BONUS Vařte jako šéf! končí. Pečená řepa je věčná
V celkem šesti lekcích školy vaření Zdeňka Pohlreicha jsme se mohli naučit něco víc o přípravě receptů z vajec, polévek, masa, jak ještě lépe grilovat či připravovat lehké a zdravé moderní pokrmy. Okoukejte navíc ještě hit poslední doby, pečenou červenou řepu s kozím sýrem a ořechy.
Pečení umocňuje chuť a vůni zeleniny, která navíc získá lahodnou kůrčičku. K pečení se hodí zejména zelenina se silnou slupkou.
Není vyloučeno, že šéf se brzy do své třídy s vařiči vrátí. Šéf přece nikdy nespí! Sledujte novinky na webu Vařte jako šéf! ZDE
Komplet videoreceptů a zajímavostí z pořadu Vařte jako šéf! najdete ZDE
Pečená červená řepa na salátu s kozím sýrem a ořechy
Na přípravu budete potřebovat:
Pro 4 osoby
16 bulv řepy, každá o velikosti golfového míčku
extra panenský olivový olej
malou hrst vlašských ořechů
červený vinný ocet
6 polévkových lžic čerstvého kozího sýra
1 hlávku salátu radicchio
několik snítek hladkolisté petrželky
sůl a čerstvě namletý barevný pepř
Na zálivku:
6 polévkových lžic extra panenského olivového oleje
2 lžičky dijonské hořčice
2 polévkové lžíce vinného octa nebo šťáva z 1/2 citronu
špetku soli
lžičku cukru
Všechny díly pořadu Vařte jako šéf můžete vidět na Prima PLAY ZDE
Postup:
Předehřejte troubu na 180 °C.
Řepy naskládejte do pekáčku, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Vložte pekáč do předehřáté trouby a pečte přibližně 30 minut, dokud nepůjde řepa nožem lehce rozkrojit. Jakmile je hotová, vyndejte ji z trouby a nechte vychladnout.
Jednotlivé bulvy řepy rozkrojte na poloviny (záleží na vás, jestli ji oloupete nebo necháte se slupkou) a každou pokapejte olivovým olejem a lžící červeného vinného octa.
Zálivku na salát připravíte jednoduše. V misce nebo ještě lépe v malé skleničce s uzávěrem důkladně promíchejte všechny suroviny.
Radicchio salát natrhejte na kousky a přelijte zálivkou. Naservírujte salát na talíře, na něj rozložte plátky upečené řepy a navrch dejte vlašské ořechy. Nakonec na talíře rozdělte čerstvý kozí sýr a natrhané lístky hladkolisté petrželky. Ihned podávejte.
Navštivte také nový web o vaření a gastronomii Prima FRESH