Advertoriál

20. listopadu 2023 08:00

redakce Prima Ženy

Pevnou a hladkou pleť získáte díky správnému vyživení a masáži. Vybraly jsme top produkty!

Sychravé počasí, mráz nebo časté přechody ze zimy do tepla jsou pro naši pleť výzvou. Aby byla dobře hydratovaná a silná, je třeba jí věnovat kvalitní péči. V redakci Prima Ženy jsme se proto zaměřily na wellness rituály s prémiovou korejskou značkou KORIKA, které vám zaberou minimum času a výsledek zaznamenáte ihned.

Kvalitní výživa a čištění pleti

1. Čisticí krém, který nevysušuje

Základem každodenní rutiny v péči o pleť je její vyčištění, aplikace séra a denního či nočního krému. Problémem častého čištění některými přípravky ale může být to, že budou vaši pleť vysušovat. Proto nás překvapil hydratační čisticí krém KORIKA HI-TECH LIPOSOME Hydrating solution Moisture-lock cleanser, který díky speciální technologii pokožku chrání před ztrátou vlhkosti i podrážděním při mytí. Efektivně přitom smývá i make-up a všechny nečistoty, které přes den pokožka zachytí. Je doporučený také pro citlivou pleť a je vhodný pro ranní i večerní beauty rutinu.

2. Omlazující sérum s hydrolyzovaným kolagenem

Pleťové sérum je klíčovým krokem v péči, kterým pokožce dodáte potřebnou výživu. Mezi nejoblíbenější séra patří ta, která slibují omlazující efekt. KORIKA Korean Heritage s hydrolyzovaným kolagenem nás mile překvapilo, protože pocit po aplikaci je opravdu takový, že je pleť pružnější a hydratovaná. Díky svému složení sérum stimuluje tvorbu kolagenu a má antioxidační účinky. Velkou výhodou je snadná aplikace díky kapátku, sérum se dobře vstřebává a nelepí. Luxusní balení je u značky KORIKA samozřejmostí.

3. Zklidňující sérum pro citlivou pleť

Obzvlášť v zimě pleť vyžaduje vyživující péči, a pokud je navíc vaše pokožka citlivá, může být náročné najít vhodnou kosmetiku. U zklidňujícího séra KORIKA Calming solution Vitality serum nás zaujalo, že je jeho efekt potvrzen klinickou studií. I při našem testování se potvrdilo, že začervenalou pleť krásně zklidní. Při aplikaci nelepí, je opravdu jemné a příjemně chladí – ideální pro citlivou pleť s častými známkami únavy. Nadchlo nás také balení s praktickou pumpičkou.

Promasírujte se ke kráse

1. Gua sha jako zázrak pro zmírnění vrásek i kruhů pod očima

Nástroj zvaný gua sha je čím dál více oblíbený a můžete ho vídat u mnohých beauty bloggerek. Těm, které ho tak vyzdvihují, musíme dát zapravdu. Už samotné držení příjemně tvarovaného a hladkého nástroje z růžového křemene je uklidňující, masírování pleti se tak za pár chvil stane vaší závislostí v beauty rutině. Pravidelná masáž pokožky na obličeji a krku pomocí KORIKA Tools Gua Sha Rose Quartz Stone Quartz Pink má pozitivní vliv na prokrvení pleti, pomáhá ji zpevnit a rovněž minimalizovat kruhy pod očima nebo problémy s akné. Před každou masáží navíc můžete nanést třeba své oblíbené sérum a gua shou ho do pokožky kvalitně zapracovat.

Jak gua shu používat?

Masážní pomůckou postupujte vždy směrem nahoru a k okrajům obličeje. Pomocí její hrany provádějte masáž v protisměru přirozeného poklesu kontur. Benefity masáže se dostavují při pravidelném používání, můžete ji zařadit do každodenní večerní rutiny.

2. Zkrášlující masážní pomůcka s germaniem

Nebojte, tahle masážní pomůcka není erotická a opravdu patří do tohoto výběru. Kvalitní zpracování šestibokého hranolu s kamínky KORIKA Tools Germanium Roller dokáže pokožku masírovat velmi jemně a zároveň účinně, změny jsou znát při pravidelném používání už za pár dnů. Účinně uvolňuje nahromaděné napětí nejen v obličeji, ale i v dalších partiích těla, jako je šíje nebo ramena. Dobře se s ním pracuje a jeho využití je všestranné. My jsme ho zařadily do večerní rutiny ke zlepšení vstřebávání pleťové péče a kdykoliv při únavě – stačí váleček zchladit v lednici a masírovat napjatá místa.

Jak používat na pleti:

Masážní pomůckou jemně přejíždějte po čele od obočí směrem nahoru a dolů. Pokračujte obousměrným rolováním po tváři od očních kontur k bradě. Jemně přejíždějte i po pleti na krku. Lze použít před nanesením pleťové péče nebo až poté.

Jak používat na těle:

Jemnou masáž provádějte v místech od klíčních kostí k hrudníku směrem dolů a nahoru. Po pažích přejíždějte v horizontálních či vertikálních pohybech. Stejně tak na rukou. Masáží můžete pokračovat i na lýtkách.

3. Masážní váleček k rozproudění lymfy

Ani s klasickým masážním válečkem nešlápnete vedle. Masážní váleček na obličej Quartz Pink KORIKA Tools face roller je ideálně tvarovaný akorát do ruky a při používání příjemně chladí. Chlazení navíc můžete podpořit tím, že váleček vložíte na chvíli do lednice nebo do vody s ledem. Díky masáži zmírňuje napětí v obličeji, podporuje proudění lymfy a napomáhá zlepšit elasticitu pokožky. Stejně jako gua shu i váleček můžete použít k lepšímu zapracování pleťových krémů, sér nebo olejů.

Tip redakce: Všechny tyto tři masážní produkty KORIKA mají krásné balení se sametovým sáčkem, doporučujeme i jako dárek pro vaše blízké.

Nejjemnější plátýnkové masky

Masky na obličej, především ty plátýnkové, v redakci Prima Ženy milujeme! KORIKA jich nabízí hned několik druhů podle toho, na jaké nedostatky pleti se chcete zaměřit. Můžete si tak vybrat mezi čisticími, hydratačními, omlazujícími i vyživujícími. Sada pleťových masek KORIKA SuperFruits obsahuje sedm kousků, na každý den jeden, a už po týdnu (konkrétně 20 minutách denně) bude vaše pleť viditelně zrelaxovaná a hydratovaná.

Pokud se chcete zaměřit spíše na vyčištění pórů a eliminaci černých teček, zkuste masku KORIKA Korean Heritage Jeju Honey. Odstraňuje odumřelé kožní buňky, rozšířené póry stahuje a pleť krásně rozzáří. Je dobrou volbou i pro všechny, kteří bojují s akné.

Další druhy masek i produktů korejské značky KORIKA najdete na Notino.cz/korika.

Sdílejte článek
Štítky krása redakční test hydratace omlazení pleti péče o pleť gua sha tipy redakce Notino KORIKA

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.