. července 2024 09:22

Komerční sdělení

Sladké letní vzpomínky lze vytvořit jednoduše

Jahody ze zahrádky, borůvky, které jsme našli na výletě lesem, nebo dokonale šťavnaté meruňky a broskve ze starého sadu. Taky vám toto ovoce připomíná bezstarostné letní dny plné svěží chuti? Díky produktům na želírování Dr. Oetker si jeho chuť budete moci vychutnat po celý rok.

Džemy se hodí skvěle nejen na přípravu sladké snídaně nebo na pečení. Jsou především ideálním způsobem, jak si můžeme i v zimním období uchovat chuť letního ovoce, která nás alespoň na chvilku přenese zpět do léta. Tvorba džemů je navíc opravdu jednoduchá.

Následovat můžete tradiční recepty našich babiček, které připravovaly džemy v poměru cukru a ovoce 1:1 anebo vyzkoušejte želírování s menším obsahem cukru a kalorií podle současných trendů. Ať se rozhodnete pro jeden či druhý způsob, s produkty na želírování Dr. Oetker zvládnete hravě oba.

Základem každého zavařování zůstává Pektin. Skvěle se hodí Pektin Dr. Oetker, který je navíc veganský a zpracujete s ním až 2 kg ovoce. Další nezbytnou položkou je cukr. Jeho výběr je jen na vás. Zvolit můžete řepný, třtinový nebo hnědý, pro vaření džemů se skvěle hodí všechny. Pokud si však nevíte rady s jeho množstvím mrkněte na Zavařovací kalkulačku.

Vyšperkovaný jahodový džem

Recepty na domácí džemy se často v rodinách předávají z generace na generaci. Nebojte se dát prostor své fantazii a trochu je poupravit podle sebe a přidat třeba více ovoce. S Želírovacím cukrem se stévií 3:1 ho v džemu může být až 75 %. Chuť ovoce také skvěle doplní různá koření nebo nějaká extravagantní surovina jako je chilli, případně prosecco.

Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker 3:1 se skvěle hodí na přípravu jahodového džemu s vanilkou. Kromě něj si tedy ještě připravte Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetkera začněte tím, že si ve velkém hrnci rozmixujete 1 kg jahod. Poté přidejte rozříznutý vanilkový lusk a želírovací cukr se stévií a dobře vše promíchejte.

Nezapomínejte směs důkladně míchat i potom, co ji přivedete k varu. Džem by se měl vařit minimálně 5 minut. Jeho hustotu můžete zkontrolovat kápnutím směsi na talířek. Pokud je po vychladnutí tuhá, máte hotovo. Poté stačí jen přelít do skleniček a obrátit je dnem vzhůru.

Jahody s proseccem ve skle

Chcete zkusit něco netradičního a přátele na grilovačce překvapit sýrem se specifickým džemem? Na přípravu originálního jahodového džemu budete potřebovat 1 kg ovoce, 1 balíček Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker, 500 g cukru a 150 ml prosecca.

Umyté jahody nakrájíme na menší kousky. Asi 3/4 přidáme do hrnce a pomocí tyčového mixerů uděláme pyré, do kterého následně zamícháme zbylé kousky jahod. Na řadu přijde následně Gelfix, který smícháme se dvěma polévkovými lžícemi cukru a přidáme do směsi. Za stálého míchání přivedeme k varu a následně přidáme zbylý cukr a prosecco. Směs znovu přivedeme k varu a necháme minimálně 5 minut bublat. Hustotu kontrolujeme stejně jako u višní. Pokud jste s hustotu džemu spokojeni, stačí ihned naplnit do připravených sklenic až po okraj. Sklenice opět po uzavření otočte dnem vzhůru a nechte asi 5 minut odpočívat.

Více chutných receptů naleznete na webu:  Naše recepty | Dr.  Oetker.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.