Zdeněk Pohlreich houbaří: Nejradši mám hříbky a ryzce. Nezajímají mě ty halucinogenní
Ano, šéfe!: Top hlášky Šéfa Pohlreicha pohromadě
Houbařů jsou v těchto dnech plné lesy. Aby ne, rostou, takže se s prázdnými košíky domů nevracejí. Do lesa zajde také rád kuchař Zdeněk Pohlreich (67). Prozradil, jakou houbu má nejraději, ale také to, kterou by v životě neochutnal. Svěřil se také s tím, že se mu nelíbí, že by sběr hub měl být regulován.
Kuchařský mág Zdeněk Pohlreich, kterého diváci znají z pořadů Ano, šéfe! či Česko na grilu, houby ve svých receptech moc rád využívá. Sám si občas odskočí od sporáku do lesa a nějaké houby nasbírá. „Brouzdat se lesem je krásná věc a když houby rostou, tak je to radost navíc,“ svěřil se v krátkém rozhovoru pro web Playboy.
Čtěte také: Hřib hnědý je kvalitní a chuťově skvělá houba. Jen pozor na záměnu s hořkým žlučníkem
Prozradil i to, který druh hub je podle něj nejchutnější a rád jej využívá v kuchyni. „Nejradši mám pravé hříbky. Baví mě jejich vůně, chuť i relativní dostupnost. Ale hříbky to nekončí, mám rád také ryzce a lanýže. Vaření s houbami je krásná část sezóny.“
VELKÝ HOUBOVÝ SERVIS NAJDETE ZDE!
A je nějaká houba, kterou by do úst nikdy nevložil? „Nezajímají mě různé halucinogenní nápady,“ řekl s úsměvem na tváři mistr kuchařského řemesla, který se vyjádřil i k nápadu, že sběr hub by měl být v Česku regulován podobně jako v Rakousku, kde mají povolenky. „Ať už jdou mistři všemocných zákazů a inženýři blahobytu do prd*le,“ řekl jasně a důrazně, jak je u něj zvykem. Ostatně na nejlepší hlášky šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha se můžete podívat v úvodním videu.
V pořadu 7 pádů Honzy Dědka v minulosti také prozradil, že i on často v jídle zhřeší. „Když si chci zaprasit, nenápadně zajedu do drive-in, objednám si u okénka a tam se ozve: ‚Pojď se podívat, pojď se podívat, je tady Pohlreich! Můžete se mi podepsat?‘ Takhle vypadá moje návštěva fast foodu. Mám tradičně danou svoji objednávku, objednám si dva kousky smaženého kuřete, které mi chutná, sednu si do auta a po cestě to rychle sním, aby to na mě doma neprasklo,“ přiznal šéfkuchař.
Mohlo by vás zajímat: Jak houby zpracovat a uchovat na zimu: Můžete je usušit, zamrazit, zavařit i naložit
Zdeněk Pohlreich v pořadu Nový Den na CNN Prima NEWS: