VIDEA Recepty na premiérové menu na party pro hodně lidí
V 7. dílu premiérové řady oblíbené kuchařské televizní show Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich menu, které využijete, jestli se připravujete jako kuchaři na party pro hodně hladových krků.
V 6. dílu premiérové řady oblíbené kuchařské televizní show Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich menu složené z neobvyklých pokrmů. Těšte se na exotické pokrmy a dva dezerty!
Celý díl Teď vaří šéf! si může pustit také ONLINE na Prima PLAY
Dobrou chuť vám přeje autor receptů Zdeněk Pohlreich.
TAGLIATELLE S VEPŘOVÝM MASEM
tagliatelle vepřový bůček 3 rajčata parmezán konzerva drcených rajčat hlavička česneku tymián rozmarýn bazalka olivový olej sůl pepř
Bůček osolte a opepřete ze všech stran. Vložte do pekáčku, přidejte rozpůlenou hlavičku česneku, tymián, rozmarýn a rajčata nakrájená na čtvrtiny. Pokapejte olivovým olejem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte doměkka.
Hotový bůček vyndejte z trouby a maso oberte od kostí. Česnek vyloupejte ze slupky, mírně zmáčkněte a vložte na pánev, na které jste nechali rozehřát olivový olej. Přidejte drcená rajčata a směs z pekáčku. Na závěr vmíchejte i obrané maso.
Těstoviny uvařte v osolené vodě a trochu vody pak přidejte k omáčce, aby se hezky spojila.
Potom na pánev vsypte uvařené tagliatelle, spojte, přisypte strouhaný parmezán a podávejte s listy čerstvé bazalky.
LÍZÁTKA Z KUŘECÍCH KŘÍDEL
kuřecí křídla olivový olej pažitka na marinádu: rajčatový protlak sójová omáčka vinný ocet javorový sirup tymián olivový olej sůl pepř
Kuřecí křídla rozpulte a ponechte jen širší část, kde je víc masa. Tuhle část nařízněte a shrňte po kosti, aby se vytvořila malá bambulka.
Teď si připravte marinádu: v misce promíchejte všechny ingredience, dle potřeby dosolte a dopepřte.
Pekáček pokapejte olivovým olejem a vložte maso, které jste namočili v marinádě. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte asi 10 minut.
Pak nandejte na talíř, polijte omáčkou z pekáčku, posypte čerstvou pažitkou a podávejte.
GRILOVANÁ CHOBOTNICE S TAHINI OMÁČKOU
chobotnice toastový chleba tahini vlašské ořechy citron petrželka 2 chilli papričky 2 stroužky česneku olivový olej sůl pepř
Chobotnici naložte do citronové šťávy a olivového oleje a nechte asi 2 hodiny marinovat v lednici. Pak maso pozvolna vařte v osolené vodě asi 20 - 30 minut.
Mezitím si připravte omáčku: toastový chleba rozmixujte, přidejte tahini, nasekané ořechy, citronovou šťávu, sůl, pepř, chilli papričky a petrželku. V případě potřeby nařeďte vodou a spojte.
Chobotnici očistěte, naporcujte, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a promíchejte. Na grilovací pánvi nechte rozehřát olivový olej a orestujte na něm maso ze všech stran. Přidejte česnek nakrájený na kolečka, pokapejte olejem, pokrájejte, nandejte na talíř a posypte ještě chilli.
Pánev zalijte trochou vody, vzniklou omáčkou polijte chobotnici a podávejte spolu s tahini omáčkou, kterou jste zakápli olivovým olejem.
ZAPEČENÉ BRAMBORY NAKYSELO
brambory smetana zakysaná smetana 6 stroužků česneku sušená červená paprika sůl pepř
Do kastrůlku nalijte smetanu, osolte, opepřete a přidejte nasekaný česnek. Pak přisypte červenou papriku, zakysanou smetanu a promíchejte.
Brambory oškrábejte, nakrájejte na drobná kolečka, vysušte a vysypte do pekáčku vymazaného máslem. Zalijte směsí se smetanou a promíchejte tak, aby všechny brambory byly ponořené v omáčce.
Troubu předehřejte na 145 stupňů a nechte péct 40 - 45 minut.
HRUŠKOVÝ KOLÁČ
listové těsto 8 hrušek 4 lžíce cukru muscovado 1 vejce hrst strouhanky hrst vlašských ořechů hruškovice muškátový oříšek skořice
Hrušky oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Přesypte do mísy a přidejte muscovado, strouhanku, ořechy, skořici, muškátový oříšek, zakápněte hruškovicí a promíchejte.
Listové těsto vyválejte, doprostřed nandejte směs s hruškami, zabalte a potřete rozšlehaným vejcem.
Přendejte na plech, vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte dozlatova.
Upečený závin nakrájejte a podávejte.