Teď vaří šéf! Radujte se z přípravy jídla i z výsledku
Další lekci lehkého domácího vaření šéfa Zdeňka Pohlreicha sledujte zase v neděli od 10.10 na Primě!
Vyzkoušejte další z receptů lehké kuchyně Zdeňka Pohlreicha. Jsou nenáročné na přípravu a přitom uspokojí i náročné strávníky.
Tentokrát si pro nás šéf Pohlreich připravil menu sestávající z pošírovaného kachního vejce s chřestem a hořčičným dresingem, kuřecího kebabu s citronem nebo lososa s restovanou zeleninou a koriandrem. Jako sladkou svačinku Zdeněk přichystá ostružinový mousse s pečeným bílkem a jako lehkou večeři kukuřičnou polévku z kokosového mléka.
Hned dva recepty z neděle můžete vyzkoušet už nyní:
OSTRUŽINOVÁ PĚNA
Suroviny:
- ostružiny
- smetana
- 2 plátky želatiny
- 2 vejce
- cukr
- škrob
- citrónová kůra
- sůl
Postup:
Ostružiny vhoďte do mixéru a promixujte. Pak ještě propasírujte, abyste se zbavili všech zrníček. V misce nechte namočit 2 plátky želatiny. Rozdělte žloutky a bílky. Ke žloutkům přisypejte cukr, vložte na vodní lázeň a za stálého míchání vytvořte pěnu. Pak přilijte propasírované ostružiny a na závěr rozpuštěnou želatinu. Do bílků vsypte trochu soli a vyšlehejte sníh. Pak přisypejte cukr. Část odlijte stranou a do zbytku postupně zapracujte žloutky s ostružinami. Smetanu vyšlehejte a přilijte do směsi. Promíchejte, naplňte do sklenic a dejte do lednice ztuhnout. Do zbytku bílků přisypejte šrob a citrónovou kůru. Dejte na plech vystlaný pečícím papírem a vložte do trouby předehřáté na 90 stupňů. Nechte sušit asi hodinu. Pěnu s ostružinami vyndejte z lednice, ozdobte čerstvými ostružinami a kousky pečeného sněhu.
KUKUŘIČNÁ POLÉVKA S KORIANDREM
Suroviny:
- kukuřice červená paprika
- rýžové nudle
- kokosové mléko
- zeleninový vývar
- jarní cibulka
- kari pasta
- čerstvý koriandr olivový olej
- sůl
Postup: V hrnci nechte rozehřát olivový olej a orestujte na něm nejdříve kari pastu, pak papriku nakrájenou na menší kousky. Zalijte zeleninovým vývarem a vsypte kukuřici. Potom přilijte kokosové mléko a nechte povařit. Do vedlejšího hrnce dejte vařit rýžové nudle, pak slijte a propláchněte studenou vodou. Polévku osolte a rozmixujte. Do talířů nandejte uvařené nudle, nakrájenou jarní cibulku, pár kousků kukuřice a zalijte polévkou. Ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte.
Nenechte si ujít premiérový díl pořadu Teď vaří šéf! v neděli v 10.10 na Primě.
Podívejte se na televizní upoutávku: