Životní styl

7. září 2023 07:38

Komerční sdělení

Vyrazte na ZOOM FEST. Čekají vás inspirativní přednášky a workshopy i skvělé kapely

Nejnovější primácký event ZOOM FEST proběhne už v sobotu 16. září a zaostří na osobní rozvoj, udržitelnost, cestování i zábavu. Vstup na akci je zdarma a kromě spousty zajímavých přednášek a workshopů vás čekají i vystoupení předních českých kapel či setkání s populárními herci.

Nejinspirativnější a nejnovější primácký event se zaměří na hledání cest, jak udělat drobné změny, které mohou posunout náš život lepším směrem. Festival nabídne zdarma spoustu zábavy a poznání. Zaostří na osobní rozvoj, udržitelnost, cestování i zábavu. Návštěvníci se mohou těšit na přední české kapely Chinaski, Monkey Business, O5 a Radeček, Queens of Everything a bohatý doprovodný program pro každého, kdo má otevřenou mysl. Nebude chybět možnost osobního setkání s cestovatelskými a koučovacími legendami stejně jako s populárními herci. ZOOM FEST zaostřuje na změnu, originalitu a inovace – buďte u toho!

Sobota 16. září 12–22 hodin, Riegrovy sady Praha 2

Pojďte si užít festivalový hit začínajícího podzimu. Nasytíme vaše smysly i duši – povídání, workshopy, koncerty, vizuální podívaná, jídlo, rozmanité zážitky. Přijďte se bavit a žasnout. Nikdy není pozdě na nové výzvy. Zaostřit na změnu může každý z nás.

Čeká vás spousta zajímavých přednášek a workshopů:

Jan Mühlfeit – Neporazitelná mysl

V přednášce bývalého prezidenta společnosti Microsoft pro Evropu, kouče top manažerů, olympijských vítězů a autora mezinárodního bestselleru The Positive Leader (Pearson 2016) se dozvíte: jak uspět ve světě, kde konstantou je neustálá změna; jak lépe kontrolovat svou mysl a uplatňovat techniky mentální odolnosti, jako je dech, vizualizace, interní dialog a inspirace; jak nejlépe pracovat se svým podvědomím; jaký je rozdíl mezi fixním a růstovým myšlením ve firmách i u jednotlivců.

Petr Horký – 3Póly

Polárník a režisér Petr Horký strávil Silvestra 2021/2022 na jižním pólu, kam došel na lyžích. Jako prvnímu Čechovi se mu tak podařilo uzavřít projekt tří pólů – už dříve došel na severní pól a na Pól chladu na Sibiři (nejchladnější obydlené místo světa). Čím se od sebe liší „špičky zeměkoule“? Jak se žije v teplotách pod minus 70° Celsia? Co může být krásného na tom šlapat po praskající ledové vrstvě hladiny Severního ledového oceánu? Přijďte si poslechnout vyprávění o extrémních polárních výpravách (navíc doplněné o výstup na nejvyšší horu Antarktidy, Mt. Vinson – 4892 m n.m.), podívat se, v čem je krása Antarktidy a poslechnout si, proč už asi nikdo nikdy nedojde na severní pól až z Kanady!

Radek Jaroš – Nejvyšší vrcholy Planety – Koruny Himálaje a Koruna světa

R. J. dosáhl teprve jako patnáctý člověk na světě vrcholů všech čtrnácti nejvyšších hor naší planety, Koruny Himálaje – bez používání kyslíkových přístrojů, a navíc i bez podpory a pomoci výškových nosičů. Vždy v malém týmu, a někdy i sám. Potom přidal i výstupy na nejvyšší vrcholy všech kontinentů. Tuto kombinaci má na celém světě pouze Reinhold Messner a Radek Jaroš! Potom vám Radek spolu s kapelou O5 a Radeček představí projekt „Hory“, jehož je patronem – www.mamradhory.cz.

