Tvůrci komedie Jak přežít svého muže představili plakát a oficiální trailer

Tvůrci romantické komedie Jak přežít svého muže vznikající podle bestselleru Jany Bernáškové, která si v něm zahraje i hlavní roli, představují plakát a trailer. Autorem fotografie na plakát je renomovaný fotograf Tomáš Třeštík. Fotilo se v uvolněné atmosféře jeho domácího fotoateliéru na Letné. Film vzniká pod režijním vedením Rudolfa Merknera, známého scenáristy seriálů Vyprávěj, Mazalové a filmů Bobule, Rafťáci aj. Bude mít premiéru 9. listopadu.

„Ruda Merkner již přišel s konkrétním nápadem, jak by si plakát představoval. Jeho vizi jsem se snažil zachovat, jen jsme koncepci plakátu nakonec trochu zjednodušili, aby měl vizuál větší reklamní potenciál,” říká Tomáš Třeštík, který si focení s herci filmu pochvaloval. S většinou z nich se zná a o to to pro něho prý bylo jednodušší. „S Rudou Merknerem jsem chodil do školy na FAMU a Janu znám taky velmi dobře. Jenom s Markem Němcem jsem se seznámil až tady v ateliéru. Já ale strašně rád poznávám nové lidi. Je to vlastně to, co mě na focení baví nejvíc. Ta práce s lidma. To společné hledání správného výrazu, naladění se na sebe  a dobrání se vzájemného konsenzu,” dodává uznávaný fotograf.

NA TRAILER FILMU JAK PŘEŽÍT SVÉHO MUŽE SE MŮŽETE PODÍVAT ZDE!

Spolupráci s Tomášem Třeštíkem si nemohl vynachválit ani režisér a producent filmu Rudolf Merkner: „Rád se při tvorbě obklopuji profesionály, kteří mají co nabídnout, se kterými souzním a kteří dokážou náš projekt posunout výš. No a když je to navíc kamarád už ze školních let, není co řešit. Jsem rád, že si na nás Tomáš udělal čas a mohli jsme s ním fotit.”

Film vypráví příběh mladé herečky Lucie (Jana Bernášková), která se po mateřské dovolené snaží vrátit do práce, ale setkává se s klasickými starostmi svobodných matek a současně se zamotává do bláznivých situací při hledání nové lásky. Hlavní hrdinku na její nelehké životní cestě doprovázejí její extrovertní potrhlé kamarádky (Iva Pazderková, Mahulena Bočanová, Pavla Dostálová) a její zhmotnělý vnitřní hlas Šedivka (Ivana Chýlková), se kterou má velmi komplikovaný vztah. Kolik mužů a žen musíme v životě přežít, než potkáme toho pravého?

Za kameru se postavil francouzský kameraman Nicolas Bordier. „Od kamery vždycky chci, aby mě natočené obrazy fascinovaly. A Nicolasův showreel mě uhranul. A navíc, jak není Nicolas z Prahy, vidí tohle mnou milované město úplně jinak,” komentuje jeho zapojení do projektu režisér Merkner. „Věřím, že právě Nicolasova kamera přispěje k nezapomenutelnému diváckému zážitku,” dodává k tomu Bernášková.

Ve filmu hrají Jana Bernášková, Ivana Chýlková, Iva Pazderková, Mahulena Bočanová, Pavla Dostálová, Jitka Sedláčková, Roman Zach, Marek Němec, Tomáš Měcháček, Hana Vagnerová, Sára Rychlíková, Václav Vašák, Jordan Haj, Jiří Krampol, Jiří Ployhar a další.

Režie: Rudolf Merkner, producent: Zuzana Konrádová, námět: Jana Bernášková, scénář: Rudolf Merkner, kamera: Nicolas Bordier, hudba: David Solař, střih: Petr Pauer, zvuk: Jiří Klenka, scénografie: Helena Jiskrová, masky: Jana Červenková, kostýmy: Simona Zemanová.

Film vstoupí do českých kin 9. listopadu, českým distributorem je společnost Falcon. Do slovenských kin 16. listopadu, slovenským distributorem je společnost Bontonfilm.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.