Ve 4. díle: šéfovy masohrátky
Ve čtvrtek večer na Prima family se těšte na pořádné kusy masa! Ve čtvrtém díle se šéf se svými žáky budou věnovat jeho úpravám. Seznámí vás například s přípravou řízků s jedinečným bramborovým salátem. Vyšším stupněm této lekce budou masa pečená vcelku.
Ti, kteří milují například šťavnatý roastbeef, se ho v tomto kole konečně mohou naučit. Po této lekci budou vaše řízky a nejrůznější jiné "smažáky" zase o něco dokonalejší. Protože i smažení je tak trochu věda. Uvidíte. Zdeněk Pohlreich představí telecí řízek s lehkým bramborovým salátem.
Víte, že k úpravě masa se zpravidla používá 6 základních způsobů přípravy – rožnění, restování, dušení, pečení, pošírování a smažení? Každý má při tom svá vlastní pravidla, do jisté míry se postupuje také podle možností. Základem všech tepelných úprav masa je mít pod kontrolou teplotu!
Všechny díly pořadu Vařte jako šéf! můžete vidět na Prima PLAY
Naučte se ve čtvrtek poznávat surovinu. Nejměkčí plátky masa, a proto také jedny z nejdražších, jsou ze svíčkové a roštěnce, kde jsou svaly méně aktivní. Avšak uvaříte-li správně i jiné druhy masa, získáte rovněž vynikající pokrm.
Na našem webu pak nabídneme ještě jeden masový bonus. Šéf přidá recept na šťavnatý koláček. A pozor, bude se péct opět z masa. Bude to pastýřský koláč (Shepherd's pie), který patří k tradičním anglickým pokrmům. Jeho základem je mleté jehněčí nebo hovězí maso, překryté bramborovo-sýrovou směsí.
Do světa gastronomie i zajímavostí spojených s jídlem a potravinami, vás zavede nový web Prima FRESH
Roastbeef je králem pečených mas
Zaostřeno na šéfa
Pečínka podle Zdeňka Pohlreicha
Vařte jako šéf! Každý čtvrtek zvyšuje mistr šéfkuchař laťku.
Kdo ukrojí tenčí plátek?
Masu to musí na talíři slušet
Křupavý řízeček se svěžím bramborovým salátem
Zelenina k masu patří. Nevěříte?