Zdeněk Pohlreich slibuje na závěr sedmé řady Teď vaří šéf! ty největší bomby
Je tady závěrečný díl oblíbené cooking show Teď vaří šéf! VII a s ním ty největší bomby lehké kuchyně Zdeňka Pohlreicha. Nepropásněte ho v neděli v 10.10 na Primě.
V premiérových dílech sedmé řady kuchařské show Teď vaří šéf! Zdeněk Pohlreich nejen vymyslí, ale i ukáže pěkně krok za krokem připravu jídel, s nimiž si vystačíte jeden celý den.
Podívejte se v upoutávce na jaké recepty se můžete těšit tentokrát. Dva z nich, rozepsané níže, si můžete připravit už teď v předpremiéře.
POHANKOVÉ LÍVANCE S CIBULOVOU MARMELÁDOU
- pohanková mouka
- ovesné vločky
- podmáslí
- 1 vejce
- droždí
- med
- citronová kůra
- pomerančová kůra
- máslo na smažení
- čerstvá máta na ozdobu
na marmeládu:
- 4 červené cibule
- mražené maliny
- portské víno
- med
- citronová šťáva
- kokosový olej
- na jogurt:
- bílý jogurt
- citronová šťáva
- med
Postup:
V míse smíchejte podmáslí, vločky, mouku, med, droždí, vejce, pomerančovou a citronovou kůru. Propracujte a nechte asi na 25 minut odležet v teple.
Mezitím si připravte marmeládu: v hrnci rozpusťte kokosový olej a orestujte na něm cibuli nakrájenou na větší kousky.
Ve vedlejším kastrůlku nechte rozmrazit maliny, pak propasírujte a přidejte k cibuli. Přilijte portské víno, med a citronovou šťávu. Povařte.
Na pánvi rozehřejte máslo a opečte lívance. Nandejte na talíř, namažte cibulovou marmeládou a navrch dejte lžíci jogurtu ochuceného medem a citronovou šťávu. Ozdobte snítkou máty a podávejte.
KUŘECÍ POLÉVKA S RICOTTOVÝMI KNEDLÍČKY
- kuřecí skelety
- mrkev
- řapíkatý celer
- 1/2 petržele
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- citronová šťáva
- parmazán
- nové koření
- celý pepř
- sůl
na knedlíčky:
- ricotta
- špenát
- žloutek
- bazalka
- sůl
- pepř
Postup:
Skelety nechte opéct v troubě, pak vložte do hrnce a zalijte vodou tak, aby bylo maso ponořené. Dejte vařit a přidejte mrkev, řapíkatý celer, petržel, cibuli a česnek. Osolte, vložte celý pepř a nové koření.
Stáhněte teplotu a vařte asi 90 minut.
Mezitím si připravte knedlíčky: plech vystelte pečicím papírem a potřete ho ricottou. Vložte na chvíli do trouby, aby vyschla. Rozmražený špenát vymačkejte, abyste se zbavili přebytečné vody. Osolte, opepřete, přidejte žloutek a bazalku. Promíchejte. Ricottu vyndejte z trouby, smíchejte se špenátem a vytvořte knedlíčky. Vložte na plech s trochou vody a dejte do trouby nastavené na program vaření v páře. Vařte asi 10 minut. Hotové knedlíčky nandejte na talíř, pokapejte citronovou šťávou a zalijte vývarem. Navrch každého knedlíčku nastrouhejte trochu parmazánu a podávejte.
Závěrečný premiérový díl pořadu Teď vaří šéf! vysíláme v neděli v 10.10 na Primě