Radek Laci – Pohyb není raketová věda

Radek vám ukáže pět tipů, jak se hýbat s lehkostí v každodenním životě, a předcházet tím bolestem zad. Hravou formou vás vyvede ze dvou omylů – proč nemá smysl sedět rovně při práci a proč není zdravé tlačit bedra do podložky při cvičení.

Kryštof Jarmar (Brain We Are) – Změň svou mysl a změníš svět

Nikdy v evoluci člověk nečelil takové rychlosti změny, jako je tomu ve 21. století. Obklopeni technologií všeho druhu čelíme i novým výzvám, které se týkají našeho duševního zdraví, schopnosti rozhodovat se, týkají se chtíčů a levného dopaminu nebo schopnosti soustředit svou pozornost. Jak se adaptovat na svět a na technologie, které se mění tak rychle? Můžeme začít uvnitř. U svého mozku, mysli, subjektivního prožitku a u jejich fungování. Protože právě to jsou nástroje, které mění svět.

Eliška Remešová – Emoční první pomoc ve vztazích

Jak zareagujete, když člověk vedle vás prožívá něco náročného? A jak se cítíte před nepříjemným rozhovorem, který potřebujete otevřít? Emoce nás provázejí v každém aspektu lidské interakce, a přesto je bagatelizujeme, dezinterpretujeme, či dokonce potlačujeme. Na rozdíl od psychoterapeutů jsme se příliš neučili, jak s emocemi u sebe či u druhých pracovat. Co si z jejich odborné praxe můžeme vzít do svých vztahů, aniž bychom sáhodlouze studovali? Jak díky emoční první pomoci můžeme své blízké v těžké chvíli skutečně podpořit? A jak otevírat náročné rozhovory, aniž abychom druhé zranili víc, než je nutné? Stačí málo, abyste druhému pomohli, pojďte zjistit, jak na to!

Miroslav Náplava – Srdcaři

Scenárista, režisér, editor a spisovatel Miroslav Náplava spolupracuje s Prima ZOOM od roku 2014. Výsledkem jsou dva odvysílané osmidílné seriály Srdcaři v Africe a Srdcaři na severu. A právě natáčený seriál Srdcaři na vodě, o plavbě říční lodí z Prahy do Černého moře, bude dokončen v příštím roce. V letošním roce měly premiéru též dva dokumenty z cyklu Hlubiny a posedlosti. Akvanaut Pavel Gross je 80minutovým portrétem prvního českého akvanauta a konstruktéra ponorek. Zaříkávač Andre Hartman zachycuje uplynulé čtvrtstoletí života světoznámého jihoafrického potápěče a kameramana Andre Hartmana, který proslul svou prací s obávaným velkým bílým žralokem. Mirek vám poví zajímavé historky z natáčení různých projektů Srdcařů.

Martin Petrásek – Zloděj spánku – o světle v našem životě

Po miliony let se člověk přizpůsoboval střídání dne a noci. Ve dne bylo světlo, v noci byla tma, kterou narušilo leda světlo ohně. Až v posledních desítkách let svítíme umělým světlem, které je stále levnější a stále výkonnější. Rozdíl mezi dnem a nocí se stírá. A lidstvo i příroda pociťují narušení věky se vyvíjejících biorytmů. A přitom by stačilo tak málo – uvědomit si to a svítit jinak. Mgr. Martin Petrásek PhD., dramaturg a vedoucí produkce, je členem Odborné skupiny pro tmavé nebe při České astronomické společnosti. Vystudoval fyziku na Slezské univerzitě v Opavě, kde se nyní věnuje rozvoji oboru zaměřeného na multimédia a popularizaci vědy. Spolupracuje s kolegy z oboru Monitorování životního prostředí, vede přednášky o světelném znečištění. Problematice rušivého světla se věnoval také na komunální úrovni. Byl členem Urbanistické komise rady města Opavy a předsedou dozorčí rady Technických služeb v Opavě, které mají na starost veřejné osvětlení ve městě.

