zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.

reklama

návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

reklama

Typická podzimní lahůdka: Pečená máslová dýně

Pečená máslová dýně
Pečená máslová dýně
cernanm , Vydáno: 08.11.2016
Dýně patří k podzimu stejně jako spadané listí ze stromů. Dýně je zkrátka chuť podzimu a dělá se z ní nejen polévka, omáčka, ale přidat se může i do noků nebo do sladkých koláčů.

reklama

Díky své méně výrazné chuti vyniknou jiné ingredience, dýně ale udělá jídlo šťavnatější. Nejčastěji se používá typ dýně Hokkaido, prozkoumat byste ale měli i máslovou či mexickou. My v našem receptu použijeme právě typ dýně máslové.

Náročnost: snadné

Doba přípravy: 60 minut

Suroviny:
máslová dýně
125 g modrého sýra
100 g másla
6 stroužků česneku
vlašské ořechy
olivový olej
tymián
2 lžíce medu

Postup:

1. Troubu předehřejte na 190 °C.

2. Rozřízněte dýni napůl a zbavte ji jádřinců. Do vzniklého důlku přidejte celé stroužky česneku a máslo. Celou dýni osolte, opepřete, potřete olivovým olejem a dejte péct do trouby na 40 minut.

3. Po upečení opatrně rozmačkejte dužinu dýně a promíchejte s máslem a česnekem. Na dýni přidejte modrý sýr, vlašské ořechy a zakápněte medem.

4. Celou dýni dejte opět do trouby na 190 °C a 10 minut zapékejte, aby se sýr rozpustil.

Spoustu dalších videoreceptů najdete na webu Prima PLAY v sekci Prima FRESH Recepty!

reklama

Související témata: ořechy , dýně , podzimní recepty , Fresh recepty , plísňový sýr

reklama

Přečtěte si také

reklama