5 druhů potravin, které tlumí mozek
Cítíte se po některých jídlech extrémně ospalí nebo bez nápadu? Není divu, vždyť se krmíme utlumovači mozku, kudy chodíme.
učná jídla
Tělo se při trávení nadměrně tučného jídla namáhá tolik, že už mu nezbývá žádná energie navíc. Mozek vyšle organismu jasný příkaz – zalehnout a trávit!
Alkohol
Alkohol uspává, ve velkém množství dokonce ničí neurony. Zvyšuje pravděpodobnost zapomínání. Příkladem může být ono známé „okno“ po alkoholovém excesu. Pokud chcete mít jasné myšlení, rozhodně si nenalévejte.
Sladká jídla
Strava bohatá na rafinované cukry způsobuje neurologické problémy, potíže s pamětí, a ovlivňuje schopnost učit se. Velké množství rafinovaného cukru způsobuje depresi.
Slaná jídla
Výrazně slaná jídla zvyšují krevní tlak a mají vliv na rozpoznávací schopnosti. V mozku podle vědců vyvolávají podobnou reakci jako opiáty.
Bílé pečivo
Jde o potraviny s vysokým glykemickým indexem, které způsobují rychlý vzestup a pak sestup hladin cukru. To má vliv na schopnost soustředit se. Cítíme se unavení a rozmrzelí.
-red-