Toman Equilibre – Holistický přístup k pohybu

Anotace: Moderní svět nejen fitness, ale sportu obecně je často orientován na fyzickou výkonost, dřinu a viditelné výsledky, často však opomíjí potřebné propojení těla s myslí, pozorností a čímsi, čemu lidově říkáme duch. Pojďme si ukázat a zažít pár základních principů a způsobů, jak obohatit své vnímání sportu, pohybu a celkově těla k tomu, aby cvičení nebylo jen nutnou a pro mnohé nudnou repetitivní činností. Pojďte objevit ducha pohybu!

Michal Tříska – Žonglérský workshop

Přijďte si vyzkoušet žonglování s míčky, šátky, kruhy a spoustou dalších cirkusových propriet. Věnovat se vám bude ostřílený žonglér Michal Tříska. Obtížnost je volitelná, takže si na své si přijdou jak děti, tak dospělí!

Jan Haruda – Aktivní mobilita

Jak na aktivní a mikro mobilitu, zklidňování dopravy, navrácení center měst chodcům a cyklistům.

Libor Mattuš – Žít kvalitnější život

Biohacker tělem i duší, který neustále zkoumá, jak žít v každodenním životě naplno – ve funkčním těle a se zdravou myslí. Vydejte se na cestu objevování vlastních možností, které nám kombinace moderní vědy a moudrosti tradic přináší.

Promítneme vám skvostné dokumenty:

  • 14.45 Zloděj spánku
  • 16.30 Polární putování s Petrem Horkým
  • 18.00 Zaříkávač Andre Hartman

Užijete si skvělý hudební program:

  • 12.45 O5 a Radeček
  • 15.30 Monkey Business
  • 19.00 Queens of Everything
  • 20.30 Chinaski

Nabitý bude i doprovodný program:

Společnost Philip Morris představí interaktivní audiovizuální instalaci, jejíž součástí se mohou stát všichni dospělí návštěvníci akce. Zapojí se tak do iniciativy „Váš důvod“, která vyzývá všechny kuřáky cigaret v Česku k přehodnocení svého životního stylu. Zároveň budou moci navštívit laboratoř Svět bez kouře, která je zaměřena na osvětu o škodlivosti cigaretového kouře. Ve foto koutku Canon bude možné si vytisknout fotky na památku a vyzkoušet fotografický workshop. S Costa Cofee se naladíte lahodnou kávou a dozvíte se něco o její historii. Dermacol beauty koutek nejen pro ženy vás bude hýčkat. Nebude chybět autogramiáda oblíbených herců z divácky úspěšných seriálů ZOO a Eliška a Damián. Zacvičíte si s Form Factory. Budete žasnout při iluzionistických kouscích kouzelníka Obinn Magic a můžete mu nahlédnout pod ruce během mikromagie mezi diváky.

Z molekul i atomů se skládá také jídlo a pití – proč tedy nezkusit molekulární kuchyni a nevytvořit si molekulární nápoj? Chemičtí barmani z pražské Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy hravě zvládnou namíchat takový koktejl pro malé i velké. A že vám nestačí dát si „jen“ drink, ale rádi byste se poučili i o živém světě okolo nás a pohladili si „zvíře“, které jen tak do ruky nedostanete? Navíc s výkladem odborníků, kteří dokážou uspokojit i ty nejnáročnější otázky těch, kteří by se rádi dozvěděli více? I to můžete od Přírodovědci.cz čekat – stačí se zastavit a pokochat se krásou živých tvorů. A nebojte, nekoušou! Tedy, trochu možná ano, ale bát se rozhodně nemusíte!

Navíc si celou dobu akce můžete užít Food Prosecco Piknik.

Parádní fesťák zaostřený na změnu, zábavu a poznání bude celý ZDARMA!

Více informací najdete TADY.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.