VIDEA Recepty na premiérové menu podle chuti Zdeňka Pohlreicha
Ve 4. dílu premiérové řady oblíbené kuchařské televizní show Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich menu podle jeho vlastního gusta. Těšte se na pokrmy, které lahodí šéfovým chuťovým pohárkům!
27. 3. 2016
Ve 4. dílu premiérové řady oblíbené kuchařské televizní show Teď vaří šéf připravil Zdeněk Pohlreich menu podle jeho vlastního gusta. Těšte se na pokrmy, které lahodí šéfovým chuťovým pohárkům!
Celý díl Teď vaří šéf! si může pustit také ONLINE na Prima PLAY
Dobrou chuť vám přeje autor receptů Zdeněk Pohlreich.
SVATOJAKUBSKÉ MUŠLE
svatojakubské mušle pařížské žampiony rukola 1/2 šalotky 1/2 stroužku česneku telecí šťáva balzamikový ocet máslo ořechový olej olivový olej petrželka sůl pepř
Mušle vyloupejte a očistěte. V kastrůlku rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou šalotku a česnek.
Přidejte pokrájené žampiony, osolte a opepřete a nechte restovat. Přidejte petrželku, promíchejte a kastrůlek dejte stranou.
Na pánvičce rozehřejte olivový olej a orestujte na něm mušle s trochou másla. Orestované mušle vyndejte stranou a do pánve přidejte telecí šťávu, ořechový olej a kapku balzamikového octa. Nechte spojit.
Na talíř nandejte houby, na ně položte orestované mušle, ozdobte čerstvou rukolou a zalijte šťávou s ořechovým olejem.
TĚSTOVINY S CHŘESTEM A PLNĚNÝMI SMRŽI
Těstoviny zelený chřest smrže fáš z kuřecího masa parmezán máslo drůbeží vývar sůl
Do osolené vody dejte vařit těstoviny. Smrže spařte, zakrojte a naplňte fáší z kuřecího masa, kterou jste si připravili předem: kuřecí maso namelte, přidejte vaječný bílek a trochu smetany a vyšlehejte.
Smrže uvařte v drůbežím vývaru a jakmile vyplavou napovrch, kastrůlek odstavte. Do osolené vody vložte chřest, nechte povařit 3-4 minuty, pak přendejte do ledové vody, aby neztratil barvu, a pokrájejte na třetinky.
Na pánvi nechte rozpustit máslo, orestujte na něm chřest a uvařené smrže. Pak přidejte pár kapek vody z uvařených těstovin a nakonec i těstoviny. Spojte, přisypte nastrouhaný parmezán a podávejte.
RYBA SVATÉHO PETRA S CUKETOU A RAJČATOVÝM KONFITEM
ryba svatého Petra 5 velkých rajčat cuketa 1 stroužek česneku tymián rozmarýn petrželka máslo citronová šťáva olivový olej sůl pepř
Rajčata spařte, oloupejte, rozpulte a zbavte jádřinců. Zbytek vložte na pekáč vyložený pečícím papírem. Osolte a opepřete, ozdobte lístky tymiánu a rozmarýnu, pokapejte olivovým olejem a vložte do trouby předehřáté na 100 stupňů. Nechte péct asi dvě hodiny.
Mezitím si připravte marinádu: v misce smíchejte olej, petrželku, rozmarýn a nakrájený česnek. Vysušená rajčata přendejte na talíř a pokapejte je marinádou.
Rybu vyfiletujte, očistěte a zbavte kůže. Osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opečte rybu z obou stran. Přidejte pár koleček cukety, kterou jste osolili a opepřili. Pak rybu i cuketu vyndejte stranou a k vypečené šťávě přidejte ještě kousek másla a pár kapek citronové šťávy.
Cuketu a rajčata prokládejte na talíř, přidejte upečenou rybu, zalijte šťávou a pokapejte zbytkem marinády.
ČOKOLÁDOVÝ DORTÍK
50 g hladké mouky 180 g hořké čokolády 65 g moučkového cukru 50 g mandlové moučky 125 g bílků 75 g másla kypřící prášek vanilkový lusk čokoládové kuličky lesní ovoce na ozdobu na omáčku: smetana moučkový cukr whisky
V kastrůlku nechte rozehřát máslo a přeceďte ho. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. V dalším kastrůlku ohřejte smetanu, do které přidejte zrníčka z vanilkového lusku. Pak všechny ingredience pomalu smíchejte dohromady. Do mísy nasypte mandlovou moučku, moučkový cukr, kypřící prášek, hladkou mouku a bílky. Pak vmíchejte čokoládovou směs a vytvořte těsto. Formičky vyložte pečícím papírem, vlijte těsto a navrch ozdobte čokoládovými kuličkami.
Troubu rozehřejte na 170 stupňů a pečte 15 minut. Mezitím si připravte omáčku: v míse smíchejte smetanu, moučkový cukr a kapku whisky. Omáčku nandejte na talíř, položte na ni dortík, ozdobte ovocem a na závěr ještě posypte moučkovým cukrem.
SORBET Z ČERVENÝCH PAPRIK
4 zralé červené papriky jádřince z rajčat tabasco želatina petrželka bazalka cukr voda olivový olej sůl pepřV kastrůlku si připravte cukrový sirup: smíchejte vodu a cukr 1:1 a přiveďte k varu. Papriky pokapejte olivovým olejem, vložte do trouby a pečte, dokud slupka nezčerná. Pak upečené papriky vložte do igelitového pytlíku, nechte spařit a sundejte slupky. Nasekejte je, pokapejte tabascem, osolte a rozmixujte.
Potom zalijte stejným množstvím cukrového sirupu. Směs vložte do stroje na zmrzlinu a nechte zmrazit.
Jádřince z rajčat osolte a opepřete a přidejte nasekanou petrželku. Pak vložte želatinu, kterou jste rozpustili ve vodě a zahřáli. Promíchejte, vložte do talíře, navrch dejte lžíci zmrzliny a ozdobte lístky bazalky.
vejce
brambory ratté
cherry rajčata
kachní sádlo
vývar
šafrán
petrželka
olivový olej
sůl
pepř
Teď vaří šéf!: Menu pro Zdeňka Pohlreicha - Obrázek 9
Zobrazovat v detailu
Použít supersize image
VIDEA Recepty na šéfovo premiérové jarní menu
VIDEA Recepty na šéfovo premiérové menu pro muže
Schovat aktualizováno
Banner zapnutý