Záhady života: Muž, který uměl zhmotnit zlato

Chtěli byste se stát svědkem zázraku? Málokdo má to štěstí u něčeho takového být, Stanleymu Krippnerovi a jeho vědeckému týmu se to však podařilo. A nešlo o nic menšího než o materializaci předmětů myšlenkou!

Ano, v takových případech jde často o podvod. Nevyhýbají se mu ani některé slavné indické duchovní autority, Amyr Amiden byl ale, troufáme si tvrdit, výjimkou. O koho šlo a jak probíhal vědecký pokus prověřující jeho schopnosti?

Amyr Amiden je jednoduše řečeno výjimečný. Toto brazilské médium bylo známé tím, že se v jeho blízkosti objevovaly mentální silou zhmotněné předměty, někdy dokonce i na požádání! Tento jev zkoumal v roce 1994 tým výzkumníků pod vedením Stanleyho Krippnera a doslova nevěřil vlastním očím. Dnes už je Amiden starý pán. Kdo je tento výjimečný, avšak ne příliš známý muž a co se tehdy dělo?

Rodinný dar

Amyr Amiden se narodil ve 40. letech 20. století syrsko-íránským rodičům. Americkému vyšetřovateli Stanleymu Krippnerovi řekl, že jeho rodina má s psychickými jevy zkušenost, trvající mnoho generací. Jeho otec, dědeček a také sourozenci byli vnímaví vůči energiím, i když pouze on a jeho děd měli schopnost zhmotňovat předměty pouhou myšlenkou.

Amiden byl vychován jako muslim, ale jako dospělý se od své víry lehce odklonil a začal přijímat rozmanité prvky vybrané z různých učení, a to i protikladných. V době Krippnerova vyšetřování pracoval na částečný úvazek jako sekretář odborového svazu a zároveň pomáhal řídit obchodní aktivity své rodiny. Na své mentální schopnosti nevydělával a neměl z ní žádný příjem.

Psychické jevy spojené s Amidenem se podle jeho slov začaly projevovat, když mu bylo osm let. Jak vysvětlil Krippnerovi, věří, že se k jeho existující osobnosti v té době připojila ještě druhá, „mladší“. A tato „mladší“ část navštěvovala v jeho snech duchovní svět a i jakousi školu, kde získala různé informace a rady…

Smaragd, zlatý náramek a krvavá stigmata

V roce 1993 byl Krippner, který navštívil Brazílii jménem Institutu noetických studií, pozván na společenskou večeři, kde byl jako host přítomen i Amiden. A tady Krippner i další přítomní během večeře s úžasem pozorovali tohoto jim neznámého muže, jak zhmotňuje pro dvě účastnice večeře šperky. Když jej totiž po kratším rozhovoru „o věcech mezi nebem a zemí“ jedna z nich z legrace požádala o smaragd, jen jí řekl, aby sevřela pěst a objal její ruku. Když ji otevřela, objevil se kámen, který byl znalcem později potvrzený jako pravý, nepříliš kvalitní smaragd. Druhá žena vzápětí zatoužila po zlatém náramku. Amiden si kolem zápěstí vytvaroval náramek z použitého alobalu od jídla a za zhruba deset minut se tento předmět také změnil – tentokrát ve zlato (jak ženě později potvrdil klenotník).

Podobné články

Konverzace se po této ukázce mentálních schopností pochopitelně opět stočila k podobným jevům a v jejím závěru i k náboženství. Při zmínce o Ježíši Kristu Amidenovi zvlhly oči a na obou rukou a na čele se mu náhle objevila krvavá stigmata (Krippner později publikoval článek o tomto a dalších projevech stigmat). Hosté však nebyli překvapeni jen tím, co se právě odehrálo před jejich zraky. Byli také svědky zjevení poloprůhledného kalichu s malým kamínkem, vonným olejem a hostiemi, které se v té chvíli zobrazily v těsné blízkosti Amidenova těla…

A jak vypadal pokus, kterého se Amyr zúčastnil? Proč byli vědecké kapacity v šoku? A kde skončily materializované drahokamy a zlato? To vše a mnohem více se dozvíte v novém vydání časopisu Záhady života, které je PRÁVĚ TEĎ k dostání na novinových stáncích!

V aktuálním čísle také najdete:

Zhubněte myšlenkou! Podle odbornice Margit Slimákové je to možné - prokázaly to vědecké studie!

Mrtvá dívka si na tři měsíce půjčila tělo jiné dívky! Fascinující případ první spolehlivě prokázané dočasné reinkarnace

Odhalená tajemstvích kouzelných tvorů: Draci, gryfové a jednorožci opravdu existovali! Velký rozhovor s kryptozoologem Vojtěchem Kačírkem

Jaké bylinky mají letos tu největší sílu a co ještě čekat v roce 2023, prozradí spagyrik, astrolog a hermetik M. Stránský

Jak bude vypadat váš příští život? Kdo rozhoduje o tom, jaké butete mít pohlaví a jaký osud? Duše, nebo vyšší moc? Malé děti si vzpomínají na to, co se dělo těsně před jejich narozením

Záhadná úmrtí vědců NASA: Co věděl specialista na robotické a raketové systémy Alberto Behar? A bylo HIV uměle vytvořeno?

Vražedné záhrobí: „Děti byly po použití spiritistické tabulky v bezvědomí. V době, kdy je našli, téměř nedýchaly a z úst jim tekly husté sliny!“

Mandelův efekt: Upravuje nějaký cestovatel v čase naši minulost? Proč mají tisíce lidí stejně pomýlené vzpomínky?

• Posilující plakát pro vás na celý měsíc

• Období příštích 20 let očima astrologa P. Turnovského

Jak získat Záhady života za stánkovou cenu včetně poštovného až do schránky?

Objednat můžete ZDE.

Sdílejte článek
Štítky NASA večeře zlato Brazílie Ježíš Kristus náramek Margit Slimáková Záhady života Stanley Krippner

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.