Celebrity

21. března 2023 11:54

Komerční sdělení

Zajímavosti, které jste určitě o filmové sérii Letopisy Narnie nevěděli!

Sága Letopisy Narnie odstartovala svou velkou slávu v roce 2005, kdy byl do kin uveden první díl Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň. Pokračováním tohoto úspěšného prvního dílu je právě film Letopisy Narnie: Princ Kaspian. Kdo by tohle všechno neznal, kdo by neznal příběh čtyř sourozenců, pradávných králů a královen.

Věděli jste ale třeba, že štáb a herci, kteří se podíleli na druhém dílu Letopisy Narnie pocházeli z patnácti různých zemí světa, mezi které patří také Česká republika, Nový Zéland, Spojené státy americké, Velká Británie, Německo, Polsko, Slovinsko a další. Při natáčení se tak mluvilo více než devíti jazyky.

Ústřední hudbu k filmu složil jeden z nejžádanějších skladatelů Hollywoodu Harry Gregson-Williams, ale věděli jste také, že Harry v originálním znění dokonce poskytl svůj hlas postavě veverčáka? Chcete se setkat se skladatelem hudby tohoto skvělého filmu? Máte jedinečnou příležitost!

Přijďte si poslechnout hudbu z filmů Letopisy Narnie a jiných hollywoodských blockbusterů za doprovodu ČNSO, kterou osobně oddiriguje její skladatel 18. 4. 2023 v Obecním domě. Vstupenky zakoupíte v síti na TICKETPORTAL.

Na začátku filmu, než se sourozenci přenesou opět do Narnie, jsou úvodní záběry z londýnské ulice ve skutečnosti točené v Praze u Rudolfina. Ve filmu můžeme spatřit více míst z České republiky, například i Pravčickou bránu v Českém Švýcarsku a další místa Severních Čech.

Zbraně pocházejí od české agentury

Návrh zbroje a zbraní pochází od české agentury ARGO. Dnes můžeme zbraně vidět ve zbrojnici v Housově mlýně v Táboře. Šermíři ze stejné agentury ve filmu také hrají, dokonce některé herce učili bojovému umění.

Herečka Anna Popplewell, která ve filmu hraje Zuzanu, si v průběhu natáčení odskočila do Londýna na svůj maturitní večírek, na kterém údajně stihla dva tance, než se musela vrátit zpět na natáčení do Prahy. A naopak herečce Georgii Henley (Lucy) bylo zapotřebí při natáčení udělat můstek, neboť jí vypadly dva mléčné zuby.

Sdílejte článek
Štítky Německo film hudba Nový Zéland kino Letopisy Narnie herec Česko USA Harry Gregson-Williams Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň Letopisy Narnie: Princ Kaspian

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.