BONUS Polévka navíc: Jarní zeleninová minestrone
Pro minestrone existuje nepřeberné množství receptů, které vznikly v nejrůznějších koutech Itálie. Nicméně její podstatou je mix různé zeleniny, která se liší podle regionu a ročních období. Všechny minestrone mají však něco společného. V té pravé musí stát lžíce!
K tématu o polévkách šéf přidává ještě bonus v podobě minetrone. I v tomto receptu využijete kvalitní světlý kuřecí vývar. Specialitou jsou pak knedlíčky z kuřecích prsou. Naučte se je.
Na přípravu budete potřebovat:
Pro 4-6 osob
1 l kuřecího vývaru
Odvysílané díly pořadu Vařte jako šéf! najdete ZDE
1 polévkovou lžíci extra panenského olivového oleje
2 nadrcené stroužky česneku
1 svazek nasekané jarní cibulky
100 g čerstvého hrášku
100 g zelených fazolových lusků
100 g nakrájeného zeleného chřestu
50 g nakrájené kapusty
1 polévkovou lžíci nasekaných lístků hladkolisté petržele
1 polévkovou lžíci nakrájené pažitky
50 g uvařených polévkových nudlí
sůl a čerstvě namletý černý pepř
parmezán
Na kuřecí knedlíčky:
2 kuřecí prsní řízky nakrájené na malé kousky
1 vejce
75 g strouhanky
20 g strouhaného parmazánu
2 utřené stroužky česneku
1 polévkovou lžíci nasekaných lístků hladkolisté petrželky
sůl a čerstvě namletý černý pepř
2 polévkové lžíce olivového oleje na smažení
VJŠ (2) - S knedlíčkem na pánev
Postup:
V misce kuchyňského robota rozmixujte kuřecí maso, parmezán, vejce, petržel a česnek do hladké směsi.
Přidejte strouhanku, sůl a pepř a znovu promixujte. Ze směsi vytvořte malé kuličky a uložte je na 10 minut odpočívat do lednice.
V pánvi zahřejte olivový olej a osmažte na něm kuřecí knedlíčky dozlatova.
Hotové knedlíčky uložte na talíř vyložený kuchyňskou papírovou utěrkou.
Nyní se pusťte do přípravy polévky. V hrnci na troše olivového oleje orestujte jarní cibulku spolu s česnekem doměkka, pak přidejte kuřecí vývar. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte zlehka probublávat.
Vložte do polévky zelené fazolky a pokračujte ve vaření dalších 4-5 minut. Nyní vložte do polévky kuřecí knedlíčky, kapustu, chřest, hrášek a nechte zlehka provařit ještě pár minut.
Ochutnejte a dle potřeby dochuťte solí a pepřem. Nakonec do polévky vložte nasekané bylinky a uvařené nudle.
Polévku servírujte posypanou strouhaným parmezánem.
VJŠ (2) recepty - Jarní minestrone