Zdeněk Pohlreich houbaří: Nejradši mám hříbky a ryzce. Jakou houbu by nepozřel?
Ano, šéfe!: Top hlášky Šéfa Pohlreicha pohromadě
Houbařů jsou v těchto dnech plné lesy. Aby ne, rostou, takže se s prázdnými košíky domů nevracejí. Do lesa zajde také rád kuchař Zdeněk Pohlreich (67). Prozradil, jakou houbu má nejraději, ale také to, kterou by v životě neochutnal. Svěřil se také s tím, že se mu nelíbí, že by sběr hub měl být regulován.
Kuchařský mág Zdeněk Pohlreich, kterého diváci znají z pořadů Ano, šéfe! či Česko na grilu, houby ve svých receptech moc rád využívá. Sám si občas odskočí od sporáku do lesa a nějaké houby nasbírá. „Brouzdat se lesem je krásná věc a když houby rostou, tak je to radost navíc,“ svěřil se v krátkém rozhovoru pro web Playboy.
Čtěte také: Hřib hnědý je kvalitní a chuťově skvělá houba. Jen pozor na záměnu s hořkým žlučníkem
Zdeněk Pohlreich promluvil o houbách. Nejradši má v kuchyni hříbky, ryzce a lanýže. Zdroj: ČTK / Profimedia.cz
České restaurace stále potřebují pomoc Zdroj: FTV Prima
Mezi natáčením se stihne i malý drink Zdroj: FTV Prima
Šéf při práci Zdroj: FTV Prima
Prima FRESH festival / Zdeněk Pohlreich Zdroj: Johanka Photography
Zdeněk Pohlreich v pořadu Nový den Zdroj: CNN Prima NEWS
Zdeněk Pohlreich prozradil, co si rád dopřeje ve fast foodu. Zdroj: Teki Shine/FTV Prima
Čím si Zdeněk Pohlreich přivydělával před kuchařinou? Zdroj: Teki Shine/FTV Prima
Zdeněk Pohlreich v 7 pádech Honzy Dědka Zdroj: Teki Shine/FTV Prima
Zdeněk Pohlreich v 7 pádech Honzy Dědka prozradil, že si občas jede zaprasit do fast foodu. Zdroj: Teki Shine/FTV Prima
Porotci reality show Česko na grilu Zdroj: FTV Prima
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich v show Máme rádi šéfa Zdroj: FTV Prima
Prozradil i to, který druh hub je podle něj nejchutnější a rád jej využívá v kuchyni. „Nejradši mám pravé hříbky. Baví mě jejich vůně, chuť i relativní dostupnost. Ale hříbky to nekončí, mám rád také ryzce a lanýže. Vaření s houbami je krásná část sezóny.“
VELKÝ HOUBOVÝ SERVIS NAJDETE ZDE!
A je nějaká houba, kterou by do úst nikdy nevložil? „Nezajímají mě různé halucinogenní nápady,“ řekl s úsměvem na tváři mistr kuchařského řemesla, který se vyjádřil i k nápadu, že sběr hub by měl být v Česku regulován podobně jako v Rakousku, kde mají povolenky. „Ať už jdou mistři všemocných zákazů a inženýři blahobytu do prd*le,“ řekl jasně a důrazně, jak je u něj zvykem. Ostatně na nejlepší hlášky šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha se můžete podívat v úvodním videu.
V pořadu 7 pádů Honzy Dědka v minulosti také prozradil, že i on často v jídle zhřeší. „Když si chci zaprasit, nenápadně zajedu do drive-in, objednám si u okénka a tam se ozve: ‚Pojď se podívat, pojď se podívat, je tady Pohlreich! Můžete se mi podepsat?‘ Takhle vypadá moje návštěva fast foodu. Mám tradičně danou svoji objednávku, objednám si dva kousky smaženého kuřete, které mi chutná, sednu si do auta a po cestě to rychle sním, aby to na mě doma neprasklo,“ přiznal šéfkuchař.
Mohlo by vás zajímat: Jak houby zpracovat a uchovat na zimu: Můžete je usušit, zamrazit, zavařit i naložit
Zdeněk Pohlreich v pořadu Nový Den na CNN Prima NEWS: