Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Typická podzimní lahůdka: Pečená máslová dýně

Dýně patří k podzimu stejně jako spadané listí ze stromů. Dýně je zkrátka chuť podzimu a dělá se z ní nejen polévka, omáčka, ale přidat se může i do noků nebo do sladkých koláčů.
Vydáno: 08.11.2016, Martina Hrušková
Pečená máslová dýně
Pečená máslová dýně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Díky své méně výrazné chuti vyniknou jiné ingredience, dýně ale udělá jídlo šťavnatější. Nejčastěji se používá typ dýně Hokkaido, prozkoumat byste ale měli i máslovou či mexickou. My v našem receptu použijeme právě typ dýně máslové.

Náročnost: snadné

Doba přípravy: 60 minut

Suroviny:
máslová dýně
125 g modrého sýra
100 g másla
6 stroužků česneku
vlašské ořechy
olivový olej
tymián
2 lžíce medu

Postup:

1. Troubu předehřejte na 190 °C.

2. Rozřízněte dýni napůl a zbavte ji jádřinců. Do vzniklého důlku přidejte celé stroužky česneku a máslo. Celou dýni osolte, opepřete, potřete olivovým olejem a dejte péct do trouby na 40 minut.

3. Po upečení opatrně rozmačkejte dužinu dýně a promíchejte s máslem a česnekem. Na dýni přidejte modrý sýr, vlašské ořechy a zakápněte medem.

4. Celou dýni dejte opět do trouby na 190 °C a 10 minut zapékejte, aby se sýr rozpustil.

Spoustu dalších videoreceptů najdete na webu Prima PLAY v sekci Prima FRESH Recepty!

Článek je zařazen v: ořechy, dýně, podzimní recepty, pečená máslový dýně, Fresh recepty, plísňový sýr
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama