Velikonoční vaječná tlačenka
Nejlepší recept na vaječnou tlačenku. Pojďte si s námi tuto delikatesu krok po kroku připravit.
Suroviny
4 PORCE, DOBA PŘÍPRAVY DO 1 HODINY
- vařená vejce
- 6 kusů
- karotka 200 g
- mražený hrášek 150 g
- sterilovaná kapie 100 g
- šunka nebo měkký salám 150 g
- bílá cibule 150 g
- kyselé okurky 100 g
- majonéza 3–4 lžíce
- hořčice 2 lžíce
- zakysaná smetana 1lžíce
- želatina na vaječnou tlačenku 1 sáček
- mletý pepř
- sůl
Postup
Karotku nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit do osolené vody, potom přidáme mražený hrášek, povaříme, vyjmeme stranou a necháme chladnout. Vývar necháme na další použití. Nakrájíme kyselou okurku, cibuli, kapii, šunku a vejce na kostičky.
Přidáme uvařenou karotku s hráškem, majonézu, zakysanou smetanu a hořčici. Želatinu necháme nabobtnat v 360 ml studené vody a zahřátím necháme rozpustit, nevaříme. Smícháme rozpuštěnou želatinu s připravenou směsí a trochou rozvaru z karotky. Dochutíme pepřem a solí, nalijeme do formy na tlačenku a necháme v lednici ztuhnout.
Velikonoční vaječná tlačenka
Potrefená Husa Pardubice je součástí sítě restaurací #together. Pod vedením manažera Daniela Matyáše a šéfkuchaře Petra Břenka její kuchařský tým od pondělí do neděle připravuje a od 11 do 15 hod. servíruje polední menu z čerstvých a kvalitních surovin a se sycenou limonádou zdarma.Stálou nabídku restaurace doplňují tematické gastroakce. Díky spolupráci se šéfkuchaři z dalších restaurací #together nabízí restaurace například speciality z mušlí, vybrané recepty z chobotnic a kalamárů, vánoční šneky nebo čerstvé ústřice.