Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Rodina

Velikonoční menu plné zeleniny + pár dobrot navíc

Rychlé, svěží a hlavně dobré. Přesně takové by mělo být sváteční menu na Velikonoce. Jestli chcete rodinu překvapit na Velikonoce něčím novým a opravdu dobrým, čtěte dál.
Vydáno: 03.04.2015, Anna Kopečková
(Téměř) zelené menu

 

I když to podle počasí nevypadá, je jaro a všechno by se mělo zelenat. Vneste trochu zeleně i na sváteční stůl. Udělejte si zelenou polévku, přidejte k masu zelenou zeleninu a využijte ji i ve studené kuchyni. Máme pro vás samozřejmě i dva typické velikonoční pokrmy, které by na velikonočním stole neměly chybět – mazanec a nádivku. Ovšem v trochu netradiční formě.

 

 

Malý předkrm vám zkrátí čekání na to, co přijde:

Nádivkové muffiny

Nádivka neboli hlavička je jednou z hlavních velikonočních specialit. Místo toho, abyste jí plnili maso nebo ji podávali jako předkrm, udělejte si z ní předkrm tak akorát do ruky. A když něco náhodou zbyde, koledníci určitě rádi pár muffinů ochutnají.

Nádivkové muffiny Foto:

                                                                                                Foto: Láska prochází kuchyní

Klikněte si pro recept: Nádivkové muffiny

A pokračujeme polévkou:

Polévka z medvědího česneku s portským vínem

Tahle krémová polévka je doslova skvostná a klidně ji můžete dát i dětem. Navíc vás vyjde jen na pár korun, protože hlavní surovinu – medvědí česnek si můžete natrhat venku, kde je trochu vlhko a stín, třeba v lese u potůčku.

Polévka z medvědího česneku s portským vínem Foto:

                                                                                                                     Foto: Michal Šajmir

 

Klikněte si pro recept: Polévka z medvědího česneku s portským vínem

Hlavní chod:

Zapečené krůtí závitky s chřestem

Mohlo by se zdát, že dělat závitky je pracné. U těchto to neplatí! Zvládnete je umotat za chvilku a pak už jen stačí je dát do trouby a připravit mezitím přílohu – třeba vařené nebo pečené brambory.

Krůtí závitky s chřestem Foto:

                                                                                                                       Foto: isifa.com

Klikněte si pro recept: Zapečené krůtí závitky s chřestem

A co bude sladkého ke kávě?

Minimazance s drobenkou

I s natolik tradičním pečivem, jakým bezesporu mazanec je, se dá experimentovat. Tyhle mazancové zmenšeniny jsou obdobou plněných koláčků, takže si je můžete i obdobně naplnit – tvarohem, mákem, marmeládou, ovocem...). A nezapomeňte na křupavou drobenku s jahodovou příchutí!

Minimazance s drobenkou  Foto:

                                                                                                               Foto: Jezte česky

Klikněte si pro recept: Minimazance s drobenkou

Co když přijde návštěva?

I na tu je potřeba se připravit, protože není nic horšího, než když ve spěchu hledáte ve spíži zapadlý sáček se slanými brambůrky a pár posledních oliv. Znáte trhací chleba? Ten postavíte na stůl, povídáte si s hosty a přitom trháte a trháte, až není co trhat...

Příbory nepotřebujete, stačí trhat prsty Foto:

                                                                                                         Foto: beantownbaker.com

Klikněte si pro recept: Trhací chleba

A co s mísou vykoledovaných vajec?

Něco sníte jen tak, něco můžete dát do zeleného salátu, přidáte kousek šunky a sýru a máte studenou večeři. A ze zbytku si uděláte třeba pomazánku. Jestli vám chutná guacamole, zkuste tuhle variaci, do které potřebujete hned čtyři vařená vajíčka:

Avokádová pomazánka s vejci

Avokádová pomazánka s vejci Foto:

                                                                                                                         Foto: Gurmet

Klikněte si pro recept: Avokádová polévka s vejci

Další (nejen) velikonoční dobroty najdete v novém čísle magazínu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Prima FRESH jaro 2015

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama